miklas @ 2011.12.28. 09:29
A Deltavison Mesterművek sorozata nekem nagyon nagy hiány és élménypótló volt idén. Ma hajnalban is egy Bran Mak Morn novellával keltem.
Dama @ 2011.12.23. 19:07
A Trónok harca számomra is vitathatatlanul az év legjobb filmes fantasy élménye, már ami a sorozatokat illeti. Filmek terén idén láttam a Farkasölőt, ami személy szerint nagyon tetszett, a film eltalálta az ízlésem, a végét leszámítva.
Könyv témakörben a MeTrO 2033 volt az ami igencsak jó (még nem értem a végére).
FZsu @ 2011.12.22. 22:16
Amit nem csak idén kaptam kézhez először, hanem valóban idei termés és megfelel a fenti kategóriáknak, nekem a Paul mozifilm...
Plusz csatlakozom a Trónok harca ajnározókhoz :D

pfű, most olvasom az előzőket. A Forráskód az idei...? akkor az is :P
DiN @ 2011.12.21. 22:57
Trónok harca: hosszú idők óta egyik legmeghatározóbb filmes élményem. A sorozatot csak ezután kezdtem el olvasni. Nem értek egyet azokkal, akik szerint a film közepes utánérzés. A sorozat zseniális és a filmből is kihoztak szerintem szinte mindent. Egészen meglepő milyen hatást gyakorolt olyan emberekre a sorozat akiktől nem is vártam volna. Volt aki másfél nap alatt (munka mellett) nézte végig, volt aki totál fantasy előzmény nélkül rendelte meg a könyveket a film hatására, de a kedvencem 61 éves -amúgy fantasy rajongó- édesapám volt aki angol nyelvtudás és magyar felirat nélkül nézte végig a szériát angolul :) Én jobban várom a film második szériáját, mint az ötödik könyvet (bár azt is nagyon).
Ratface @ 2011.12.21. 17:30
hát, végül is 2010-ben figyeltem fel rá, de csak idén 2011-ben olvastam komolyabban Kornya Zsolt(ék) Carcosa Blogját.
ha ez ér... :)
Sanctus @ 2011.12.21. 11:39
Ha már rpg:

A Lost City az egyik legjobb "nem-hivatalos" kiegészítő a 4e-hez, kimondottan az eredeti modul hangulatára hajtva. Elveszett város, sivatag, jó.

Maradván az Old-School/4e crossovernél:
Nagyon szimpatikus és játszható kezdeményezés a Save Versus Death által javasolt Ó-D&D stílus 4e szabályokon belül. S bár az írónak eddig csak a Knockspell-ben jelent meg írása, elkészített egy dungeon generáló könyvet, amely bár 4e logóval jött ki, mindenhez felhasználható. A Fourthcore Alphabet egy remek füzet, bár nincs tapasztalatom a hasonló kiadványokkal.

Érdekesek a Neverwinter regények, játékok, kiegészítő is. Furcsán kevés publicitást kap.
Baka @ 2011.12.21. 09:50

anime-ben pedig a Mahou Shoujo Madoka Magica, ami olyat csavar a tipikus "magical girl"-kategórián, hogy elképesztő.


Oh, ha anime is számít említsük meg a Fairy Tailt is. Messze maga mögé utasítja a többi ongoing fight animét. :)
elGabor @ 2011.12.21. 09:29
A Delta-féle Mesterművek eddig abszolút pozitív csalódás. Elkezdtem tőle ismét fantasyt olvasni. :gyagya:

Szerepjátékos anyagok között emlékezetes volt az Anomalous Subsurface Environment (Thundarr the Barbarian/Gamma World stílusú posztapokaliptikus fantasy világ, de nem hülyéskedi el magát, és kiválóan felépített vázlatos szettinget ad a szintén pöpec megadungeonhoz) és a Vornheim (moduláris ötletek városi kalandokhoz, kiváló design). Ígéretes még az Isle of the Unknown is, de ígéretekre nem adunk pontot.

Fantasy /sci-fi filmek... uh, nekem a Tiger von Eschnapur orientalista színorgiája és Indiana Jones-előképei, de ez egy 1959-es film újrafelfedezése, nem újdonság. :nos:
Ravenheart @ 2011.12.21. 08:06
Hoppá, sorozatokról megfeledkeztem. Transformers: Prime. Sok apró hibája ellenére hamar hozzám nőtt, a történetek pofásak, a karakterek jók (bár Mikot nyakon kéne vágni egy szeneslapáttal), az évad utolsó részének pedig valami elképesztően pofátlan és merész vége volt sok poénnal.
Sanctus @ 2011.12.21. 00:41
Az új Dungeons & Dragons képregény. Minden tekintetben kiváló.