Amadeus @ 2012.03.22. 11:16
Ez az Ashen Stars érdekes játék, elkezdtem átolvasni: Vannak benne jó ötletek, de ha már sci-fi rpg, akkor összességében az Alternity messze kidolgozottabb, alaposabb, így tényleg csak ötletlopkodásnak jó forrásanyag - szvsz.
A nyomozásra épített gumshoe rendszer érdekes, komolyan jól használhatónak látom! Bár jelenleg úgy tűnik, jópár alapvető vakfolt is van a rendszerben, azért remélem, hogy ha teljesen elolvasom, akkor ezek a kérdések is a helyükre kerülnek. Minden esetre érdekes egy alaptulajdonságok nélküli rendszer, figyelemre méltóan jó kísérlet!
galu22 @ 2012.03.21. 11:03

Én Erdély témában megértem az egyszeri angol, illetve jelen esetben ausztrál szerzőt. Az egyik A-t mond, a másik B-t így neki hasraütés alapján kell választania. A helyükben én egy az egyben kihagynám a témát.
Vagy választ egyet, vagy egyszerűen nem ír történelmi áttekintést. Ezzel nincs probléma, ha a magyar, román vagy német szerepjátékosoknak nem tetszik, majd nem veszik meg. A fő célpont amerikai, angol piac gondolom nem fog felháborodni azon hogy Kolozsvár Cluj-ként szerepel a könyvben, vagy hogy Siebenbürgen Transylvania..
Szóval ez szerintem nem gáz.


Ami inkább aggasztó az Erdélyes cuccokkal kapcsolatban az az, hogy Drakulán sosem tudnak túllépni, ami általában el is intézi az egészet.
Birbin @ 2012.03.21. 10:08
Én Erdély témában megértem az egyszeri angol, illetve jelen esetben ausztrál szerzőt. Az egyik A-t mond, a másik B-t így neki hasraütés alapján kell választania. A helyükben én egy az egyben kihagynám a témát.
A True Lineages-ben a Tremere-ház kapcsán már elég sok dolog megjelent a tribunállal kapcsolatban, magyarokhoz kapcsolódó dolog ennek ellenére alig volt benne, azok is mind királyok nevei és évszámok (ha jól tévedek). Állítólag ezen változtatni fognak. A mágusoknak is mind fantasy vagy ókori nevük van.
elGabor @ 2012.03.21. 09:04
Az Erdély-témájú kiegészítőktől eddig mindig vagy kilelt a hideg, vagy elöntött a düh. Drukkolok, hogy most az egyszer több legyen benne a viktoriánus vámpírtoposzokon és dák barátaink történelemszemléletén. Ha már történelmi és historizáló szerepjáték.
auer @ 2012.03.21. 09:00
Kérhetném hogy jövőben jobban tagolt legyen az ismertető? Kicsit összefolynak bekezdések elsőre nm értettem hogy jön Lovecraft az AM-hoz.
kabal @ 2012.03.21. 08:53
Körülnéztem egy kicsit a Kickstarteren, és vannak határozottan érdekes és támogatásra méltó projectek is. Csak azt magyarázza el nekem valami okos ember, hogy mi kerül több ezer dollárba egy fapados PDF kiegészítőn/kalandmodulon? Ha nyomtatásra kellene, grafikusokra, stb., megérteném.