Narmor @ 2011.06.17. 12:48
Rövid átfutás után nekem szimpatikusnak tűnik. Igazából ez így tényleg kevés, a teljes könyv kellene egy rendes véleményalkotáshoz (meg rendesen el kéne olvasni, nem csak belenézegetni, ezt-azt elolvasni, ahogy én csináltam), mindenesetre kedvcsinálónak jó ez. A képek zseniálisak. Talán majd beruházok rá, ha másért nem, a jó ötletekért.
DiMalto @ 2011.06.13. 09:09
A GG-ről eddig többnyire pozitív benyomásaim voltak, úgyhogy nagy érdeklődéssel néztem bele a bétába.... viszont ez sem lesz az én játékom.
Vannak benne jó ötletek, de ebben a műfajban a C&C "Siege engine"-jét tartom a legjobb megoldásnak.
kabal @ 2011.06.12. 23:40
Ynas_Midgard: Köszi! Sikerült egy olyan brutál karórépa-termesztőt összehoznom vele, hogy csak na! :rohog:
Ynas_Midgard @ 2011.06.12. 19:04
Ha jól értem, akkor az első szintű karakter HP-ja = 1d4 + Class HD + (2*Stamina bónusz).

A feedback fórumban olvasottak alapján a demihumánok más osztályt is felvehetnek.
Glowface @ 2011.06.12. 18:42
Érdekes játék, az biztos. De Ravenheartnak mindenképpen igaza van, jó része még nagyon nincs megírva. Nyilván pl. érdekesek lehetnek a 2+ szintű varázslatok, esetleg 6-10 szintű karakterek, mindenféle patrónusok, pár ötlet szerencse szerzéséről, kicsit alaposabb szörny rész, pár gondolat mágikus tárgyakról, esetleg csapdákról, zuhanásról, égésről, stb.

Plusz egy pár helyen nem vagyok egészen biztos benne, hogy is működne egy szabály. De hát, gondolom, ezért béta. Például:
Na, mindegy. Egyébként volt egy kis szabad időm ma, puszta hobbiból összeraktam egy egygombos 0. szintű karaktergenerátort, excelben, magyarul. Akit érdekel, innen letöltheti, a "Save file to your PC: Download" gombra kattintva.
@ 2011.06.11. 15:03
Kösz a tippeket! :)
Ravenheart @ 2011.06.10. 22:32
Közben sikerült alaposabban átrágnom magam a könyvön nekem is, úgyhogy első benyomások pontokba szedve:


Nekem az az érzésem, hogy a béta verzió első fele már majdnem kész, a második pedig vázlatos és összecsapott. Ettől függetlenül pofás játéknak ígérkezik, üde színfolt a mostani old-school szerepjátékok közt - új ugyan alig van a nap alatt, de ügyes válogatás. Karaktere is van, bár ilyen téren Kenzerék műve viszi nálam még mindig a pálmát.
Hosszú távon tuti nem fogom használni (arra ott van folyamatosan alakuló S&W és az eljövendő HackMaster nekem), de egy rövidebb kampányra vagy alkalmi játékokra tökéletesnek ígérkezik.
Urban @ 2011.06.10. 20:27
Egyrészt köszönjük a hírt és a linkeket!

Másrészt én úgy vagyok vele, hogy érezhetően nagy volt a DCC hypeja, és az már magában gyanús. Az alapelvek mondjuk rokonszenvesek, de alaposan meg kell még ismernem, mielőtt megalapozott véleményt alkotok róla. Első átlapozásra sajnos enyhe csalódás, nem látom benne azt a varázst, amit valamiért vártam. És ezen az se változtat, hogy béta... Remélem, a teljes verzió nem csak szebb, de jobb is lesz!
Ravenheart @ 2011.06.10. 16:48
Jó kérdés. Megjelent már vagy még nem? Ami szörnykönyvvel érdemes mostanság foglalkozni szvsz:
-Random Esoteric Creature Generator (bármi klasszikus D&D, megjelent)
-Tome of Horrors (D&D3e-hez megjelent három könyvben, hamarosan újra megjelenik S&W-hez és Pathfinderhez)
-Hacklopedia of Beasts (első "Advanced HackMaster" könyv, coming soon)
@ 2011.06.10. 11:14
Nekem tetszik: épp alkalmas egy rövid és jópofa déndzsönözéshez. Szegény PC-k... :rohog:

(OFF: Tudtok segíteni? Melyik is volt az az új, olvasmányos oldschool szörnykönyv, amit pár hónapja nagyon ajánlottatok???)