Don_Quijote @ 2010.02.04. 15:08
hm, én csak összedobált ismertetőt látok, a kritika valahogy kimaradt a cikkből :S

vitriolos, valamilyen szinten akár annak is nevezhető, de elég gyenge (hm, ha valaki kezdő "kritikus", akkor nem muszáj a tájparaszti - ez vajon mit jelenthet? - beszédstílust erőltetnie), vagy csak nálam van magasan a léc...

na mindegy, azért köszi, tényleg, egynek jó volt, a kötetet azt hiszem beszerzem

további szép napot!
Hamlet @ 2010.01.07. 18:26
Na végre! Nyomtatásban is megjelent a Kutchera átiratok, teljes az egypolcnyi Gáspár-gyűjtemény!
:normaalis:
pepe @ 2010.01.04. 10:48
Nekem nem tetszik a borító sem.
panicboy @ 2010.01.03. 17:31
Jó kritika...jókat nevettem rajta...

Ami a negatív kritika vásárlást indukáló hatását illeti...van benne valami. Igaz, ehhez el kell érni az "annyira szr, hogy már jó" kategóriát. Most is van olyan könyvsorozat, amit azért veszek, mert kíváncsi vagyok, hogy még van-e lejjebb (ha hiszitek, ha nem, általában mindig van hova süllyedni)!
Ez a kritika most kb eltántorított a kötettől, és nem, a borító sem győzött meg, hogy érdemes megvásárolni. Ami még meggyőzhetne, az az ár lehetne, de addig még évekig fog porosodni a könyvesboltok polcain...

Ettől függetlenül drukkolok minden írónak, hogy ha ez nem is, a következő regénye/novellája sikerüljön nagyon jól. (persze ez is önző céllal, mert akkor én is jókat olvashatok) :five:
Sonko @ 2010.01.03. 10:26
Kedves csimota24:

http://icanhascheezburger.com/2007/02/17/excuse-me-2/

(Továbbá én vagyok Eve Rigel. Mi mind azok vagyunk, és nem tűrjük tovább a kritikusok rabigáját)

A lényeg pedig: szerintem a kritika alapvetően kicsit tompa lett, hiányoltam belőle az élt.
Szerettem volna ha alázósabb, kegyetlenebb lett volna, mert véresszájú láncos kutya vagyok.
(Napirajzosan szólva Kell. Bele. Erős.)
Onsai @ 2010.01.02. 21:56
Marko, köszi a gondolatokat.

(Bocs, elírtam a nicked.)
Marco @ 2010.01.02. 18:59
Semmi baj, Attila.
Attila @ 2010.01.02. 18:33
"Még ha nem is dicséretnek szánta, ebből leszűrhetem, hogy a kritika szerzőjének "belső mozijában" olvasás közben kúlos látvány vetítődött le, ami nem is olyan rossz eredmény."

Őszintén szólva ez inkább a fantáziámat, mint az íráskészségedet dicséri...
Marco @ 2010.01.02. 13:15
Én úgy gondolom, hogy egy ilyen semmi kis kezdő írónak, mint nekem, mindenképpen hasznos bármiféle említés, bármiféle honlapon. Sőt, ha nem égetem szénné magam, akkor még egy-egy vita is kifejezetten jól jön az ismertség pozitív oldalán.
De hasznos lehet magának a kiadványnak az emlegetése is, még ha nem is gondolnám, hogy az rpg portálnak (amellett hogy sokan olvassák) kifejezetten piacformáló szerepe lenne. Mint ahogy Te is megállapítottad, csupán reklámszerű hírértéke van az itt történő megjelenésnek.
Ez a kritika ahhoz kevés konkrétumot tartalmaz, hogy valóban véleményt lehessen kialakítani a kötetről. Mint ahogy egy-egy rosszabb novella sem ragad meg az ember emlékezetében, úgy ebben az esetben sem hinném, hogy csupán az emlékezetre támaszkodva sokan vissza tudnák idézni, vajon ez a kritika a fikázáson kívül mit is tartalmazott. De még a részletes, rossz kritika is sokszor (egy bizonyos érett életkor felett) inkább kíváncsivá teszi az olvasót az adott kiadvány iránt, mint elriasztja.
Mindamellett nekem, mint "írónak" az ilyetén visszajelzések is kifejezetten hasznosak, hiszen leszűrhetem, mely részek azok, amelyekre esetleg a közeljövőben rá kell gyúrnom, sőt, még azt is meg tudom állapítani, hogy mely részek sikerültek. Például az én novellám esetében Attila megemlíti, hogy "A szerzőnek felteszem volt összesen egy hozzávetőleg kúlos látvány-ötlete, ami köré felgányolta a szöveget..." Még ha nem is dicséretnek szánta, ebből leszűrhetem, hogy a kritika szerzőjének "belső mozijában" olvasás közben kúlos látvány vetítődött le, ami nem is olyan rossz eredmény.
Ja, és ha már szóba került a marketing, itt említeném meg, hogy az rpg.hu oldalán szerepel két novellám, amit el lehet olvasni. (Keresés funkció, Keresés író szerint (Marco) opció.)
Onsai @ 2010.01.02. 11:26
Csimotától függetlenül még érdekes kérdés az rpg-s kritikák hatása.
Szerintem kettős, több szempontból. Az adott kiadványra negatív, mert aki bizonytalan, hogy megvegye (nem törzsolvasó, az író nem ismerőse stb) az vagy csak beleolvasás után vesz vagy kölcsönkéri a haveroktól. Viszont infoátadásként pozitív, mert lám mind tudjuk, hogy megjelent a Delírium.
A szerzőknek meg egy-egy negatív reklám jó, mert megjegyezzük a nevüket, de a kontextust nem. Viszont ha túl sok a negatív körítés, az hozzá tapad a névhez, és visszaüt.
Ezt a sok okosságot egy szemeszter marketingpszichó hallgatása után szűrtem le, ami ugyebár kevés a boldogsághoz. Kinek mia véleménye? Érdekelne. (Esetleg van valaki, aki reklám vagy marketinges civilben?)