strato @ 2017.03.10. 13:19

Mivel idő közben tulajdonosváltás volt, frissítettem a cikkben a linkeket.

 

Egyébiránt a Fareia okán néztem vissza a cikkre, ami jellegében nagyon hasonlít a PoxNorára, csak annál valamivel egyszerűbb, áramvonalasabb. Aki gondolja, tegyen egy próbát vele.

 

Womath @ 2012.05.28. 21:12
Már régebb óta ismerem a játékot, de nem túl sok időt öltem bele... legalábbis azt hiszem. Most viszont, hogy meg van hírdetve, kicsit komolyabban el fogok kezdeni játszani vele. Szóval ha valaki szeretne egy gyenge K'thir csapat ellen játszani, nyugodtan felvehet Steamen, és megbeszélhetünk 1-1 játékot. Ott is Womath néven vagyok.
strato @ 2012.05.25. 19:35

Itt van egy több oldalas leírás kezdőknek:
https://www.poxnora.com/info/gettingstarted.do?i=4

Tutorial itt:

013.jpg

Siffad @ 2012.05.25. 18:52
Köszi az ismertetőt, próbálkozom is vele, de már a legegeslegelején elakadtam.

Hol a tutorial, amit említettél?

Elkezdtem a Walkthrought-t, de a hőseim(?) még a 3. körben sem kezdtek el mozogni.xd
strato @ 2012.05.24. 18:11
Most hazaérve összevetettem pár rúnát a későbbi kiadású Wild Alliance kiegészítőből azokkal a korábbiakkal, amelyeket már megvettem aranyérmékkel. (Mint cikkíró ezt megtehettem volna előbb is, hogy pontosabb képet tudjak adni az olvasóknak, de mint játékos, tökéletesen nem érdekelt, mert az SC nélkül elérhető rúnákból is annyi van, hogy egy ültő helyemben nem lenne türelmem végignézni őket.)
Nem látok túl nagy differenciát. Inkább úgy mondanám, hogy mások. Lehet, hogy kicsivel jobbak, vagy ügyesebb kombinációkat lehet összehozni velük, de egyáltalán nem tűnnek annyival táposabbnak. Megkockáztatom, hogy egy régi és egy új rúnákból álló battlegroup nagyjából hasonló esélyekkel indul.
Talán a rikta és az egzotikus lapok boríthatják az egyensúlyt, de ilyeneket aranyérmékkel is lehet szerezni, sőt rúnákat cserélni is lehet a többi játékossal, a honlapon erre is van felület.

Nem ismerem a PoxNora üzleti modelljét sem a piactörténetét, de nekem úgy tűnik, hogy a régebbi kiegészítők rúnái szépen lassan átvándorolnak az aranypénzzel is megszerezhetők csoportjába.
Persze van pár dolog, amit SC nélkül még idővel sem tud megvenni az ember (például ilyenek az avatarok), de ezek száma elég véges.
Én nem nevezném rossznak a játék üzleti részét. Aki akar vígan elkaristol SC nélkül is, aki meg nem akar naponta pár száz aranyból lassan fejlődni, vagy már unja a régi rúnákat, az beruházhat, és vehet akár egy tematikus 100 rúnás készletet is magának. Nem hinném, hogyha ők párbajoznának, annak a kimenetele eleve elrendeltetett lenne.
Számottevő különbség amúgy az aranypénzes játékosok között is lehet. Elég, ha csak azt nézem, hogy mondjuk az egyiknek csupa 1 csillagos hősei vannak, a másiknak meg mindegyik 3 csillagos. Az előbbi is nyerhet, ha jobb a taktikája és van egy kis szerencséje is.
Anatoleprophet @ 2012.05.24. 17:04
Jó a leírás, én magam nemrég kezdtem el a játékot. Szívesen játszanék magyarokkal, na meg tanulnék is...van mit. De a mocsári chtulhukat nagyon bírom, Forglar Swamp !
BePe @ 2012.05.24. 16:40
Premier
en nem gondolom, hogy akar ez a cikk, akar a jatek abba a hitbe ringatja a leendo jatekost, hogy tokeletesen free rajta minden. minimalis utananezessel meg plane nem ugrathato be senki :)

de most direkt megneztem es a jatek honlapjan a game info elso mondatai ezek:
"FREE Multi-player Turn-based Strategy Game
Register now and we will give you everything you need to start playing the hottest game on the web. If you like PoxNora, you can expand the game by purchasing additional Rune Packs that will give you access to more Champions, Spells, Relics and Equipment."


szvsz ennel nehezebb vilagosabban megfogalmazni, hogy mi jar ingyen es miert kell fizetni. :)
Bulldy @ 2012.05.24. 16:25
A F2P játékokban - a normálisokban - nem az a divat, hogy a fizetős játékosok agyaggalamblövészetet tartanak a nem fizetősök között. Ingyen meg tudod nézni a játékot, ki tudod próbálni és általában van lehetőség arra, hogy szép lassan, ügyesen játszva megszerezz mindent, amit egy fizetős játékos. A fizetésért cserébe pedig nem erősebb tárgyak járnak, hanem kényelmi funkciók.

Bizonyos játékstílusú játékosokhoz jobban illik a F2P, ilyen vagyok én is. A WoW-ot azért hagytam abba, mert alig volt időm játszani, úgy éreztem, hogy fölöslegesen költöm a havidíjjat. Most a LOTRO-t játszom, bármikor, ha van egy kis időm, le tudok ülni játszani és ha van egy kis üres pénzem, akkor vehetek Turbine Pontot, amiből vehetek ezt-azt. Ugyan még nem költöttem rá, de nem zártam ki a lehetőségek közül. Ha nem lett volna F2P, biztos nem veszem meg, pláne nem költök havidíjra.

A Bitefight - jellegű igénytelen böngészős pénzlehúzások témája persze más kérdés.

Bulldy
strato @ 2012.05.24. 15:17
Premier!
Amelyik havidíjas MMO nem váltott át mikrotranzakcióval kombinált F2P modellre, az is szinte mind lehetővé tette mostanra, hogy a játék elejét (x. szintig) ingyen lehessen játszani. Ilyen értelemben tehát a havidíjas MMO-k zöme is használja a beetetés eszközét. Ez nem a mikrotranzakciós F2P játékok sajátja, hanem úgy általában a piacé. Minden kiadó több felhasználót akar elérni.

Mivel a PoxNora párbaj alapú, jól megválasztott hús-vér ellenfelekkel nem fogod soha azt érezni, hogy azért tipornak el, mert pénzt költöttek a rikta és tápos rúnákra.
A Battlefield Heroesban például ezt nem tudod elkerülni, mert az automatikus matchmaking nem válogat fizetős és nem fizetős felhasználók között, és csak imádkozhatsz, hogy a te csapatodban legyen a több fizetős azaz tápos játékos. Ebből a szempontból a PoxNora éppen a jobb online játékok közé tartozik.

G46!
Ha segítség vagy ellenfél kell, mrstrato néven megtalálsz a játékban, illetve a Steamen is, ha onnan közelíted a játékot. ;)
Én esténként szoktam 1 órácskát játszani, ha éppen jut rá időm, vagy van kedvem hozzá. Két gyerek mellett biztos nehezebb, de talán csak nem lehetetlen. :)

És ha már, akkor még egyszer mindenkinek:
A Steamen van csoportja az LFG.hu-nak. Akinek van kedve, csatlakozzon:
http://steamcommunity.com/groups/lfghu
Bármelyik jelenlegi tag meg tud hívni új tagokat.
G46 @ 2012.05.24. 14:20
Üdv!
Nah, ezeket hívom én játéknak... A Puzzlequest és a Etherlords 2 után végre valami, amit úgy érzem, érdemes kipróbálni. 2 gyerek mellett érdekes lesz :)
Köszi, Strato mester!