Noro @ 2012.08.02. 17:41
Némi halogatás és a kiadói gondok rendezése után megjelent a Rimward, a külső bolygók kolóniáinak világleírása
Amadeus @ 2011.09.08. 15:02
   
Azóta megjelent a Gatecrashing c kötet is, ami a pandora kapuk feltörésének krónikáin vezeti végig a játékosokat. Elképesztő ötletgazdagsággal megalkotott témák, felfedező és gyilkos expedíciók várnak a játékosokra. Természetesen sok hatalmi csoportosulás igyekszik minden áron első kézből tudomást szerezni a fejleményekről, szóval el lehet képzelni hogy micsoda kémjátszmák és merényletek, szabotázsok, alvóügynök-akciók várnak a felfedezőkre! :)
   Továbbá megjelent a Panopticon, ami az emberi intelligenciaszintre emelt állatok témakörét dolgozza fel. Ezek is játszhatóak. A könyv részletesen taglalja a nekik készült morfokat (testeket), így a kiborg poliptól a kibernetikusan feltuningolt gorilláig elképesztőek a lehetőségek! Kitérnek nagy részletességgel a változékony jogállásukra, életvitelükre, még a számukra készült drogokra is... a pszichés problémáikra, karakterként való megformálásukra. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire nagy tudományos kutatómunka és utánajárás van a vaskos könyvekbe zsúfolva.
   Hamarosan megjelenik a Rimward, ami a hatalmi csoportok felépítésével, eszközeivel, módszereivel, lehetőségeivel stb foglalkozik!
Noro @ 2010.08.14. 17:10
...és megjelent a Sunward c. kiegészítő, ami a belső bolygókat mutatja be 190 oldalon
onlyzerosandones @ 2009.12.09. 18:06
Noro: "Az alapkönyvön kívül én semmilyen kiadványról nem tudok, így modulról sem."

Jövőre lesznek Eclipse Phase kiadványok: http://href.hu/x/atlp
Felmerült, hogy a Shadowrun mellett ezen is dolgozhatom egy kicsit :)
donsam @ 2009.12.09. 00:49
StB ez a lista nagyon érdekes. A képregény részlegen akadtam ki. Grant Morrison - a kedvenc képregényíróm - neve is feltünt, a The Filth-t még értem valahol, mert ott is van egy kis móka a személyiségekkel, de az Invisiblest nem értem, talán az összeesküvések miatt... De aki igazán beteg képregényt akar olvasni ezt a kettőt ajánlom. Warren Ellis még akkor is cp/h+/futurista műveket ad ki amikor nem is azt akar.:) Ha kicsit lazább, enyhén humoros vagy politikai alapú kampánynak a Transmetropolitan nagyon jó inspiráció lehet. A The Filthből is talán át lehet írni pár részt, de ott egy realistább játékos fél óra után minimum, hogy rohamot kap.
Amadeus @ 2009.12.08. 13:55
Szvsz kimondottan játszható világ, széles hangulati skálákkal és témakörökkel... Valahogy kezdetek óta az az érzés volt bennem amit itt már többen megpendítettek, nevezetesen hogy ez a h+ stílus a maigenerációnak, nem más mint ami cyberpunk volt a80-as éveknek. Akkoriban a CP2013 még komolyat ütött,ma már túlhaladottá vált tudományos és társadalmi szempontból egyaránt. Most itt a h+.
SlyZero @ 2009.12.08. 10:37
Hangulatos kis világnak tűnik, de valahogy inkább regények hátterének tudom elképzelni, és nem játékszíntérnek.
StB @ 2009.12.08. 09:30
Források és inspiráció:
http://eclipsephase.com/downloads/eclipsep..._references.pdf
Thirlen @ 2009.12.07. 22:16
Nekem a Poszthumán döntés tetszett jobban, a témája félelmetesen hasonlít erre a játékéra. Igaz, az Isten gépeiben meg ott van a technológiai szingularitás az MI-kel, a nanogyárakkal, stb.
De mindkettőt magasan megéri elolvasni.
Egyszer azért kíváncsi lennék, miket olvasott Hackett a két könyv előtt!

A játék pedig néha talán túlságosan is támaszkodik irodalmi elődeire, de ha jól sikerült, nem biztos hogy ez baj.
Noro @ 2009.12.07. 09:18
Hackett-től az Isten gépei is erre a témára épül, és sztem sikerültebb írás (bár nekem az előző is tetszett). Ugyanakkor merészebb is: itt a technológiai fejlődés szó szerint korlátlan méreteket ölt