Carnivoor @ 2012.05.04. 10:28
Nekem tetszett az alapötlet és a steampunk díszítés is. Tényleg voltak hangulatos kifejezések benne, de erősen túlírtnak éreztem. Néha túl sok jelzőt és képet halmozott egymásra a szerző és például a Semmi leírását is kétszer kapjuk meg (a 4. bekezdés elején és a 6. végén is). Emellett én is csalódtam a befejezés miatt. Szerintem jobban illett volna egy "kudarcos", "minden elveszett"-jellegű befejezés a történethez.
Hellguard666 @ 2012.05.04. 06:58
Jajjjjjj.... Zavaros, csapongó, és kihüvelyezhetetlen az egész. Értem én hogy csak egy álom volt, de basszus, a rémálmok általában nem így működnek. Vagy a szerző nem álmodott még horrort, vagy nem emlékszik rá, de az álmok szürreálisak, logikátlanok, de a maguk módján mindig van értelmük. Az ilyen formában megírt novella inkább a Dallasra emlékeztet, amikor Puméla fölébred és Jófiú Bobi zuhanyzik éppen.... egyszóval gáz.

Steampunk ft. Ősi iszonyat nem volna helyből szar ötlet szerintem, de jelen formájában vacak. A steampunknak nincs szerepe, az ősi iszonyatról meg annyi derül ki, hogy ősi, iszonyat, és a Semmiből jön. Ellenben hosszas leírást kapunk amint Felix retteg a házba beszabadult sado-pornót kedvelő izébizétől, amint leskelődik a lyukon.

Igazából csak annyi kéne:

1. Legyen egy normális ötlete a szerzőnek
2. Ehhez mérten válogassa össze az írói eszközöket, és előre alkossa meg a cselekményt
3. Fejlessze az íráskészségét, mert a jelenlegi szinten fájdalmas olvasni a novellát

Ez kb. 2 /10 az én skálámon, és ezt is csak a steampunk miatt kapja. :)
borika @ 2012.05.03. 19:33
Nekem a történet tetszett, valóban lenne még rajta javítanivaló (de hát kién nem?), és tényleg lehetett volna még a végén dolgozni, de ettől függetlenül szép próbálkozásnak tartom.
A következő mondatot viszont egyáltalán nem tartom fair-nek: „Ez a szerző sem tud írni…”. Egy író teljesítménye hullámzó, ez most egy ilyen novella, így sikerült, de ettől függetlenül, lehet, hogy a szerző más novellája igenis jobb. Ne a szerzőt ítéljük már meg, hanem a szöveget magát, arról tessen kommentelni a tisztelt nagyérdeműnek! Az ilyen ócska, tudálékos, üres megjegyzések csak a kritikust minősítik. Megjegyzem: nem ismerem a szerzőt, semmi közöm hozzá, és csak azért szólalok itt fel, mert az ilyen viselkedést aljasságnak tartom, és olyankor mindig bekapcsol az igazságérzetem. Ez van.
@ 2012.05.01. 18:52
A spanyolviasz és egy ezerszer ellőtt sablon "csattanó" között azért még vannak fokozatok. (De már az is gyanús volt, hogy a steampunk tárgyi elemek is kimerültek a fogaskerék-óra-rakottszoknya folyamatos ismételgetésében.)
slawter @ 2012.05.01. 14:58
Heló!Engem a leírás egy kcsiit a Darren Shan könyvekre emlékeztetett. A jelen idő
egy kcisit furcsa volt, de aztán simán meg lehetett szokni.  Néhány mondattól eltekintve nagyon is tetszett, kapott is egy négyest :).Megjegyzés: Szerintem aki eget rengető csodát, orbitális katarzist és
hasonlókat vár, az komolyan itt akarja keresni? Egy novellapályázatnál? Ahol
szinte csakis olyan írók publikálnak, akik még ezelőtt sose tették, vagy a
novelláknál többre nem jutottak még - elnézést a kivételektől. Én balga azt
hittem, hogy itt az számít, ki mennyire ír jól, még ha sablonos is a műve, erre
kiderül, hogy aki ide nevez, legjobb lesz, ha feltalálja a spanyolviaszt... 

Blazious @ 2012.05.01. 13:33
A jelen időnek semmi értelme, nehéz miatta olvasni, folyamatosan megtöri a novella ritmusát. A steampunk környezetnek szintén semmi értelme, főleg úgy, hogy a főszereplő szemén át ismerjük meg. Ha már ott lakik, nem figyel fel ezekre a részletekre, neki természetesnek hatnának.
Komolyan ez a novella vége? Tényleg nem sikerült semmit kitalálni az ezerszer látott felébredt és álmodta az egészet dolgon kívül?

Lehetett volna érdekes is, volt benne potenciál, a környezet nem volt rossz, de ez így nagyon gyengére sikerült. Ha elküldesz egy novellát egy versenyre, nem árt, ha előtte átolvassa valaki, akinek van egy minimális irodalmi vagy nyelvi műveltsége, akkor az ilyen hülyeségek elkerülhetőek.
aluminiumtrioxid @ 2012.05.01. 11:44
Ez a szerző sem tud írni (legalábbis olyan szöveget alkotni, amiben nem akadok meg minden második sorban valami oda nem illő, fölösleges félmondaton), az amúgy is haldokló steampunkot becibálni totál értelmetlen, és lovecrafti horrorhoz képest vészesen sokat mutat a rémségekből. Picit olyan érzésem volt, mintha Miéville-t próbálta volna kopizni, de ha ez volt a cél, nagyon nem sikerült.
auer @ 2012.05.01. 11:13
A második bekezdésig bírtam.
ashwithchainsaw @ 2012.05.01. 10:40
Ebben a novellában Lovecraft-féle kozmikus iszonyathorror találkozott a steampunkkal, kissé esetlenül (a gőzpunk környezet nem adott hozzá sokat a történethez, inkább csak egzotikus díszletként szolgált), de élvezhetően. A jelen idővel szerintem nem volt gond, megszokható. Számomra problémás volt viszont a mű ritmusa. Bár a szerző jól ír, és a kifejezési érdekesek, ám néhol túl részletesen fejezi ki magát, emiatt a novella olvasása nehézkessé válik. A mű vége kissé csalódást keltő (reméltem valami magyarázatot az egész szituációra), valamint klisés is. Mindent összevetve 4 pontot adtam rá, főként azért, mert voltak benne nagyon ütős, tényleg borzongató részek.
Vist @ 2012.05.01. 08:51
Kedves Emil!
Őszintén szólva nem tetszett, hogy jelen időben írtad meg a történetet. Szerintem ettől nem több, hanem kevesebb. Nehezebb követni, olvasni. Javaslom, hogy a következő novelládat inkább múlt időben próbáld megírni.
A "Csak egy álom volt." típusú történetekről is túl sok húst lerágtak már. (Pontozni csak akkor fogok, ha kint van mind a hat novella.)