jokulator @ 2010.11.06. 22:06
Gulandro: Köszönet az ismertetőért. A könyv hátteréről (is) egyéb infok található még ezen a linken: http://www.fantasycentrum.hu/?q=node/186.

üdv: Kertész Péter :cool:
Kutya @ 2010.10.10. 18:20
Esetleg hangulatkeltő zenei cd még dobhatna is rajta...

...lenne is aki megírná ezeket a dalokat :D
Marcus @ 2010.10.02. 18:21
Szerintem ez a könyv az első rész (A Viharfaló titka) gyakorlatilag felhavított változata. Ugyanúgy városban mész és nyomozgatsz, csak minden egyes elemében jobb annál. Csak lassan ki kellene mozdulni a városokból, illetve lehetne ezekben a könyvekben "több Ynev", mert így a veteránok nagyon hamar le fognak állni ezekkel, és a fiatalság meg nem fogja csak úgy magától tonnaszámra venni.
onlyzerosandones @ 2010.10.02. 15:52
"Sejtésem szerint egy újabb deviantart-os művészről van szó. Gyertek elő lassan hazai grafikusok!"

"Szerezzenek mellé magyar grafikusokat, akik a borítót is a könyvhöz rajzolják, kicsit csiszoljanak a dolgon és jó lesz!"

A magyar grafikusok mindig is készen álltak :(
Bulldy @ 2010.10.01. 13:09
Én ajándékba kaptam meg a Kígyófészket (egy ismerősömtől, aki emlékezett rá, hogy engem érdekel az ilyesmi és olyan ajándékot akart, aminek örülök - nem tudhatta, hogy évek óta bottal sem nyúltam MAGUS kiadványhoz).

Kellemes meglepetés volt. Hál'istennek nem voltak benne aquirok, sötét elfek, krán és toront is csak említették. A sztori egyszerű, de a lapozgatós könyvek terjedelmi határain belül szerintem nem lehet sokkal bonyolultabbat csinálni. A hangulatra nekem nincs panaszom - egy első szintű harcos egy Ifin-kaliberű városban nem nagyon hivatott másra, mint a maga köznapi módszereivel nyomozgatni, időnként pedig némi csetepatéba keveredni.

Ha nem fogadtam volna meg, hogy DV könyvért többet pénzt nem adok, akkor lehet megvenném a következőket is. Így ez sajnos elmarad, de ez nem az író hibája, ő mindent megtett és jól is teljesített. Szerezzenek mellé magyar grafikusokat, akik a borítót is a könyvhöz rajzolják, kicsit csiszoljanak a dolgon és jó lesz! És igen, rá lehet írni az író eredeti magyar nevét, nem kell ez az erőltetett külföldiesség. A Kertész Péter semmivel sem hangzik rosszabbul, mint a Shane Carrson. Sőt.
Exiled @ 2010.10.01. 10:50
Nekem ugyan csak az előzőhöz volt "szerencsém", de brutálisan vérszegénynek tartom.
Régen volt, de, ha jól emléxem akkor vmi ilyesmit mondott az elején: "A karaktered nemének nincs befolyása a történet alakulására" - Ja, tényleg, az egyik troll méretű NJK-t férfiként csak kivételes mákkal tudod letolni, nőként meg egyszerűen - dobás nélkül! - off-olod. Lol.
Plusz én jobban szeretem az olyan történeteket, ahol a részletesebb a környezet leírása, és árnyaltabb a jellemábrázolás. Nem rémlik, hogy ilyet kaptam volna a Viharfaló Titkától. Fail - ez persze csak az én véleményem.
Tammis_Lorraine @ 2010.10.01. 09:04
Volt szerencsém az előző könyvhöz is, és bár szeretem a játék világát, valahogy nekem kicsit negatív a benyomásom. Túlságosan sok a zsákutca, nem is beszélve az előző könyvben is szereplő rengeteg nevetséges narratív hibákról. Bár maga a kezdeményezés dícséretes és a készítők talán jobban összeszerkesztik a soron következő kiadványokat, mindenesetre, én várom.