strato @ 2014.07.18. 09:36
Selmo kommentjét idemásolom:
"A HGB és a PPL frissítésre került a letöltéseknél. Szándékunk szerint ez a végleges verzió - hacsak nem találunk benne valami olyan nagy hibát -, nem lesz már frissítve."
norberyto @ 2011.10.01. 11:39
Hiánypótló darab, teljes mértékben használható... 
Selmo @ 2011.05.17. 13:00
A PPL nyersszövege, már jó ideje kész. De ha rajtam múlik, akkor inkább Kegyeltek néven fog futni, mert abba aztán tényleg minden össze lett szedve: sámánok, szerzetesek, megtartók, papok, paplovagok mind benne vannak. Meg Hulla kollégán múlik még, hogy miket akar belerakni, meg mire végez a lektorálással, de ez ugye csak idő kérdése. A nagyobb probléma, hogy a Summariumból és a PPL-ből szó szerinti másolások az egyedi varázslatok és ezel egyelőre nem tudunk mit kezdeni, hogy jogilag ne legyen gubanc belőle. Valószínűleg, az összeshez kell majd egyesével forrásmegjelölés, ami viszont nem kis munka. :(

Btw. szép dolog a hőlátás, csak egy hideg barlangban, ahol nincs sok hőfolt a törpén kívül, nem sokat ér. Szerintem ezért kaptak vakharcot és én meg is értem. A PPL iskolák azért már jelentősebben eltérőek, nem mind egy-az-egybeni átemelés, mint a HGB-ben.
Misa @ 2011.05.17. 09:31
Selmo. Talált. Való igaz, hogy nem számolgattam utána. Ha bele van számolva, akkor ok. :)

Hulla77. Azért csak most mondtam véleményt, mert most láttam, hogy van ilyen. :)
Sztem az, hogy csak azért mert az előző verzióban is benne volt, nem indok. Sőt! Ha már újabb verzió, akkor a régi hibáinak javításának is itt az ideje. Mikor máskor? Nyilván a régi nem tökéletes, ezért ennél jobb alkalom nincs a javításra.
A mithril és lunir cuccokat meg akkor én értettem félre. Sry.

Üdv nektek és folytassátok a PPL 1-2 vel. Lesz rá érdeklődés tuti.
Selmo @ 2011.05.16. 22:43
Szerintem arra gondolt, hogy pl. a sirenari erdőjáró KAP értéke tartalmazza az elf hátteret. Azt gondolom nem nézte, hogy ez +10 IAP, ami összeségében az iskolának +1 KAP. Vagyis gyakorlatilag megvettük a karakternek a faj hátteret. :)
Hulla77 @ 2011.05.16. 20:43
Köszönöm Misa, hogy ennyi idővel a megjelenés után is vetted a fáradtságot és kommentelted a kieget.

A pozitív visszajelzésért köszönet az észrevételeidre pedig némi reag:

- a törpe harcos a HGB-ben kapott Vakharcos és mi nem akartuk elvenni, ezért maradt benne most is.

- a törpe harcosok kéklunír és mithril felszerelést 10. tsz-en kapnak, feléve ha beállnak a tarini Rackla-lovasok közé.

- az ork harcos hátrányai szintén a HGB leírásából lettek származtatva, de az tény, hogy mi is tettünk hozzá, lévén ott nem voltak kidolgozva.

Ezt pedig: "minden nem emberi faj, megkapja ingyen háttérnek a fajból adódó hátteret" nem értem pontosan. Ha lesz időd, kifejtenéd bővebben?

Üdv,
Hulla
Misa @ 2011.05.16. 18:19
elolvastam a cikket, a forumot. a "művet" átnyálaztam nagyjából. szerintem jó munka, nekem tetszik. ha nálam akar vki ezzel a kieggel játszani, lehet róla szó. persze akkor alaposabban is átnézem az adott részt.
örülök, hogy vki még foglalkozik ezekkel a kiegekkel. "ha már a kiadó nem". remélem lesz annyi eszük, hogy alaposan átnézik, hozzáteszik a saját dolgaikat, és kiadják.
külön tetszik, hogy olyan ritkaságok is vannak benne, mint a nomádok, hassidisek, és akár goblin vagy törpe fajú karikat is csinálhatunk. (bár mókás, hogy pl a törpe kap 2.fok vakharcot is, pedig lát a sötétben.) kiváncsi vagyok, hogy az egyensúlyt hogy sikerült eltalálniuk, a többi kaszthoz, és az alapkönyvhöz képest. Kicsit táposnak hangzik, hogy a törpe harcos kéklunir vértet és mithrill csatabárdot kap. ezzel szemben az orkok max 2. fokú képzettségekkel indulnak, merthogy a mestereik féltik tudásukat és nem tanítják őket tovább.
furcsa még, hogy minden nem emberi faj, megkapja ingyen háttérnek a fajból adódó hátteret. (szemben az UTK-val)
majd játékban kiderül, hogy megvan-e a megfelelő balance (nem vagyok biztos, hogy megvan)
Ceripapa @ 2011.04.04. 21:57
Én sztem ez a rendszer , amit Hulla és Selmo kidolgozott sokkal balanszosabb.
Ha vérpisti vagy megtalálod a módját annak, hogy verj le mindenkit.
Erre a legjobb példa talán :
Marico con Rabora lovag, Kegyelt háttérrel, lovasharc, meg 20 kegy pont...
szigony és közepes / nehéz pajzs.
Mindig lesznek olyan esetek mikor egyes kasztok túl kilógnak.
Régi rendszerben a harcos 14kp/ tsz-t kapott , gyorsan lépett szintet és sok hm-je és fp-je volt ehhez képest, hogy milyen gyorsan fejlődik, + a kötetlenség.

A rendszer jó, jobb mint a Tuan-s összedobott alap.
Az eredeti könyvre is a tulajoknak kellett volna ezt fejleszteni, de lesz még dolog a fegyverekkel is
Arlen @ 2011.03.29. 16:54
Nem tudom hogy a távolsági harc hogy jön ide...annak nem is kell fairnek lennie. Én a közelharcra gondolok..mivel mind a barbárokra( maradva az első példámnál) mind a harcművészekre az jellemző. A problémám az hogy 10 KAP-pal is láttam már olyan táp hmeket akik verték a többi, elviekben harcból(közelharcból) élő karaktereket, mert alapból magas volt a harcértékük és még durván pszivel is megvoltak támogatva. Erre itt még lejjebb van véve az érték.Tény az egyensúlyt eddig nem igazán sikerült eltalálni ( bár szerintem az UTK ban már egész jó volt) De szerintem ettől még folyamatosan törekedni kell rá.

Ettől függetlenül nincs semmi bajom a rendszeretekkel...amit kitaláltatok az tökjó és annak is örülök hogy van aki foglalkozik az UTk-val, még most is amikor a deltások már ígérgetik az új rendszert. :sor: !
Selmo @ 2011.03.28. 19:48
Lehet, hogy nem érzed fairnek, de a számok nem hazudnak. Ha már itt tartunk egy 4 KAP-os harcos, aki szintenként 10HM-et tesz a CÉ-re, szerinted mennyire lesz fair úgy 5. szinttől kezdve a 100 körüli célzójával és a körönkénti 3 támadásával?
A KAP/IAP rendszer nem azt mondja meg, mennyire erős egy kaszt csatában/mágiában/akármiben. Csupán egy közelítő érték, ami megmutatja, hogy az adott iskola milyen lehetőségeket biztosít a tagjainak. Ami több lehetőséget biztosít az több pont, ami meg kevesebbet, az kevesebb pont.
Ha ez téged ennyire zavar, akkor minden játékosnak adj mondjuk 80 IAP-ot, hogy dolgozzanak ki belőle karaktert, ezután egységesen 42 KAPjuk marad szintenként, amiből azt vesznek, amit akarnak, az oktatott képzettségcsomagot meg el lehet felejteni. És még ekkor is ki lehet hozni a fenti harcost vagy harcművészt, ami felrúgja a harci egyensúlyt, mert ez a játék sosem volt úgy fejlesztve, hogy egyensúlyban legyen. :)