Tiger91 @ 2012.05.11. 18:04
Úgy gondolom, hogy azért mert nem kifejezetten egy írói közösségről van szó, attól függetlenül lehet ugyanolyan szintű munka.
És szerintem nem a zsűri emelte a lécet, hanem inkább nekünk (mármint akik megpróbálták) nem jött össze az eddigit nyújtani.
Egyébként egy "irodalmi alkotóműhelyben" bizony sűrűn előfordul, hogy a pályázatok nevezési díjjal járnak.

Én örülök, hogy vannak itt ilyesmi lehetőségek. Igaz pályamunkát nem adtam le, mert nem készült el (nem ment, ez van), de megmozgatta a fantáziám.

Én személy szerint inkább köszönöm, hogy van ilyen!
A következő majd jobb lesz, megint.

A nyereményalap nem tudom, hogy miből állt, nem igazán néztem utána. De attól tartani esetleg, hogy ez nem kerül ki a közönséghez, szerintem fölösleges. Amint tapasztaltam az oldal és a háttérben dolgozók elég önfeláldozóan teszik a dolgukat!

Hoild
"serkentőleg hatna a némelyek által a pályázók közül hiányolt profikra (a kifejezés nyugati értelmében, tehát a megélhetési írókra)"
Nem gondolod, hogy akkor nekünk tök fölösleges lenne nevezni?

Maradok tisztelettel!
BePe @ 2012.05.08. 05:22
Hoild
Egyaltalan em tartom szerencsesnek, hogy valaki azert kapjon dupla dijat, mert elotte egy palyazat sikertelen volt, utana pedig a kovetkezo nyertes pont ezert kapjon kevesebbet az elozo dijazottnal.

Termeszetesen a kulonbozo felajanlasokkal (foleg azon olvasoktol akik annyira hianyoljak a profik es megelhetesi irok jelenletet es ezzel probalnak oket idecsalogatni) orommel kiegeszitem a novellapalyazat dijait.
Hoild @ 2012.05.07. 22:15
Remek javaslatnak találom Attila ötletét arról, hogy a díjosztás nélkül lezáruló pályázatok díjai átkerüljenek a következőhöz tervezett alapba. Sőt, célszerű lenne azt hasonló módon halmozni, mint a nyertes nélküli lottósorsolások után a nyereményalapot.
A hazai viszonyokkal valamelyest tisztában lévén biztos vagyok abban, hogy egy kellően kikerekedett díjalap serkentőleg hatna a némelyek által a pályázók közül hiányolt profikra (a kifejezés nyugati értelmében, tehát a megélhetési írókra) is, akik nevezésükkel bizonnyal emelnék a színvonalat -- még ha művészeti értéket tekintve nem is feltétlenül, de legalább a tisztes iparosmunka szintjén.
Érthetőnek tartom BePe álláspontját arról, hogy az összes pályaművet nem tenné közzé -- a véleménye által sugallt átlagszínvonalat tekintve az ilyesminek legfeljebb egy irodalmi alkotóműhelyben volna értelme, ahol a cél nem az olvasóközönség szórakoztatása hanem az amatőr szerzők fejlődése és fejlesztése.
Steel @ 2012.05.02. 09:21
Nos, én szerettem volna megvárni az összes kiemelt novellát mielőtt véleményt nyilvánítok, de nem pazarlom tovább az időm azok elolvasásával.
Nem igazán értek egyet a beígért díjak utólagos megtagadásával, de azt kell mondjam, hogy én sem döntöttem volna másként. Ez így nagyon kellemetlen lehetett, sajnálom a zsűrit.
Néhány ember lelkendezését látva a maximum közepesnek nevezhető irományokon érthetővé tette számomra, hogy miért eladható az a sok igénytelen fantasy/sci-fi könyv, amelyekkel tele vannak a pláza polcok.
BePe @ 2012.05.02. 08:21
alkony
ugy gondolom, hogy a velemenyed nagyjabol fedi azt, amiert nem osztottunk ki 1-3 helyezest.

ertem a keresed, de sajnalom, de nem tudunk/fogunk ebbe a zsakutcaba (a NAGYON sokszor bejaratott utvonal tomoren: 1-2 szerkesztoi indoklas, menetrendszeru iroi magyarazkodas/szorszalhasogatas/kirohanas, mindekozben jobb sorsra erdemes, elpazarolt munkaorak feletti keserges) bemenni es egyesevel indokolni a te precedensed alapjan minden masik ironak is, hogy melyik irasuk miert nem kerult be a kozonsegszavazasba.

ugy velem, hogy ez meg a mi reszunkrol jogos.
aki privat szerkesztore vagyik, fizessen meg egyet maganak.
alkony @ 2012.05.02. 06:22
Üdv!

Őszintén szólva meglepődtem. A világért sem akarok senkit lealacsonyítani, sem magamat dicsérni, de az eddig megjelent novellákat nem érzem jobbnak, a sajátomnál. Nem tudom mi lehet a különbség.

- A sztori sablon;
- A helyesírásban akad hiba bőven;
- Magyartalan mondatokat is találtam
eleget;

Ezek voltak a kiemelt problémái a zsűrinek, nem? Azt hittem, a 6 mű ( ha díjazhatatlan is ), de mentes ezektől a típushibáktól, esetlegesen kevesebb fordul elő belőlük a novellákban. Ezzel szemben eddig nem igazolódott ez a feltevésem.

Azért úgy gondolom, joggal formálódik meg bennem a kérdés, hogy mégis miben lettek ezek jobbak a többinél?

Üdv: Alkony
olger @ 2012.04.29. 09:56
Mikor várhatóak a következő novellák? Szívesen elolvasnám a többit is.
@ 2012.04.27. 14:13
Üdv!

tapsi:

Nem a magas mérce a baj. Tényleg a minőségre kell törekedni. De mondjuk ne várjuk el egy ovodástól, hogy triplaszaltózzon, azért mert van olyan ovodás aki tud. Mindegy innentől tiszteletben tartom a véleményedet, nekem tetszenek az eddig olvasott írások, nem értem mitől mitől olyan rosszak de ez van. Ebben az ovodában nem én adom a tejbegrízt, inkább örülök neki, hogy van. Innentől lezárnám a témát mert nincs értelme, trollkodni meg akar direkt a hóhér.
strato @ 2012.04.27. 10:44
Mivel semmilyen módon nem vagyok érintett ebben a hacacáréban, csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy szerintem nem árt, ha a jövőre nézve a dilettáns és az amatőr szavak eredeti (nem elpejoratívodott) jelentésével is megismerkedik mindenki:
http://www.kislexikon.hu/dilettans.html
http://www.kislexikon.hu/amator.html

És talán a nem egyenlő jelzéseire is érdemes lehet egy pillantást vetni:
http://en.wikipedia.org/wiki/Not_equal_sign#Not_equal
tapsi @ 2012.04.27. 10:18
Kilhalm: magas a mércém, hja. Ez most hol is baj?Igen, lehet, hogy Mikszáth meghalt már, meg Szerb Antal sincs már köztünk, és hát - ha már a Sebőkös sztorit szóba hoztad - Móra Ferenc is egy ideje az angyalokról ír kritikus szeretettel, de attól még ők a mérce, nem? Mármint miért is lenne más? Mi értelme lenne nem a valóban jókhoz méredzkedni? Persze, talán több sikerélmény születne, de az irodalom célja nem a személyes sikerélmény.A kezdők letöréséről meg nekem az a véleményem, hogy akit el lehet tántorítani az írástól, annak végül is az írás úgysem igazán fontos. Aki tényleg akar írni, azt bármennyire is orrba csapja egy negatív kritika, írni fog - lehet, hogy megtorpan egy időre, de írni fog, mert írnia kell. Viszont szerintem egyáltalán nem kell mindenkinek írással foglalkoznia. Rengeteg más kreatív hobbi van.

Rengeteg kezdő szerzős pályázat van, utána viszont nincs magasabb szint. Aki kicsit gyakorlottabb, publikált itt-ott, annak ciki írni egy rakás pályázatra, hiába érdekes a téma. A következőre lehet, fele ennyi novella érkezik, de tollat ragadnak majd a rutinosabb szerzők, ha van eszmei/irodalmi értéke a helyezésnek.


Pontosan. Szerintem pl. ez a döntés kifejezetten emelt a pályázatok és a zsűri presztizsén.