Armand @ 2010.07.28. 20:31
Azert talalom szerfolott erdekesnek a vita, mert bar en csak az elso kotetet olvastam (tetszett, neem vegig az volt a meggyozodesem, hogy Martin filmvaszonra szerkesztette. Bizonoyos konyveken latszik a forgatokonyviroi hatteren tul a megfilmesites utani liheges dramaturgiaja, es keves jobb peldat tudnek mondani a Game of Thrones-nal.

Mindennek okan nem vagyok meglepodve egyaltalan, es bizonyara meg fogom kiserelni megnezni a sorozatot.
filionell @ 2010.07.26. 17:50
Azért azt is vegyétek figyelembe, hogy a filmesített adaptációk legnagyobb hiányosságait mindig az adja, hogy többszáz oldalt akarnak ált. 2 órába belesűrítni, ami lássuk be a történet rovására megy, de most nem egy filmről, hanem sorozatról beszélünk, már ha csak 10 rész is lesz évadonként, az máris 10*45 perc átlagosan, ami egész jó idő a megvalósításra :gyagya:

Most olvastam végig az első regényt...
Eorat @ 2010.07.25. 14:48
KarlFranz!

Én is mindig úgy ülök le megnézni egy könyvből készített filmet(amit már olvastam), hogy többször emlékeztetem magam, hogy más a médium és mások az eszközök!
Gondolom azért egy esélyt majd Te is adsz a filmnek:)
KarlFranz @ 2010.07.25. 12:27
Eorat:

Jó persze, persze George R. R. Martin nem ma kezdte de nekem valahogy akkor is a könyv marad az etalon, szerintem akármilyen jól is lesz megszerkesztve a sorozat engem nem nagyon fog lázba hozni [mondom ezt így látatlanban] de kívánom, hogy szeressék majd sokan meg legyen sok rajongója!
Nesta_Torrine @ 2010.07.25. 10:44
Remélem nagyszerű lesz és meg is él jó sok részt a Trónok Harca... Nagyon kellene Steve Buscemi "Bánatos" Edd szerepére, ő a kedvenc mellékszereplőm :gyagya:
Eorat @ 2010.07.25. 09:35
KarlFranz!

Azért azt ne felejtsd el, hogy Martin bácsi a Trónok Harca előtt évekig forgatókönyv írásból élt!
Abban igazad van, hogy a kimondottan a könyvekhez tartozó elemeket(szereplők gondolatai, tájleírások stb.) nem lehet visszaadni, de a filmnek ugyanúgy vannak olyan eszközei, amit egy könyv nem képes visszaadni!
A kérdés már csak az, hogy az adaptáció mennyire akar a könyvhöz ragaszkodni és mennyire hajlandó feladni bizonyos dolgokat azért, hogy filmként(illetve sorozatként) is olyan fenomenális alkotás legyen, mint eredeti médiumában!
De azért vedd figyelembe, hogy egy tapasztalt forgatókönyv író a saját művét viszi filmre, szal az eredmény rossz valószínűleg nem lesz(esetleg kicsit más)!
Pett-moondevil @ 2010.07.24. 18:36
Hajrá SIF!

<small>Iróni-A-Méter: 1/5</small>
filionell @ 2010.07.24. 05:18
Ó je végre találnak egy normális történet szálat (Trónok Harca) ami kitöltheti a lovagkormániások számára tátongó űrt, erre elkészülte elött fikázzák, gratulálok a hozzáálláshoz... Az, hogy egyből nem egy könyvet akarnak egy 2 órás filmbe sűríteni , hanem egy egész évadot kap az smafu? Én várom az elkészültét, főleg, hogy a Fantasy terén mostanság elég gyér a fölhozatal...

<small>Iróni-A-Méter: 1/5</small>
KarlFranz @ 2010.07.23. 09:31
Hi,

Game of Thrones tipikusan az a fajta fantasy amit kár átültetni bármire is, mivel maga a könyv, az iró stílusa, a karakterek gondolatai fenomenálisak, ezt nem lehet visszaadni semmilyen filmben sem.

Karl
Baka @ 2010.07.22. 21:15
Még ha sorozatot is akarnak csinálni a pioneerből, ez az első rész egy harminc perces semmi.
Csoda lesz ha összejön a pénz a folytatásra.