MaXX @ 2010.02.02. 00:13
A szcientológia kétszintű. Az alapszinten SEMMI ezoterikus dolog nincs, az tisztán egy jól-rosszul sikerült lelki önképzőkör.

Ez az alapszint az ún. clear állapotig tart.

Afölött jönnek csak az ezoterikus részek. Ezek titkosak, viszont egy kiugrott magasszintű szcientókból kifolyólag azért hozzáférhetőek :-) Magyarul is megvannak, itt:

http://szabadzona.hu/index.php?doc=technol...io/ss_2#SSCIO-2

Papíron kb. 30 oldal. Ebből a hírhedtté vált Xenu-sztori összesen 1 bekezdés. Az is a vége fele.

A szcientológia alapvetően NEM gnosztikus és nem is neognosztikus. A szcientológia ezoterikus része szerintem leginkább technokrata-neobuddista.

<small>Iróni-A-Méter: 1/5</small>
donsam @ 2010.01.13. 20:05
Hm, annyira nem vágom a szcientológiát, hogy tudjam mennyire neognosztikus-e. Mondjuk arra rájöttem, hogy hülyeséget írtam, mert Hubbard Jack Parsons-szal dolgozott együtt, ami pedig nem Thelema, hanem OTO volt. De az tuti, hogy Hubbard onnan leste a struktúrát. De következő kérdés inkább legyen a r'lyeh-i művszet az ókorban 5000-ért!:D
Lepus @ 2010.01.08. 13:48
donsam: *dúúúú* WROOOONG!
A szcientológia egy neognosztikus irányzat freudi behatásokkal.

XD
donsam @ 2010.01.08. 08:48
Thelema new age behatásokkal = szcientológia.:normaalis:
Aserminio_de_Mueria @ 2010.01.07. 22:12
Lepus: Ragadj szövegszerkesztőt, írd meg kezdet meg három megoldás elosztásban, küldd el a latvanypekseg@gmail.com címre és bekerülhetsz a tizenharmadik válogatásba.

<small>Iróni-A-Méter: 1/5</small>
Lepus @ 2010.01.06. 16:25
A tetétleni fantomról...

a) A "fantom" nem más, mint Szepessy Andor, a betiltott Magyar Gárda mozgalom egyik oszlopos tagja. Andor mindig is látens paranoiában szenvedett, de a Gárda betiltásával kiteljesedett a betegsége. Meggyőződése, hogy ellenséges világban él, amit romák, zsidók és kommunisták népesítenek be, akik mind a magyarok elpusztítására törnek. Önmagát olyannak látja, mint egy űrgárdista a Warhammer 40k-ból, aki egy undorító, visszataszító idegenek lakta bolygón teljesít szolgálatot. Rendkívül nagydarab és erős ember, ráadásul az elmúlt években szteroidokat használt és sokat edzett, így szinte emberfeletti fizikummal rendelkezik. A falu körül ólálkodik, spártai, túlélő életmódot folytat a határban, elhagyatott mezőgazdasági épületekben húzva meg magát és a helyiektől zsákmányolva élelmiszert. Mindig magánál tart egy diktafont, abba mondja bele "megfigyeléseit", mintha egy távoli központtal beszélgetne. Meggyőződése, hogy csak pár hétig kell kitartania, amíg megérkezik az "erősítés", és győzelemre indulnak a romák ellen.

b) A fantom egy Mi-Gó kém. Egy elrabolt, agyi irányítás alá vont ember, kibernetikusan továbbfejlesztett fizikai képességekkel és Mi-Gó kommunikációs eszközökkel ellátva. A célja a terep felmérése, mivel a Mi-Gók a közelben szeretnének létrehozni egy kutatóintézetet, amelynek a "nyersanyagot" elragadott helyiek szolgáltatnák.
Lepus @ 2010.01.06. 16:13
Na eszembejutott még pár gondolat az előzőhöz. ;) Ez van ha rájön az emberre az ötletroham.

Ha a nyomozók eljutnak a szektáig, ott csupa kultúrált, de különc fiatalt fognak találni 15 évestől 20 évesig. Mindannyian ragaszkodnak ahhoz, hogy semmi rosszat nem csinálnak, csak a vallásszabadság jogával élnek - és ebben tulajdonképp János kivételével igazuk is van, a legdurvább dolog, amit szertartások alkalmával elkövettek, a felvágott ujjbegyből történő saját véráldozat. Nyomás alatt intelligens módon mesélnek a Thelema alapjairól. Intelligenciájuk, ép elméjük és a szekta veszélytelensége ez alapján nem vonható kétségbe - még a legkonzervatívabb szülők és tanárok is maximum annyit róhatnak fel nekik, hogy keresztény szemmel a pokolba menetelnek, vagy materialista szemmel ostobaságokban hisznek.
A "hipnózis" alatt átélt dolgok, valamint János kis legendái "beavatási titkok", ezeket semmilyen körülmények közt nem említik, hacsak a nyomozók nem adják egyértelmű jelét, hogy mindez már ismert előttük, és csak pár sötét foltba keresik a hiányzó információt - mindezt megfelelő fenyegetéssel, pl. bűnrészességi váddal, megspékelve.

Ha szembesítik őket Annamária gyilkosságával, őszintén szörnyülködnek, bizonygatják hogy nem ilyennek ismerték meg a lányt, páran akár össze is törhetnek érzelmileg, hogy mi juttathatta el a barátnőjüket idáig. Mindannyian visszautasítják a vádat, hogy Annamari a "vallásuk" miatt őrülhetett volna meg, és rendkívül intelligensen, jól érvelnek.

János nagyon jól tartja az "alacsony profilt", maximum droghasználatért lehet törvény elé citálni, de azért is igen nehezen. Ritkán él tiltott szerrel, megbízható helyről szerzi be, sosem tárolja otthon, nem jár ki beállva, és pontosan tisztában van az időtartamokkal, amíg a metabolit kimutatható vizeletmintából. Emellett olyan életet él, aminek folytán senkiben még csak fel sem merül hogy drogozhatna.

Az adódó "piszkosmunkát" egy-két kiszemelt, sötétebb életű szektatag testében intézi. Ezek tízpróbás pánkok, akikről senkinek nem tűnik fel, ha egy-két napra eltűnnek. Minden ismerősük, még a családjuk is legyint rá - "ja, biztos megint részegen csövez valamelyik haverjánál".
Annamária ez alól kivétel volt, látens mágikus tehetsége miatt választotta, és jó alibit szerkesztett hozzá - ottalvós házibuliba hívta, ahol végül csak ők ketten voltak.
Lepus @ 2010.01.06. 15:28
Különben is, a tini ördögimádók mint főellenség... lol... ennyi erővel lehetnének gonosz tengerimalacok is... XD

Minden esetre ha már, akkor eszembejutott egy egész jó "megoldás" erre az edzőtermes dologra.
Bátori Kálmán a 80-as évek végén hunyt el a Lipótmezei Elmegyógyintézetben, közel 105 évesen, mindössze két héttel azután, hogy egyetlen leányától unokája született. Rendkívül művelt, olvasott ember volt, a klasszikafilológia egyetemi tanára, és végig tiszta volt az elméje, amíg halála előtt másfél héttel el nem ragadta a téboly. Az orvosok diagnózisa szerint a végül halálhoz vezető agyvérzés kezdeti stádiuma lehetett a kiváltó ok.
Amiről senki nem tud, hogy Bátori Kálmán egy több mint 800 éves mágus volt, szelleme fiúágon leszármazottról leszármazottra vándorolt. A családjából senki nem tud róla, de hatalmas házikönyvtárában található egy általa szerkesztett családfa, amely szerint vérvonala a valaha feketemágiával és vámpirizmussal megvádolt, hirhedt Báthory családhoz vezethető vissza.

Új testében, Kocsis Jánosként a kaland időpontjában 20 éves, az ELTE klasszikafilológia szakos hallgatója, és egy kis boszorkányszekta szellemi vezetője. Felismerte, hogy a mágia és ördögimádás divattá válása lehetőséget nyújt neki, hogy a figyelem felkeltése nélkül folytathassa régi vallásának, a Yog-Sothoth-kultusznak gyakorlását és terjesztését az alkalmas beavatottak közt.
Természetesen követőinek minderről fogalmuk sincs, nekik a Crowley-féle Thelema egy erősen elkorcsosult, Wicca és New Age behatásokkal szennyezett változatát tanítja. Célja velük a "falazáson" kívül az, hogy szükség esetén kölcsönvett testekként a bábjai lehessenek, illetve hosszabb távon megtalálja közülük azt az 1-2 alkalmas elmét, akik tanítványai lehetnek Yog-Sothoth hitében.
A szektatagok mind meg vannak győződve János, illetve "beavatotti nevén" Frater Salus mágikus hatalmáról és tudásáról. Előszeretettel terjeszt magáról "legendákat", pl. hogy nagyapja az ő születése után őrült és halt meg, és meggyőződése, hogy ekkor adta át neki örökletes mágikus hatalmát. Többüket "hipnotizálta" már - nem valódi hipnózisról van szó, hanem testcseréről, amely előtt János mindig nagy mennyiségű LSD-t vett be, biztosítva, hogy a testében rekedt lélek ne rendelkezzen összefüggő, értelmezhető elmékekkel arról, hogy mi történt vele.

A gyilkosságok története...

Az edzőteremben pultoslányként dolgozik a szekta egyik tagja, Horváth Annamária, beavatotti nevén Soror Desiderata. A vendégek jól ismerik, jellegzetes gót megjelenése miatt Vámpírának gúnyolják a háta mögött, de tulajdonképp nincs ellene kifogásuk és kedvesek vele. Ha a nyomozók róla kérdeznek, egy közvetlen, aranyos, de különc és furcsa ízlésű lány képe bontakozik ki a beszámolókból.

Azonban Annamáriával a gyilkosságok előtt pár héttel szörnyű dolog történt. János az ő testét vette kölcsön egy különösen visszataszító szertartás végrehajtásához, amelynek célja Yog-Sothoth egy hírnökének megidézése volt. A szertartáshoz emberáldozatra volt szükség - egy névtelen hajléktalan tűnt el nyomtalanul a város túlsó végéből. Amivel azonban János nem számolt, hogy hibát vétett a varázslatban, és lelke visszacserélődött pár percre. Bár sikerült visszanyernie az uralmat a lány teste felett, és eltakarítani a balul elsült szertartás nyomait, Annamária beleőrült az esetbe.

Paranoid skizofrénia tüneteit kezdte produkálni. Ő követte el a gyilkosságokat, mert az áldozatokban a "látomás" alatt megtapasztalt "Gonoszt" vélte felfedezni. A kezdetleges, amatőr sátáni "szertartások", amikkel a halottakat megjelölte, egy tébolyodott elme kísérletei voltak az áldozatokban vélt sátáni erő megfékezésére.

A két férfit elcsábította, és mikor felvitték magukhoz, adódó alkalommal végzett velük. A kidobóembert saját, illegálisan tartott pisztolyával lőtte le, az ügyvédnek pedig drogot tett az italába, és eszméletlen állapotban bánt el vele.
A sztriptíztáncosnőhöz úgy került közel, hogy elhitette vele, hogy szeretne a gót, rocker stílus helyett átnyergelni a "diszkós" divat világába, és szeretné, ha a lány a barátnője és stylistja lenne az "új élete" kezdetén.
Mindez nem volt nehéz, mivel kedvelték, és jó tehetsége volt az emberek szimpátiáját elnyernie.

A kaland szépsége, hogy a nyomozat jó eséllyel ott áll meg, hogy egy őrült okkultista lány volt a gyilkos... Az őrület oka szerintem inkább csak afféle foreshadowingként legyen kideríthető. Jánosból akár hosszú távú, árnyékokba burkolózó főellenség is lehet...
donsam @ 2010.01.04. 11:12
Na ez igaz Lepus, Dürer kertben vasárnaponként lehet annyira tipikus dílereket látni, hogy az már vicc. Mondjuk aki már vett valaha füvet hétvégére, nem biztos, hogy úgy fog lemesélni egy dílert, mint ahogy az a TV-ben, GTA-ban, bármilyen egyébb médiában van.:) Egy cingár tini gót egy konditeremben nagyon feltűnő, nincs az a játékos akinek ez ne tűnne fel, és arra is jó esély van, hogy fél óra alatt eljutnak a konditerembe. Odamegy egy veterán nyomozó ráfenyít a srácra, az meg kb könnyek között adja fel a haverjait, kész a kaland, jöhet az xp-trezsör-artifakt.:) Mondjuk nekem a CoC kalandötletek között ez a szórás tetszett a legjobban, oké, hogy ez a konditermes dolog, nem annyira jó, és a Macbeth se olyan amit lemesélnék, de a többi nagyon bejött.
Tryptich01 @ 2010.01.03. 23:44
Ha már a magyar vonatkozásokról esett szó... Tényleg szeretnék ötleteket arra, hogy miféle fanto járja Tetétlent. Infók itt: http://videa.hu/videok/hirek-politika/fant...CaOvidLmnpUlo3H
Na most, az olyan verziók nem érdekelnek, hogy "biztos csak kitalálták meg hasonlók", mert egyrészt I want to beleive, másrészt abból sose lesz kalandötlet :five:
Elsőre viccesnek tűnik a dolog, de gondoljunk csak bele, adva van ez a videó, elég sok információval, és amelyet a játékosoknak is le lehet vetíteni. Szóval a sztori a következő lenne, adva van ugye a kisváros, és a riport, amelyet szinte mindenki viccesnek és ostobaságnak tart... de egy napon tényleg történik "valami" XD Na erre jöhetne a szokásos három verzió.