Bulldy @ 2010.02.11. 23:30
Én is nézegettem régebben a SaWo-hoz kijött világokat. Szvsz ez a legérdektelenebb. Vagy csak én játszottam túl sok számítógépes játékkal, ahol kb ugyanez az alapszituáció:
1d6 gonosz hatalom fenyegeti a világot, de jönnek a hősök és megmentik. Az emberen, törpén és elfen kívül - amik ugye sablon fajok - lehetsz d10 állat-ember keverék fajjal, mert azok egyediek.

Biztos jó, de nagy hősfantasyra ott a Forgotten Realms.
Morsat @ 2010.02.11. 21:09
ogrékkal
bocs
Morsat @ 2010.02.11. 21:08
Nem kötekedésképpen, de:
"Nekem például felemásan hat, hogy a címlapon rögtön két sárkány is áll a háttérben, míg a bestiáriumban csupán annyi szerepel a sárkány címszó alatt, hogy majd egyszer azokra is sor kerül."

de mintha azok ott szobrok lennének csak...:D persze a lényeg szempontjából mindegy
Tetszett az ismertető, de nem fogott meg a világ. Ennél én/mi egyedibbet kezdtünk el csinálni anno... Meg engem valahogy kiver a víz az orkokkal ofrékkla való játéktól...:pirul: de ez én vagyok. A shaintari képek viszont pokolian bejönnek!
Noro @ 2010.02.11. 14:27
Alfdamnak annyiban mintha igaza lenne, hogy manapság egy új fantasynek kell valami megfogható "szexepil", ami fölkelti az érdeklődést. Például hogy a semmiben lebegő szigeteken játszódik, vagy az afrikai kultúrákra épít
(Tényleg, lenne még érdeklődés D&D 3.0 világokra? Mert nekem van néhány érdekes darab.)
Cthulhu: ha végignézed eddigi "munkásságomat", láthatod, hogy a steampunk világokat szeretem népszerűsíteni :D
Alfdam @ 2010.02.11. 12:41
Nem jött át. :D
Nem jött át a fajok plusz íze, sem az, hogy ez nem egy tizenkettő egy tucat fantasy világ. EPIC-HIGH FANTASY mi? Egy kezemen meg tudom számolni azokat az rpg-ket, amik Tolkienből valami értelmeset tudtak kisajtolni. (És még nem döntöttem el, hogy ebbe a MERP és a GYUSZ beletartozik-e.) :pirul:
A borítón található kép ötvözve a felirattal, egy borzalmas giccstömeg, ennek ellenére elég jó. Jason Engle azért odateszi magát, mint mindig.
Cthulhu @ 2010.02.11. 12:39
Noro: Hellfroston nem fogunk összeveszni - nekem nem nagyon nyerte el a tetszésemet. Viszont kíváncsi vagyok a következő (hétfőre beharangozott) ismertetődre. Remélem nem pont az, amelyikről már ott a félig kész ismertető a gépemen... :D
Noro @ 2010.02.11. 12:35
Gondolkodtam már rajta, hogy egy hagyományos fantasyt is ki kéne próbálni SW alatt, de én inkább a Hellfrost felé kacsintgatok. Abban van egy világra szabott mágiarendszer, ami nálam komoly bónusz pont, és az "örök fagy világa" is hangulatosnak tűnik (bár inkább csak nyáron :D)