creep @ 2010.10.08. 17:25
Szerintem csak a sztorik fognak kikerülni, az is csak akkor, ha lesz időnk foglalkozni vele, válogatni őket stb.
Feantur @ 2010.10.08. 12:45
Thirlen: a mi 4+3+2 db elősztorink (külön a kardok története, külön egyéni és csapat) nem saját hátteret használ, értsd: nincs copyright jogunk. Némelyiknél csak forrást kell feltűntetni, de mivel a pdf-eket 8-10 különböző művész munkáiból forgeoltam össze ez elég kemény meló. És van olyan is amihez ez sem elég. Belső, saját használatra ezeket lespóroltam, hiszen csak mi és a mesélők látják, nem gondoltam, hogy publikálva lesz.

Ha időm engedi megnézem van-e olyan sablonom ami nem védett tartalmakból áll és azt akár mint kép felrakom, és mindenki csinálhat csili-vili előtörténeteket...

Illetve ha a recept érdekel valakit az sem titok, csak egy kiadványszerkesztő kell hozzá (legrosszabb esetben word, de scribus, acrobat, quarkXpress kiváló erre a célra). Én jó minőségű gyári Dark-heresy pdfeket szedtem szét a forrásképekért, meg netről vadásztam, utána már csak egy jó betűtípus kell :)
Thirlen @ 2010.10.08. 09:48
Szerintem akármelyik. Pl. az eredményhirdetésen annyit hangoztatott, igen látványos hátterekre kíváncsi lennék.
creep @ 2010.10.07. 17:23
BlackSpiralDancer: igazad van, jogos álláspont, mi is figyeltünk erre. Persze a csapatok (főleg a visszajárók) többsége nem kezdő, sőt :rohog:

Proximo: jó ötlet, csak ezzel rengeteg pluszmunka lesz:D Helyesírásellenőrzések, egységes formátumra hozás, stb. Mi legyen szerintetek? Pdf (planetary defence forces) vagy csak küldjük fel szövegben?

<small>Iróni-A-Méter: 2/5</small>
Proximo @ 2010.10.07. 10:22
Egy-két jobban sikerült előtörténetet publikálhatnátok itt vagy a saját blogon...
Khilthoron @ 2010.10.07. 09:35
Ez egy teljesen jogos álláspont, és messszemenőkig tiszteletben tartható. Mi csak azért érveltünk a nehézség ellen, mivel minden csapat megoldotta a kalandot tudomásom szerint, és nem feltétlenül baj (pláne egy DH kalandban), ha olyan a modul, hogy nem evidens, hogy mindenki a végére ér. Ez mellesleg a pontozást is megkönnyíti. De én is nagyon jónak tartom, hogy azért dinamikusan volt lehetőség a modulban nehezíteni, könnyíteni, talán az a megoldás, ha még nagyobb teret kap ilyen szinten a mesélő az elborult táper csapatok miatt.

Például egy ilyen sötét univerzumban nem tartom rossznak ha olyan a boss, hogy csak nagyon kemény csapatok tudják legyőzni, de ha egy gyengébb csapat eljut a végkövetkeztetésre, a nyomok végére, akkor inkvizíciós segítséggel ők viszik véghez a császár akaratát, csak nem saját kézzel.
BlackSpiralDancer @ 2010.10.07. 09:24
Üdv!

Teszik a kaland, alapvetően valami ilyesmit képzelek el versenymodulnak. Ugyanakkor én mondjuk megspékeltem volna annyival, hogy mivel ez egy előkelő rendezvény, pisztolynál nagyobb fegyvert nem nagyon engedtem volna át az ellenőrzésen, bár nem tudom mennyi hasonló eset volt...

Még egy-két szó a megfelelő/nem megfelelő kihívás/xp szint témához: Szvsz egy ilyen verseny célja nem csak az, hogy a "veterán" játékosokat kiszolgálja hanem, hogy magát a játékot is népszerűsítse az azt eddig nem ismerők körében. Ergo elhiszem, hogy egy tapasztalt játékos számára -aki 1.Ismeri a világot, az erőviszonyokat 2. A karakteralkotást, és a kiskapukkal egy abszolút kihegyezett karaktert alkot meg- kisebb szinten is megoldható a dolog, ugyanakkor ez nem igaz az esetlegesen megjelenő kezdő, tapasztalatlan playerekre (amilyen pl én és csapatom is lennénk, ha végre sikerülne megint eljutni egy ilyen versenyre). Ebből a szempontból kifejezetten tetszenek a modulba épített alkalom adtán elővehető nehezítések/könnyítések...
TheJokAerO @ 2010.10.06. 22:43
a force weapon témához: kb deathwatchban reálisak, ottani ellenfelek hp-ja, ellenállásai és wp je kb. max ha enged 1-2 +d10 sebzést, ami hpjukat tekintve kis extra:D persze ottis elég jók azért, de messze nem akkora csicska szint mint dh ban. ezt tapasztalatból írom:D
Khilthoron @ 2010.10.06. 20:34
Akkor hogy utaljak egy bizonyos hozzászólásra a kaland előttről, bejelenteném, hogy radicallal megfűszerezve és még xp-ből és pénzből még ennél is undorítóbb karaktereket lehet majd összehozni. vagy tovább tápolni ezeket. Undorító lesz. Várjuk:D
creep @ 2010.10.06. 20:18
Köszönjük az építő jellegű kritikákat! Ezek kapcsán a következő advónszokra és ápgrídekre lehet majd számítani februárban.

A következő modul természtesen reflektál majd a kívánságokra. Az előző modul valóban sokkal nehezebb volt, jóval keményebb ellenfelekkel. Valahol a kettő között lesz majd a szint.

Valószínűleg kivesszük majd a Rogue Traderes lehetőséget, mert egyrészt nehezíti a modulírást, másrészt nem is volt elég népszerű (egy ilyen karakterünk volt, az amúgy magát szanaszét nyerő Marcus :rohog:).

Betesszük viszont helyette a Radical's Handbookot és annak karakterépítési lehetőségeit. Szerintem báró lesz, már nagyon várom ezt a részt: vajon ki milyen hangulatot tud kihozni belőle? Itt is igaz az, hogy ha jól működik, akkor maradni fog a későbbiekben is.

Pontosítjuk majd a karakteralkotást - benne lesz pár kiegészítés, hivatalosan is elfogadjuk az Erratát és adunk pár egyedi (junikk) lehetőséget is, ha úgy adódik :lol:

Tovább növeljük a karakterekre költhető XP-k mennyiségét, illetve az előtörténettel rendelkező karakterek még további jutalmakra is számíthatnak majd (a radikálosknak mindenképpen kell majd írniuk). A kérdésekre és felvetésekre válaszként: ha jól emlékszem, mindenki írt előtörténetet a versenyre, amiért hatalmas dícséretet érdemeltek. A Császár tartsa meg jó szokásotokat. De akkor is jutalmat fog kapni, aki ír, méghozzá sokat.

Tovább emeljük majd a felszerelésekre szánható pénzmagot is. "There's no arguing with a barrel of gun."

Creep