szabadid @ 2011.04.19. 19:32
Belenéztem.
Hmm, az elején egy csóka nyilatkozik, hogy sok éves Maszkabál-os munkássága után a Requiem-ben is tevékenyen részt vállal (vagy valami ilyesmi). Ez szerintem sok helyen látszik is, pár opcionális szabályban visszaköszön a Maszkabál rendszere.

A könyv első fejezete tetszett, főleg a sok alternatíva: még inkább arra biztatják a játékost, hogy - mivel a klán csupán másodlagos - nyugodtan testre szabhatja a karakterét. Akad pár jópofa ötlet, érdemes átolvasni.

A Covenantokkal kapcsolatos fejezet annyira nem volt megnyerő. A Covenantoknak egy-egy szélsőséges irányzata bukkan fel, meg jó pár "filozófia" - jobb szó híján.

A későbbi fejezetek szerintem felemások; viszont, ami kifejezetten tetszett, az a Bane ötlete. A lényege, hogy emberségvesztéskor Elmebaj helyett Bane-eket is kaphat az vámpír. Ezek amolyan természetfeletti hátrányok, amik az emberségvesztés mellékhatásai - pl.: az éjféli harangszó közepette megöltél egy védtelen halandót, azóta a harangok/csengők hangja fájdalmas számodra, stb.

Na, ez egy erősen szubjektív vélemény volt :)
Easy_Rider @ 2011.04.19. 18:17
Olvasta már valaki? Kíváncsi lennék szubjektív véleményekre. Mi a fene van mostanában a WW-vel egyébként? Betett nekik a válság, vagy elfogyott a papír/ötlet?:S:D