Akrim @ 2010.07.07. 22:51
Enyhén fikáz egyes játékokat. Maga a játék egy beteg irónia, fordított tükör... beteg ;)
Aserminio_de_Mueria @ 2010.07.07. 17:55
De bizony, a készítők komolyan gondolták a FATAL szerepjátékot, még elérhető a régi oldaluk eltárolt változata is:
http://web.archive.org/web/20030205182630/....com/fatal.html

Webbolt: http://web.archive.org/web/20021011123422/...alpurchase.html

Sőt, a gyikben pontosan leírják, mi volt a játék célja: "részletesség, valósághűség és történelmi/mitológiai pontosság" http://web.archive.org/web/20030111021041/...faqpurpose.html

Gondoljatok bele: Senki sem ír ezer oldalas szerepjátékot viccből, túl nagy munka lenne. Ami azt illeti rendszerint a komoly játékok is rövidebbek ennél.
Malitia @ 2010.07.06. 08:14
A fatált csak viccnek értelmezve lehet komolyan venni. Minden egyéb megközelítés az emberiségbe vetett hit elvesztéséhez vezet... Viszont amennyire átböngésztem az rpg.net-es dolgokat a készítői igenis komolyan gondolták (vagy legalábbis nagyon hihetően adták elő azt). Szóval én már nem hiszek az emberiségben. :P

<small>Iróni-A-Méter: 3/5</small>
Tyluven @ 2010.07.05. 19:28
Ok, azt hiszem, nem értek valamit. (lehet, hogy én még csak nem is droid vagyok, hanem egy egyszerű mikrohullámú sütő:))

Tehát a fatál mégis csak vicc, vagy ezek komolyan gondolták magukat? Csak mert az utóbbi pár hozzászólás után kétségeim támadtak.
slaGerzson @ 2010.07.05. 16:26
(Persze nem raknám a karácsonyfa alá, senki részére, de nem is annak szánták.)
slaGerzson @ 2010.07.05. 16:22
Kabal, Tyluven: De igen, arra az angol montipitonra gondoltam. Én nemtom, ki hogy van vele, nem szeretem, ha a humor csak pisi-kaki és/vagy a fütyi-punci kategóriák körül kering, de az ismertető negyedénél már kezdtem vigyorogni, hogy igenis, direkt viszik a fokozhatatlanságig a táblázatosdit és a gusztustalankodásdit.

(Kicsit más. Például az indiaiaknál volt/van olyan spirituális ösvény, ami a végletekig feszíti a racionalitást, a logikát, és ezáltal tudja megmutatni a puszta ésszerűség korlátait. Feljegyzések szerint Franz Kafka röhögve olvasta fel haverjainak az írásait. Satöbbi.)
HalfDemon @ 2010.07.04. 22:25
Lepus: majdnem minden szavaddal egyetertek, csak szegeny M.I. egyetert abban velem, ha ez a "humor" akkor inkabb maradok sozott hering -_-!

<small>Iróni-A-Méter: 2/5</small>
Lepus @ 2010.07.03. 20:51
"A történelmi hűségről ennyit, a játék egyáltalán nem törekszik ilyesmire. Mondjuk kérdés, hogy akkor miért teszi ezt fő céljává már a bevezetőben?"

Itt már felmerült bennem, hogy a cikk írója egy mesterséges intelligencia, amelybe elfelejtették a humor fogalmát beleprogramozni...

"Nyilván elkerülte az alkotó figyelmét, hogy ha az egyes képességek egytől ezerig terjednének, vagy egytől egymillióig, esetleg nem csak húsz tulajdonság lenne, hanem száz, akkor máris exponenciálisan nőne a karakterek "változatossága", így vélhetőleg a játékélmény is."

...itt tovább erősödött a fenti megérzésem.

"Nem tudom, de nem tűnt föl ezeknek a fajoknak, hogy az erdőkben élnek őzikék, nyuszikák, vadkanok, stb. akiknek nincsenek fegyverei és hadseregei?"
ill.
"Ha az eredmény 000001, akkor valamilyen fejlődési rendellenességgel is rendelkezik a karakter. Szerintem e játék egész története alatt nem fognak összesen egymillió karaktert alkotni, tehát mindenképpen szükséges volt ezt a szabályt bevenni az alapkönyvbe."

...eddigre pedig már egészen biztos voltam benne.

Most őszintén, az egy dolog, hogy egy robot vagy. Ott van pl. Data parancsnok, látod milyen messzire vitte. Szóval véletlen sem a robotok ellen akarok kikelni ebben a hozzászólásban.

Csak tudod, ha már egyszer robot vagy, nem árt tisztában lenned a rendszered korlátaival. Ti. ha nem vagy képes a humor és az irónia értelmezésére, azt jó esetben tudod magadról - máskülönben alkotód igen felelőtlen volt, hogy emberek közé engedett. No szóval ha tudod magadról, akkor jobban teszed, ha nem próbálsz embereknek szánt, feltételezhetően humoros könyvekről kritikát gyártani, mert jó eséllyel te fogsz hülyén kijönni belőle, nem a könyv.

<small>Iróni-A-Méter: 4/5</small>
HAndras @ 2010.07.02. 12:48
Nincs se fakupám, se favillám és a fatál is tévedés!
:nono:
(Galla után szabadon.)

A tárgyalt "szerepjáték" pedig, uh... Az alkotóknak kívánom, hogy élőben megélhessék azt, amit kitaláltak! :)

<small>Iróni-A-Méter: 2/5</small>
Tyluven @ 2010.07.01. 23:04
slaGerzson: Mélységesen egyetértek Kaballal. Ez olyan, mintha... Nem tudom. Ha az Anakonda 5 című filmet hasonlítanád a Nyolcadik Utashoz, mert mindkettő horror, vagy nemtom, az Aljas Kúszóbabot az Iron Maidenhez, mert mindkettőben van gitár. :)
Van különbség az elvont angol humor, és az ogrék ánusztágulásának szimulációján történő élvezkedés között. :nono: (Bár ez utóbbi mondatban meglepően megfér egymás mellett a két dolog. De csak egy ilyen mondatban! :P:):rohog:)

Amúgy úgy látom, igencsak népszerű téma lett ez a "fatál". A századik hozzászólót egy vödör, bugbear-zsírból készült síkosítóval kellene jutalamazni. Összedobjuk rá? :nono: