Ravenheart @ 2012.02.29. 18:19
Ymdar: Ha angolul hagyom az osztályok neveit, akkor meg amiatt panaszkodott volna valaki. Elég sokat agyaltam azon, hogy mit érdemes lefordítani és mit nem, végül azt a megoldást választottam, hogy osztályok neveit lefordítom (vándor, pengedalnok, stb...), a zsargont meg angolul hagyom (HP, AC, feat, stb...) - tehát ahol "képesség" van írva, ott az eredeti forrásban is általános értelemben használták, és nem konkrétan featre vagy powerre gondoltak.

A class szónál viszont széllel szembe hugyoztam, de tudatosan és következetesen. :) A kasztot mindig hülye fordításnak tartottam, mivel egy társadalmi csoportot jelent, míg a fantasztikus irodalom archetípusain alapuló D&D-s karakterosztályok nem azok. Lehet jobban tettem volna, ha nem lázongok, de most már mindegy, mea culpa.
Ymdar @ 2012.02.29. 14:18
Mar az elozo cikkben is irni akartam, hogy ugyan koszonjuk szepen, meg jo olvasni ilyen osszefoglalokat de az angol-magyar keverese pld kasztoknal szamomra nagyon zavaro. Biztos bennem van a hiba, de elsore fogalmam se volt mirol irsz amikor a pengedalnokokrol vagy boszorkanymesterekrol volt szo, az ikonikus osztalyok kifejezesrol nem is beszelve. Szep nyelv a magyar, meg nagyon dicseretes az erofeszites, de ha lehet a "szakkifejezeseket" magyar elfogadott helyettesito szo hianyaban angolul ird. Ez kulonosen a power source forditasanak hianyaban volt.szembetuno.
Orastes @ 2012.02.29. 10:50
Amway-D&D? :gugye:
Dor @ 2012.02.29. 10:37
Minden jó lesz, minden szép lesz. Annyira magasra másznak, hogy onnan már veszélyes lesz leesni. Szerencsére azért nem fognak.
Passzolna egy ilyen is a kérdezz-felelekbe:

A játék mennyire támogatja a hátrányos helyzetű játékosokat? A barátom sajnos néma.

- A D&D Nextel ő is nyugodtan játszhat, mert megtalálja benne a számításait.

Bocs.
Azért olvasni jó őket, köszi Ravenheart.
Orastes @ 2012.02.29. 10:23
Továbbra is azt gondolom, hogy érdekesek a cikk felütései, és kíváncsi leszek, hogy ténylegesen milyen lesz, bár ezt a "Best of D&D" (előző részben volt említve) dumát szerintem nem kéne nagyon nyomatni, sem az új, sem a többi kiadás kapcsán, mert mindenkinek másik kiadás a kedvence, mindenféle ízlésbeli dolgokból adódóan.