BePe @ 2012.10.18. 15:38
slaGerzson

duplikalva lett bekuldve /tobb alkalommal ugyanaz, valszeg a takarito script ertette felre spamnek/.
mas okat nem talalom az eltunesenek, ennyit sikerult megmenteni belole:

"Egy kicsit offtopic, de egyébként is szoktam néha játszani olyat, hogy mondok egy filmcímet, a többieknek pedig legfeljebb 5 (nem nyolcvan tagmondatos) mondatban le kell írniuk minél kifejezőbben a filmet, ahogy ők látják. Szerintem ugyanezért (is) érdekesek sokszor a mini szerepjátékok, mert egyfajta karikatúraként is jókat lehet rajtuk rötyögni."
slaGerzson @ 2012.10.18. 13:49
(ni, törölték az utolsó hozzászólásomat? na sebaj, nem váltottam meg vele a világot...)
slaGerzson @ 2012.10.17. 14:54
Nem nagyon járok már "profi" szerepjátékosok közé, barátaim jó része talán még egyáltalán nem játszott szerepjátékkal, úgyhogy miattuk lassanként hozzászoktam ahhoz, hogy inkább a "rule-light" játékokkal pepecseljek. Meg aztán a tömörségre való törekvés szerintem időnként tök frappáns ötleteket és megoldásokat eredményez, szóval kifejezettem megszerettem ezeket a játékokat. De nyilván benne van a gyűjtés/lapozgatás öröme is. Szóval Galu22 helyettem is megválaszolta a kérdést.

Ha minden jól megy, decemberben néhány TWERPS "szabályfüzettel" leszek gazdagabb, majd igyekszek azokról is írni valami bővebbet... már ha lehet róluk hosszan írni :)))
galu22 @ 2012.10.17. 13:55
Megnéztem a dolgot, egyik sem több 4$-nál.


Szerintem akkor éri meg, ha valaki úgy akarna szerepjátékozni alkalmanként, hogy a játékosai részben mindig újak és be kellene őket tanítani, vagy hirtelen olyan helyzetben találja magát, hogy nincsenek nála a cuccai, és belelkesül néhány haver, hogy most akkor játszanának, ha egyszerűek a szabályok. (pl. nyaraláskor)

Ha jól látom a dolgot, rendszeresen szerepjátékozó, több rendszerben otthonosan mozgó társaságnak felesleges, esetleg egy-egy egyedibb hangulatú kiadvány jöhet jól ihlet és szabályforrásként, pl.:


Buggin:
A 1PG game of role-playing anthropomorphic insects.
"The world is big. You are not. Best of luck. Become an animated invertibrate in this tiny game of big adventures, in the vein of Antz, A Bug's Life and vintage animated shorts!"Nekem kicsit túlságosan egyszerű ez a D6, hatos mindig balsiker szabályzat.
hyperman25 @ 2012.10.17. 10:58
Első ránézésre jó ötletnek tűnik, de ha így belegondolok, ki játszik ilyenekkel? Ha én nekem valami egylövéseset gyorsan össze kell dobnom, akkor előbb előveszek valami mindenki által ismert rendszert (a mi esetünkben SW Saga vagy DnD Essentials), nemhogy még fizessek is érte.
Orastes @ 2012.10.17. 09:41
Az ötletek pofásak, de nekem a rendszer nagyon "fapados" -amúgy tényleg, ki is próbáltátok ezeket?
auer @ 2012.10.17. 06:36
Ilyenkor kérdezem meg: játszol/játszatok is ezekkel vagy csak megvan a gyűjtés öröméért? Ha az előbbi akkor mennyi játékot ad 1-1 ilyen kiadvány, hányszor veszitek elő?