irgumburgum @ 2011.10.16. 14:43
Nagyszerü!
Johann @ 2011.10.11. 12:55
OFF: Adásban vagyok? Khm... végre tudok posztolni.

Remek írás, profi munka. Nekem nagyon tetszett, és ahogy korábban is elhangzott, valóban továbbgondolható darab. Megdolgoztatja az embert...
Hanna @ 2011.10.09. 13:06
@angwen:
A kettőt tekinthetjük szinonimának, egyébként meg így jár az, aki ódzkodik a search&replace-től, amikor módosítja az elnevezést...  :)
angwen @ 2011.10.08. 13:51
*néma főhajtás*

Elismerésem. Ez valóban több, mint egy jó ötlet szórakoztató kivitelezése.

Egy apró megjegyzés: a hatodik bekezdésben: "A városcsalád – mi – döntöttünk" nincs elírva? Nem "várostanács" akart lenni? Mert később az elbeszélő így hivatkozik magukra...
Hanna @ 2011.10.08. 09:27
@BePe: Köszi!
@Rossa: Kigyűjtöttem a honlapomra őket, ha esetleg érdekel: http://kleinheincz.wordpress.com/bibliografia-bibliography/
BePe @ 2011.10.08. 07:25
Hanna:
leginkabb itt lehet elerni az irasaid:
http://lfg.hu/author/hanna/
ezen belul egyelore nem lehet meg CSAK a novellakat kigyujteni, de a lapozasnal jo szolgalatot tehet a bongeszo keresofunkcioja `novella`-ra.
Hanna @ 2011.10.08. 05:46
@Rossa:

Először is köszönöm a megtisztelő véleményt, másodszor pedig hogyne lehetne kérdezni. :)

"Annyi kérdésem lenne az író felé - ha lehet itt egyáltalán számára kérdést feltenni - hogy a stílus, ami ezen mű oldalain életre kelt, az általánosan rá jellemző írás- és kifejezésmód, vagy a történet hangulatának kedvéért vette most magára? "

Általában jellemző rám, hogy szívesen beleülök a szereplők fejébe (nem mindig ilyen mértékben), és azt hiszem, a többi stílusjegy is jellemző rám, bár legalább annyiszor használok E/3-as nézőpontot, mint E/1-et. Alapvetően a történet követeli meg a stílust, és amennyire lehet, alkalmazkodom, ugyanakkor alapból inkább vonzanak a morális kérdések és érzelmi konfliktusok, amikkel együtt jár az is, hogy sokat meg kell mutatnom a karakterekből.

A régebbi novelláim egyébként fent vannak az lfg.hu-n, mert itt (illetve rpg.hu-s inkarnációjában) kezdtem a novellista pályafutásomat, de most meg nem mondom, milyen keresőszóval lehet kiugrasztani őket a bokorból. (Többnyire Hanna néven követtem el őket.)
Rossa @ 2011.10.07. 21:29
A három helyezést elért alkotás közül nekem ez a kedvencem. Ezzel a novellával kapcsolatban tényleg azt éreztem, hogy valami irodalmit olvashatok, aminek létjogosultságát nem csupán a szellemessége, vagy az alapötlete adja, hanem a stílusa, a nyelvi varázsa, a megkapósága. Olyan volt, akár egy hiteles feljegyzés, egy vérbeli színjáték, ami mögött nem láttam a szerzőt, nem kaptam azon magam, hogy az írói eszközök felbukkanásának gyakoriságát és helyeit számolgatom, hanem csak olvasom, és hagyom, hogy a szavak elvarázsoljanak. Rég éreztem már ilyet. Annyi kérdésem lenne az író felé - ha lehet itt egyáltalán számára kérdést feltenni - hogy a stílus, ami ezen mű oldalain életre kelt, az általánosan rá jellemző írás- és kifejezésmód, vagy a történet hangulatának kedvéért vette most magára?
borika @ 2011.10.05. 15:33
Valóban elvont alkotás, de éppen ez adja meg az értékét. Bevallom, az első két blokkot újra kellett olvasnom, hogy jobban megértsem. De amikor kitisztult a kép, csak ámultam és bámultam! A szerzőnek hatalmas grat, mert nagyon kevesen vannak, akik ekkora fantáziával rendelkeznek, és azt ilyen igényesen meg is tudják írni. Hogy kinek mi tetszik szerintem ízlés dolga, én személy szerint kedvelem a kicsit elvontabb dolgokat, amelyek jó megdolgoztatják az olvasó agyát. Kedves Csilla, csak így tovább! :)
Justin @ 2011.10.05. 07:34
Nilnek igaza van, hogy mennyire fér bele a pályázat témájába. Ha kicsit beleerőltetjük, akkor igen :) De ettől eltekintve igazán remek írás.