DiMalto @ 2011.04.21. 21:08
Emlékszem, az M* ET-ben a rajzai finoman szólva sem voltak a kedvenceim, a PPL-ben viszont már kellően paszentos és színvonalas képeket gyártott.
Ma meg már... Riszpekt! :ok:
SirThomas @ 2011.04.21. 09:06
Tényleg "ízlések és pofonok" kérdése a dolog. Bár konkrétan nincs egy kép sem a fejemben, összhatásként az maradt meg bennem, hogy a Tikos rajzok jók. Nekem tetszettek. Gratula neki a hét grafikusa címért!
svin @ 2011.04.21. 08:25
Egyet kell értsek THE_Eye hozzászólásával. Bennem is van előítélet a korai munkásságát ismerve. Másrészt a mai alkotásai közül is igazából azok tetszenek amelyeket Vass Richárddal közösen alkottak. Azok tényleg nagyon jók, jól kiegészítik ketten egymást.

OFF. Boros-Szikszai szerintem egy jól begyakorolt stílussal futószalagon gyártja a képeket. Jó iparos munka, ISO-9001, és ennyi.
Fulgore @ 2011.04.21. 07:19
Nekem nem tetszenek a rajzai, grafikái.
THE_Eye @ 2011.04.20. 20:10
Szerintem Tikos munkásságának az a legnagyobb baja, hogy a Mágusozó fórumközösség döntő többsége (legyen szó akár a szerepjátékról vagy az M*K-ról) végigkísérhette nála a fejlődés különböző stádiumait. Be kell vallani, hogy igen mélyen kezdte, és az akkor szerzett előítéleteket nehezen növi ki egy alkotó. Én őszintén szólva hánytam a korai munkáitól, főleg a Magus-idegen belső illusztrációi borítottak ki leginkább, de a kártyák között is voltak ritka ocsmányak - ha jól emlékszem.
Viszont az utóbbi időben (no igen, eltelt több mint tíz év...) már egész korrekt munkákat csinál, bár annyiban igaza van Aleisternek, hogy még mindig vannak nagyon amatőr húzásai (pl. nem tudom mennyire határozta meg az Alpha Tiger zenekar, hogy nézzen ki a borítójuk tigris-alakja, de ez egy nagy "jajj..."). Szerintem a fejlődőképességért kijár neki egy pirospont és el kell ismerni, a Vass Richárd-dal készített képeik tényleg minőségiek.

A Boros-Szikszai duóval pedig szerintem nem érdemes senkit összehasonlítani, egyvalamit nagyon elkaptak és azt csinálják mesterien. Őszintén szólva náluk pl. nem látom a fejlődést (legalábbis ekkorát semmiképpen) - igaz, csak a kártyás dolgaikat láttam az utóbbi időben.
Aleister @ 2011.04.20. 15:18
Persze, biztos volt ilyen is a háttérben.
Azt sem kétlem, hogy vannak jól sikerült munkái. Ettől függetlenül sosem éreztem azt a profizmust a rajzait nézvén, mint pl, szinte bármelyik Boros-Szikszai mű esetén.
BePe @ 2011.04.20. 14:50
Aleister
szerintem mint minden alkotonal, nala is latszik, hogy mekkora volt a grafikai koltsegvetes egy-egy adott projektnel. :)
pl par random kategoriat ha megnezel a blogjan akkor igenis nem keves jol kivitelezett kepet lathatsz... pl http://tikosblog.blogspot.com/search/label/RedBrick%20Limited vagy http://tikosblog.blogspot.com/search/label/Rolemaster
Aleister @ 2011.04.20. 14:18
Nekem spec sosem tetszettek a rajzai. Az MK kártyák általa készített illusztrációi kifejezetten csúnyák/bénák voltak.