daekow @ 2010.04.21. 13:02
Hali.

auer: teljesen igazad van! ;) Basszus, többszöri átolvasásra sem esett le a dolog, de tényleg gáz így... Kösz!
auer @ 2010.04.20. 19:51
daekow:

Nekem magyartalannak tűnt én egyiken-t használnék. Ennyi.
daekow @ 2010.04.20. 17:09
Hali.

Noronak van igaza, a játékrendszer az Új Tekercsek - sorry, én avval játszom ;-)

Másrészt ugyan nem tüntettem fel hivatkozásnak a Második Törvénykönyvet vagy a Titkos Fóliánst, adottnak vettem, hogy a "játéktechnikailag szerzetes" vagy a "szerzetesi mágia" kifejezéseket mindenki az ezekben használtak szerint érti.

auer: a kifogásolt mondattal nem tudom, mi a bajod... Az BIZTOS, hogy az egyen az egy gy-vel lesz...

magyargergely: pontosan melyik háttéranyagokra gondolsz...? A Textus Primus / Secundus / Tertius címűekre? Mert azokat ismerem. Természetesen - régmúlt lévén - nem emelem bele őket a szövegeimbe, de utalásokat bőven teszek. Ha nem is konkrétan ebben a részben.

Az "özön" szent neve huszonnégy. Az írásokból eddig öt rész van kész, koncepcionálisan, úgy-ahogy, a hatodik is alakulgat lassan, szóval összesen használok kb. negyven nevet... vagy nem tudom, nem számoltam. Bőven vannak átfedések amúgy, bőven. Evvel együtt van egy-két név, amihez nem nyúlok; főleg, mert nekem nem tetszik :-D

A Xinez vagy a Xivitáz csak akkor tűnik shadontalannak, ha nem vesszük figyelembe, hogy 1.) Shadonban legkevesebb öt kultúrahordozó nyelv él; 2.) A szó eleji X kiejthető nagyon kemény H-ként, esetleg S-ként vagy Sz-ként is; 3.) Szent Xinez tudvalévőleg "az ősidőkben" élt. ;-)

Szívesen beszélgetek egyébként fiktív nyelvészetről az Znev, Calowyn... főrum Nyelvek, népek... topikjában, ha reális igény van rá :-)

Köszönöm mindenki véleményét! Néhány napon belül, legkésőbb jövő hétfőn jön a harmadik rész, terveim szerint a vezeklő rendekkel...

;)
d.
Wieros @ 2010.04.20. 10:13
Így múlik el a világ dicsősége - az én régi kieg.emet kidolgozás szempontjából kenterbe verted :normaalis: (de játéktechnika szempontjából még mindig én vezetek :ignore:)
Noro @ 2010.04.19. 18:31
Momentán az a gyanúm, hogy daekow az Új Tekercsekre gondolt :normaalis: Egyébként ha minden körben fel lennének sorolva a diszciplínák, nem kéne egyik konkrét rendszerre sem hivatkozni
magyargergely @ 2010.04.19. 17:18
Üdv!
Érdekes írás, bár sajnos a kevesebbek által játszott rendszerhez.
Miért nem lehet választani abból az özön szent nevéből, akik a shadoni naptárban szerepelnek? Csak mert alig kapcsolódik hozzájuk valami, jól mutatnának itt. Ehelyet teljesen "shadontalan" nevekkel találkozhatunk, pl. Xinez...

Javaslom elolvasásra Raoul Renier Amíg a vas vág című írásaihoz készült történelmi összefoglalókat, háttéranyagokat, ugyanis tartalmaz pár érdekes dolgot a shadoni szerzetesekről, ami nemcsak elférne a cikkben, bele is kívánkozna szerintem.
Kíváncsi vagyok a folytatásra.
auer @ 2010.04.19. 16:31
Lehet h csak nekem fura:
"melyek közül egyen kell részt"
Játéktechnika: ha jól vettem ki UTK rendszer. Ebben az esetben alap szerzetes KAP igény dolgai stb, majd az egyes rendek plusszai oktatott képzettségei stb..
Tehát ha vki szeretne ilyennel játszani (véleményem szerint eléggé ritkán fog előállni) akkor az minden további nélkül megtehesse.
daekow @ 2010.04.19. 16:24
Ja, meg még egy:

auer: milyen konkrét játéktechnikát hiányolsz...?
daekow @ 2010.04.19. 16:22
Hali.

Orastes: tehát "túl cizelláltan" írok...? :-)
A Felföld konkrétan nem szerepel a terveim között, egyelőre, mert nem nagyon tudok róla annyi ellentmondás-mentes részletet, amin el tudnék indulni. Pl. biztosan vannak ranagoliták (Fekete-rend/ek), elvileg ó-godoni hitű ööö... godoniak...? Na itt már bicsaklik a világképi ismeretem / elképzelésem; és vannak nyilván shadoniak, shadoni Domvik-hittel, ja meg egy csomó kiszorított eretnek... passz.

auer: milyen helyesírási hibára gondolsz? Egyszer "L" szerepel Lyenn neve helyett, de mást nem találtam...

:normaalis:
d.
auer @ 2010.04.19. 12:15
Érdekes cikk, habár ha játktechnikai akor lehetett volna konkrétabb is szerinte,
Szent Lyennarum Gyógyítói-ban maradt pár helyesírási hiba.