Viharmadar @ 2012.06.30. 18:42
Szerintem kicsit kevés az 50.000 HUF (gondolom már játszható seregre gondoltál). Ettől eltekintve a cikk jó és hiánypótló...
strato @ 2012.06.29. 12:22

Szóval, aki mindenképp szeretné kipróbálni, milyen egy terepasztalos játék, szvsz tegyen egy próbát a Dealing In Lead-del. [...] Emellett a szabályok ingyen, magyar nyelven letölthetőek, csak jó helyen kell keresni.

Nagyon messzire sem kell menni hozzá:
http://lfg.hu/forum/index.php?app=downloads&showfile=343
HarkonneN1 @ 2012.06.29. 11:57
Tudom, hogy ez nem a reklám helye, de úgy vélem ez meghozhatja a kedvét a játékoz azoknak, akik nem szeretnének egy vagon pénzt rákölteni a hobbira, a klubozás túl nagy macera lenne, esetleg még nem festettek, és nem is tervezik, hogy nagyon fejlesztenék ilyen irányú képességeiket, vagy, és ami a legfontosabb, most látnak életükben először ilyet, és szeretnék kipróbálni a lehető leggyorsabban, a legkevesebb ráfordítással.

Szóval, aki mindenképp szeretné kipróbálni, milyen egy terepasztalos játék, szvsz tegyen egy próbát a Dealing In Lead-del:
Ez egy western környezetben játszódó játék, nincs megkötve, hogy a figurákat honnan szerzed be, csak legyenek kb. 28 mm-es méretarányúak (még az is lehet, hogy a gyerekkorodból megmaradt játékfigurák is megfelelnek a célnak. A saját, 11 fős csapatomat pl. a Knuckledustertől szereztem 4000 Ft-ért, ez már egy olyan csapat, amit akár ketté is lehet osztani, és egy haverral letolni vele akár több meccset is, különböző frakciókkal).
Emellett a szabályok ingyen, magyar nyelven letölthetőek, csak jó helyen kell keresni.
A játékban nem seregek, hanem csapatok csapnak össze, ezek kb. 3-12 fő létszámúak, és a 12 figura az már elég sok szokott lenni. Ennek ellenére komoly stratégiai érzék kell hozzá, tucatnyi, hasonló csapatokkal lejátszott meccs után is tudtam bőven újat tanulni.
A western jellegből adódóan a terepasztalnak sem kell túl bonyolultnak lennie, nincs szükség hatalmas kastélyokra, tekergőző gyárkomplexumokra, csak kisebb sziklákra, néhány házikóra, meg ízlés szerinti vegetációra. (Azonban vadnyugati kellékekből, úgymint hordók, szekerek, árnyékszék, nem árt, ha van egy pár)

Az egyetlen dolog, amire fel kell készülni, hogy a játék szabályrendszerét nem árt többször átolvasni, mivel igen terjedelmes(bár ez minden terepasztalos játéknál így van) és mindenképp meg kell érteni, mielőtt az ember játékra adja a fejét.

Ennek ellenére hozza a nagybetűs játékok hangulatát, több mint elég frakciót vonultat fel ahhoz, hogy bárki megtalálja a neki tetszőt, és lehetőséget biztosít a csapatunk teljes mértékű testreszabhatóságára.
kabal @ 2012.06.29. 09:09

Remélem a következő részben szó lesz a szebb napokat látott Mordheimről is, ami véleményem szerint egyértelműen a legjobb hangulatú figurás játék!

Üdv,

Tilleo


+ Necromunda.
soloka @ 2012.06.29. 08:59
Az ilyen játékok nagy előnye, hogy elég egy emberrel egyeztetni és mehet a gyilkolás, míg szerepjátékoknál "kell egy csapat" :)

Én egészen véletlenül a Space Hulkot reklámoznám :)
Abdul @ 2012.06.28. 15:11
jó kis összefoglaló cikk, köszi. :)
beornmaci @ 2012.06.28. 14:05
W40k-s orkokat eladni??
Waaaagh! :)
pepe @ 2012.06.28. 13:20
Dr Csernus!

Nem tervezek ilyet, mert Én is vidéken vagyok és piszok ritkán jutok le klubokba. A következő részben megemlítettem a klubokat és, hogy van vidéken is bőven, de az ismertetésük a tagokra marad. :)
pepe @ 2012.06.28. 13:18
Oh, persze, hogy lesz róla szó. Bár hasonló helyzetben vagyok vele, mint az Epic-kel. Egyszer tutira lesz egy Pit Fighter csapatom 40k orkokból. Mindig az elgondolásig jutok. :D
DrCsernus @ 2012.06.28. 13:18
Ez miért nem jutott eddig senkinek eszébe? Nagyon jó ötlet, mert itt sok embert el lehet érni, akiknek a kezdőlöket (szerepjáték) már megvan nagyrészt, de legalábbis a téma iránti érdeklődés is játszhat.

Klub ismertetőket tervezel írni valamelyik részben? Mert itt vidéken elég nehéz új embereket találni, hátha itt a nagyobb publicitás miatt jönnének olyan emberek is, akik nem is tudták, hogy van ilyen lehetőség.