BePe @ 2011.07.29. 05:46
drucifer
Thank you for registering and sharing this.
/No one misinterpreted your intent, Attila wrote the same reason in Hungarian./
drucifer @ 2011.07.29. 03:38
Quoted from the Earthdawn Post from the Earthdawn Forums that Attila was speaking about.

http://www.redbrick-limited.com/cms/forum/index.php?topic=8069.msg112936;boardseen#new

“Earthdawn is not selling well here mostly because people just buy the PDF of the books. It seams like the PDFs are available months ahead of when the book is available for us to stock on the shelf.” The owner went on to express a dissatisfaction in the release schedule of when a book is claimed to be street available and when it is actually available to stock on the shelves.


The Cathay books were used as an example, players were coming in asking for the books but the books were not available regardless of what the Redbrick website had posted as a release date. Eventually they stopped asking and as it turns out the PDFs had been purchased by a few and were being shared out. The store never did get in the Cathay books. Interest appeared to lag and the store has stopped carrying the game."


It is very clear that the style of writing / or even quality of the product for the game, was not the reason for the books being put on discount. It was rather a question of availability.


I only mention this because I am the one that wrote the original post to which Attila responded and I do not want anyone to misconstrue the original intent.

Thank you

Drucifer

Tableau Infractus PDF archive
http://www.4shared.com/dir/28316119/e26be9b/sharing.html
Tableau Infractus Facebook Page
http://www.facebook.com/pages/Tableau-Infractus/197354213625244
Attila @ 2011.07.28. 12:17
Na, még egy kis adalék:

A redbrick ED fórumán - amit nem nagyon látogattam - valaki írta, hogy a bolt, ahova jár, nemrég a leértékelt polcra tette az ED könyveket. Az indok, hogy a pdf megjelenés után hónapokkal később jön a papír változat és emiatt alacsony az érdeklődés.

Én megjegyeztem, hogy lehet, a minőségnek is lehet köze a dologhoz, legalábbis én a Cathay könyvek után nem veszek több ED kiadványt.

Egy órán belül "Your IP address has been banned" üzenetet kaptam, mikor a fórumot meg akartam nézni és mintha a felhasználói nevem is törlésre került volna. A hozzászólást is törölték.

Azt hiszem, ez itt egy elég kerek lezárás.
Alfdam @ 2011.07.19. 16:10
Végig az ősrégi Geofrámia Enoszuke járt a fejemben. Pedig annál mélyebbre nehezen lehet süllyedni. 
A végére azért megnyugodtam, mert abban egyetlen jó ötlet sem volt, itt meg legalább egy Abyss homoktenger belefért.
Noro @ 2011.07.15. 06:32
Már az rpgnow ingyenes preview-jában (ami kb a tartalomjegyzék) látszik, hogy a players guide nagyon gyanús. Bár van 2-3 diszciplína, amit én nem tartanék feltétlenül reménytelennek, de még ez is rossz arány
Kornya_Zsolt @ 2011.07.15. 03:55
Köszönet a kritikai elemzésért, nekem nagyon jókor jött. Ezt a kiadványt ugyanis meg akartam rendelni, már be volt tárazva a beszerzőlistára, pedig az ára miatt szívtam a fogam erősen. A dilemma ily módon megoldódott: megmaradt a pénzem, és megkíméltem magam egy kiadós frusztrációs élménytől.

Urban @ 2011.07.14. 14:31
Borzasztó, borzasztó, borzasztó... legelső kampányaim első kiadásos ED-k voltak, és lehet, hogy csak nyomokban volt közük a hivatalos világhoz/témákhoz, de ezt a szintet már 14 évesen is felül tudtuk múlni.

(Egyébként a kínai öt elem félrefordítás, a kínai bölcselet nem végső atomi építőkockákról beszél, hanem állapotokról, amelyek egymásba alakulnak, lásd még: Változások könyve)
TheJokAerO @ 2011.07.14. 13:41
zs kategóriás legends of the five rings?:D
Orastes @ 2011.07.14. 09:50
szerettem volna kipróbálni anno a régi ED-t, ezek után (ha a többi cucc is ilyen lesz, mint ez) kihagyom.  Durva, hogy mennyire sikerült elcseszni valamit, ami régen az egyik legjobb játéknak számított.

emlékszem, hogy ennél a régi, rúnás ismertető is ezerszer többet mutatott meg a világból -úgy értem, egy ismertető kedvet csinált a játékhoz- és ez itt nem a kritika hibája. Kérdésem: miért kellett ezt így, ebben a formában kiadni? :ize:
Eberen_Orkodo @ 2011.07.14. 08:52
Ez az öt elem így tényleg baromság, már csak azért is, mert a kínai felfogás szerint az öt elem a föld, a tűz, a fa, a víz és a fém.