botond7 @ 2012.12.28. 00:05
LEGO, illetve Rizikó figurák kombinálva...
mysterio @ 2011.12.13. 21:09
Kabal:
Köszi szépen, most jutott csak eszembe visszanézni!
kabal @ 2011.11.10. 23:12
mysterio:
Itt egy adag link:
http://tartex.blogspot.com/2009/04/free-paper-miniatures-flat-figures.html
Egyébként nem nagy kunszt csinálni egy A/4 oldalnyi sablont valamelyik rajzprogrammal, bármilyen képet rájuk illeszteni, átméretezni, tükrözni, stb., és máris harcolhat a terepasztalon Chuck Norris a Ragadozóval. Csak a nyomtatópatron szabhat határt...
mysterio @ 2011.11.10. 21:24
Tud még valaki ilyen oldalakat?

Lehetőleg ingyeneset!
THE_Eye @ 2011.11.10. 19:57
Mi már kb. 8 éve használunk legótáblát és legó építőelemeket a modellezéshez. Elég sematikus ahhoz, hogy magadtól képzelhesd el a környezetet, lényeket, de pontosan meghatározható, mi, hol van. A különböző színekkel és jelölő elemekkel pedig elég pontosan követni lehet akár egy nagyobb harc eseményeit is. Nem én vagyok a cég reklámarca, de akciójelenetekhez nem találtam még jobbat, és sok háztartásban megtalálható (ha meg nem, szerintem az a 10,000 ft, amibe kerül, egy négyfős csapatnak nem nagy dolog).
Tényleg szépek ezek a papírmasék, én is gondolkodtam rajta, de hacsak nem wargame módon, centivel felfegyverkezve játszik a csapat, vannak problémás oldalai - a már említett tárolási, és újra fel nem használhatósági szempontokon túl.
auer @ 2011.11.10. 12:47
Én laminált négyzetrácsos lapot használok. Tűfilc, szappannal lemosható, Végtelenszer újrahasználható,
szochyo @ 2011.11.10. 12:40
Papír modellek szerintem kifejezetten károsak is lehetnek egy szerepjátékra, olyan hangulatom lenne tőle hogy terepasztalos stratégiát játszok.persze ez csak az én véleményem.
Pár hónapja volt egy egyszerű ötletem,és átültettük a csapattal a valóságba.Az egész asztal le lett borítva kockás lappal,arra pedig került egy egyszerű plexi lap.Írótáblához használt filcel tökéletes bármire,ennél több nem is kell,ez mellett dolgozik még rendesen a képzelet is,nem ront a hangulaton.
auer @ 2011.11.10. 12:34

auer: Ezeket nagyon könnyű megcsinálni. Kinyomtat + hajtogat + ragaszt. Megvan jelölve hol kell hajtani. Pofonegyszerű. Sztem neked is. :)

Ó te nem ismersz. lapra szerelt bútort is sikert megrongálnom összeszereléskor :)
másrészt tényleg nyomtatás, tárolás stb..
Nocturna @ 2011.11.10. 12:30
@ Major: persze, ezt nem is vitatom.
A dolog valahogy ugy nez ki, ahogy Bendoin is kifejtette: van egy full egyszeru terkep-skicc (csata elott feldobod egy perc alatt, vagy elore legyartod es eloveszed), ezeken figurak/gombok/kupakok a mozgo felek, es kesz.
A nem harci jeleneteknel pedig egyenesen karosnak erzem az ilyesmit (kepzeloero kikapcs). De ez persze full szubjektiv, kinel-kinel vsz. maskent mukodik.

@ chomy: ezen jot rohogtem. :D Nekunk is volt egy-ket hasonlo, vicces esetunk ilyesmivel.
gorduin19 @ 2011.11.10. 12:28
Én is azt tapasztaltam játékülések során hogy a vizuális segédletek amennyiben azok nem merülnek ki egyszerű skicc térképeknél, vagy esetleg díszesen megírt és kialakított leveleknél, naplóknál, úgy csak rontják az összhangot, mert az embert "visszarántják a valóságba" amitől nehezen tud újra elvonatkoztatni és elég nehezen veszi fel újra a játék fonalát, a karaktere szerepét.
És egyébként is: tényleg szépek ezek a cuccok, meg jól néznek ki, különösen a kikötő tetszik, de most őszintén - kinek szokott ilyesmire helye lenni egy játékülés alkalmával az aszalon amit elborítanak a szabálykönyvek meg a chipses tálak??? Arról nem is beszélve hogy minden jtékosnak saját jól elhatárolt élettérre van szüksége ahol a kari lapot tartja, van dobómezeje, stb stb. ...
VISZONT! amit úgy tapasztaltam hogy nagyon bejön és tényleg van értelme, az a gondosan megválogatott hang alapú segédeszköz, magyarul a játék egyes jeleneteihez válogatott zenefájlok, effektek. Azok aztán tényleg adják ha okosan használja őket az ember.