galu22 @ 2011.10.20. 08:04
MatMynor:

Az első részben azért nehéz repteret építeni, mert abban a részben nem 'két szintes, teraszos' a térkép, mint a háromban, hanem rendes domborzata van.

A reptér baromi nagy, és akárhova teszed le, évek mennek el, amíg a munkásaid kiegyengetik a terepet teljesen síkra. Ez a probléma a harmadik részben egyáltalán nem jelenik meg a domborzat miatt.


Panelek:
Nekem sem jött be, jobban megéri fenntartani egy Rózsadombot, mint állandóan pótolni a lakáshelyzet miatt kivándorló embereket. Én csak egy-két panelt szoktam megtartani hosszú távon, ahol '0' a lakbér, és ott a nyugdíjasok, árvák, egyetemisták megszállhatnak és nem építenek bodegákat. (a sumákolókat - munkával rendelkező, de ingyenes szállásra pályáznak - mondjuk manuálisan kell kirakni mindig) A lakosság nagy része 'apartment'-ben lakik, a gazdagabbak pedig 'luxury home'-ban, miután lesz áram a szigeten.
strato @ 2011.10.18. 09:00
Éljen a proletariátus! :)
Sigmund @ 2011.10.18. 07:42
MatMynor: én a legelsőről beszéltem. Ott még nincs arisztokrácia. Vagy legalábbis én sosem hagytam neki:-).
MatMynor @ 2011.10.17. 20:54
Kavicshoz hasonlóan én is a 3-assal játszottam (pár hónapja feltűnt, hogy kismillió helyen lehet megvenni 1000 Ft alatt), kifejezetten üdítő baromság, minden forintot megért! :)

A reptérre a megoldás egyébként a hármasban az (mint sok más, lassan épülő hülyeségre), hogy előbb extra építtetőket rak le az ember, azokkal felépítteti a költséges dolgo(ka)t, aztán szépen leépíti az építőipart.


Valaki az épületekre is írta, hogy csak paneleket szabad építeni, de ez szerintem nem sokszor járható. Az arisztokráciának ez kevés, azokra meg általában egy idő után igény van (hosszú távon jól jövedelmeznek, ha kiépítjük nekik a megfelelő környezetet - érdemes üdülőnegyed elitebb szélére, a költséghatékonyság jegyében, úgy néhány gazdag túristáknak épített hülyeségbe is átjárhatnak) :)
Hellguard666 @ 2011.10.17. 18:37
Ahhh... egyetem, albérlet. Mennyit nyúztuk ezt a játékot. :)

Ahogy lentebb említették kijött a Tropico 4, most azzal játszom, és az is eszement jó, még inkább hozza a karikatúra stílust (Miss Pineapple az értelmiségiek vezetője, amint benyögi, hogy azért kell iskola, mert a diktátor jobb keze - Penemundo vagy kicsoda - öt hibával írja le a saját nevét. :rohog:) ráadásul egy csomó hibát ki is vettek.

Megyek is, építem tovább a kommunista (rém)álmot a szigetemen. :D
strato @ 2011.10.17. 14:52
Érdekesség, hogy a játék magyar változatát Ganxsta Zolee narrálja, ami szerintem elég jól passzol a játék hangulatához.
Kavics @ 2011.10.17. 13:15
egy másik lelkes kritikus:

http://w.blog.hu/2007/08/01/banankoztarsasag



Apropó in az elsőket nem probáltam csak most a 3-ast, de nagyon jó az is.
Sigmund @ 2011.10.17. 08:54
Jópofa játék, csak túl gyorsan vége. Ez leginkább az építkezések miatt van: minden lassan épül, mint a Luca széke, lakásból max panelházat érdemes építeni, ha mindenkit el akarunk szállásolni, mert a kisebbekből az életben nem lesz annyi ami mindenkinek elég. Ha repteret akarunk, minden mást el is lehet felejteni, az ugyanis sima terep esetén (hajjaj, olyan nincs...) is van vagy húsz év mire megépül. Választást nem érdemes elcsalni, mert egyre jobban morgolódik a nép, kitör a forradalom, leáll a termelés, és mire rendbehozzuk a dolgokat, vége is a játékidőnek...
Azért Che Guevarával poén úgy megcsinálni hogy még a pápa is kedveljen:-)
galu22 @ 2011.10.17. 08:53

A cikk nagyon jól összefoglalja, hogy mitől baromi jó a tropico.

Van azonban a játéknak egy hibája:
Mivel a taníttatás költséges (iskola/egyetem építés, tanárok fizetése) ezért az egyszeri presidente azt szeretné, hogy a tanult emberek dolgozzanak végzettségüknek megfelelő helyen (kórház, bevándorlási hivatal, stb.), ne a kukoricaföldön. Ehhez képest a hülye szigetlakók elmennek fele pénzért kubikolni az ananászültetvényre, a kórház meg munkaerő híján nem működik. Ez egy design-hiba, amit mondjuk lehet orvosolni extrém fizetésekkel a munkaerőhiányos helyeken, de akkor is.


Egyébként nagyon sokat lehet hülyülni vele, már az, hogy az összes ötletünkön végigmegyünk (rumot exportáló kocsmasziget, karibi üdülőparadicsom, high tech feldolgozóipar, teokrácia, elnyomó rezsim, stb) egy csomó idő.


Érdekes azonban, hogy ha nem tartjuk szem előtt a demokráciát, akkor az USA megszállja a szigetet, a SZU ilyet sosem tesz :D
oil_ali @ 2011.10.17. 08:31
Igen, én is szerettem ezt a játékot. Aztán jött a második rész a kalóz öböl, és az sokkal jobban bejött. Az azóta kijött harmadikkal már nem játszottam. :(