Urban @ 2012.02.02. 16:26


Ez lesz a harmadik cikk

Király!

Az! Várom :)
Hoild @ 2012.02.01. 22:26
Én 14-15 éve meséltem Space 1889-et, bár nem az eredeti szabálykönyv segítségével, hanem három Space 1889 kalandmodult vezényeltem le a Dream Park RPG átalakított szabályrendszerével. A világ hangulata egészen megragadott, és pont akkoriban olvastam ki az összes Sherlock Holmes novellát és kisregényt, pár epigonnal és más hasonszőrű Viktória-korabeli krimivel ill. okkult rémregénnyel megfejelve, így nagyon ráéreztem. A játék mégsem sikeredett jól, és a második kalandmodul közepén elfogyott a "gőz". Visszagondolva a modul kevéssé kidolgozott volt, így a stílus került előtérbe a cselekmény és tartalom helyett, és túlzottan sok improvizált helyzettel és szállal kellett volna kitöltenem azt az élvezhetőség biztosításához.

Játszottam a Space 1889 CRPG-vel is, de a cselekmény és a játékmenet nagyon gyenge játéktervezésről árulkodott, a helyenként bedobott csatározások pedig a harci rendszer töketlenségétől voltak zötyögősek. Két-három óráig bírtam. Viszont utána rákattantam egy hivatalosan nem Space1889 játékra, mely majdnem azonos játékvilágot tett jó játéktervezéssel átélhetőve, igaz a történet felütése nagyon túlspirázott volt (Freudot, Teslát, és még pár jelességet Verne-regény stílusban ágyúval fellőnek a Marsra az ezredfordulós világkiállítás során):

http://www.abandonia.com/en/games/381/Ultima+-+Worlds+of+Adventure+2+-+Martian+Dreams.html
Sanctus @ 2012.02.01. 20:16

Ez lesz a harmadik cikk


Király!
Noro @ 2012.02.01. 15:38
Urban: tulajdonképpen van. Ez lesz a harmadik cikk
auer @ 2012.02.01. 13:50

auer: a következő két cikk már elküldve, de a későbbiekben meglátom, mit tehetek. (Egyébként ha a régi címlapot megnézed, elég jól összegyűjti a karakteres elemeket)


Kösz. A címlap nagyon adja hangulatot de pl marslakókra kíváncsi lettem volna, meg
"mindkét kiadás borítóján látható ez a rombusz alakú, hatalmas kormánylapáttal felszerelt hajó)."

Sajnos elég kicsit a felbontás ahhoz jobban ki tudjam venni.
Marvin @ 2012.02.01. 13:40
Csak a régit olvastam (asszem Attila példányát), és nagyon tetszett, a rendszert semmivel se találtam darabosabbnak vagy önkényesebbnek, mint mondjuk a D&D-t, a világ pedig király, sztem a leírása sem unalmas. Szóval +1 a játékok majdnem végtelen sorában, amivel még jó lenne menni egy kört az életben. Készült belőle CRPG is egyébként, az sem tegnap:

http://www.abandonia.com/games/28865/

Más steampunk cuccok: volt a For Faerie, Queen & Country még a TSR Amazing Engine sorozatából, bár ez inkább kelta tündéres / viktoriánus fantasy, meg a Shadows in the fog (amatőr fejlesztés, nagyon okkult dolog a Hasfelmetsző gyilkolászásai nyomán, ebből a tarot-alapú rendszer lehet érdekes).

Sztem kiemelendő a Forgotten Futures: bár önvallomása szerint "scientific romance", én inkább viktoriánus sci-finek nevezném, a honlapon az alapkönyv mellett tengernyi kidolgozott kaland és háttéranyag Conan Doyle Challenger professzorától és az orosz forradalomtól olyan obskurus szerzőkig, mint Edwin A. Abbott és az ő Síkföldje, vagy Edith Nesbit gyerekkönyvei.

http://www.forgottenfutures.com/
Urban @ 2012.02.01. 12:04
Van olyan játék, amely a modernitást nem ilyen klasszikus és hagyományos módon dolgozza fel, hanem olyan témákra összpontosít, mint gyarmatosítás és következményei, erőltetett (kulturális) forradalom, faji zavargások, stb? :gonosz:
SlyZero @ 2012.02.01. 11:44
elemer:

Így hirtelen: Vis Imperia Victoriana, a d20-as Sorcery & Steam, szintén d20 Etherscope, a GURPS Steampunk kiegészítők, Runepunk, The Imperial Age, Victoriana (ezt sokan dícsérik), Broken Gears, Terra Incognita, Forgotten Futures. Tágabb értelemben talán még a Ravenlofthoz kiadott The Gothic Earth Gazetteer valamint az A guide to Transylvania.
És nemrég volt cikk a Abney Park’s Airship Pirates-ről is.
Noro @ 2012.02.01. 11:17
auer: a következő két cikk már elküldve, de a későbbiekben meglátom, mit tehetek. (Egyébként ha a régi címlapot megnézed, elég jól összegyűjti a karakteres elemeket)

elemer: azt nem mondom meg, mi lesz ezután, de ha a cikk alatt a "további írásaimra" kattintasz, akkor az Airship Pirates, Clockwork & Chivalry, RunePunk, Deadlands, és Etherscope mind többé-kevésbé steampunk
machine @ 2012.02.01. 11:02
Steampunkhoz vannak magyar nyelvű játékok, lefordított kiegészítők ... szóval bármi, ami magyar nyelven jelent meg vagy lett lefordítva?