Zsoc @ 2010.11.04. 17:42
Ymdar: nem, nem a hentai-ra gondoltam...

Terde: Az NGE-t konkrétan azt hiszem végig is néztem (ha az End of EVA volt az utolsó...) még olyan 5-6 éve... A többiből maximum egy-egy részt láttam, nem tudtak megfogni.

Konkrétan speciel arra gondoltam, hogy a férfi karakterek ábrázolása nem sokban tér el a női karakterektől. Kevés kivételtől eltekintve max annyiban, hogy nincs akkora mellük...
Ymdar @ 2010.11.04. 06:50
Zsoc nemde a csáposhentai-ra gondoltál a szexuális torzságoknál? :ugri:
Terde @ 2010.11.03. 13:17
A kérdés csak az, hogy láttad is őket? Mert ha igen, az számomra elég meglepő lenne véleményedet tekintve. Amire szerintem te gondolsz az a hentai műfaja. De feltételezem az animések döntő hányada nem ezekre fog asszociálni az "anime" szót hallva(illetve nem is ezeket nézi). Ez olyan mintha a pornófilmeket egy kalap alá vennénk a többivel.

A nemek különbségéről meg csak annyit, hogyha ismered az alant említett példák java részét akkor rájöhetsz, hogy mennyire nem igaz amit mondasz. Pl.: a Haibane-ban szinte csak női karakter van. Az NGE-ben a főszereplők elég nagy hányada nő és mind abszolút egyenrangú a férfiakkal. Boncolgathatnánk a többit is de ugyanez lenne az eredmény. Igen biztos van olyan amiben megvan a "szexuális torzság" a te értelmezésedben. De a döntő többségre ez korántsem igaz.
Zsoc @ 2010.11.02. 23:52
Terde: Akármilyen meglepő, ezek közül többet ismerek... Nem alkotok úgy véleményt, hogy közben semmi ismeretségem nincs az adott témában.

Ugyanakkor sajnálom ha félreérthető voltam, hisz valóban nem mutattam rá, én leginkább a nemek különbségének ábrázolására gondoltam a szexuális torzságot illetően.
Terde @ 2010.11.02. 21:05
Zsoc:
Íme egy pár agyatlan, érzéketlen történet a szexualitás torzságával fűszerezve, melyeket csak romboló hatásként tudok értékelni:
Neon Genesis Evangelion, Haibane Renmei, Death Note, Gurren-Lagann, GTO, Detroit Metal City stb. stb. stb.

u.i.: linkeket akartam dobni, de úgy nem engedte elküldeni a hozzászólást
Zsoc @ 2010.11.02. 15:48
Petya: Elég ha visszatekintünk, hogy már a nyugat milyen változásokat, egyes esetekben szellemi leépülést is hozott magával.

A keleti kultúra szórakoztató médiumai még lejjebb vesznek a színvonalból szerintem. Agyatlan, érzéketlen történetek, a szexualitás olyan torzságával fűszerezve, amit csak romboló hatásként tudok értékelni...
Petya @ 2010.11.01. 20:41
"Azt már csak félve teszem hozzá, hogy mindez _szerintem_ valahol társadalmilag (és személyileg is) egészségtelen. "

Miért?
Terde @ 2010.10.30. 13:35
Osy: Én sajnos csak az imdb több mint 3/4-edét tudnám ide logolni. Az arányok mindenképpen ellenem szólnak. szipp-szipp:(

<small>Iróni-A-Méter: 3/5</small>
Osy @ 2010.10.30. 12:04
Terde: Mint amilyen mondjuk a Pokémon?
Baka @ 2010.10.30. 08:26
Zsoc:

"Nézzétek, én nem azt mondtam, hogy ez rossz, csupán csak marha nagy aránytalanságot látok pl. a keleti és a nyugati képregények megjelenési arányában. "

Ennek az alapja az lehet hogy a mangához erősen kapcsolódik az anime, aminek elég nagy tábora van. Mind a minősége miatt, mind amiatt hogy hozzá lehet jutni az internetről (igen: most, évente jönnek ki jó animék, nem csak a kilencvenes években).
Majd ha a nyugati képregényekhez is jönnek ki olyan minőségű és beszerezhető rajzfilmek/filmek amik népszerűsítik (nem lesz ilyen) akkor lesz rá kereslet.