Catles @ 2012.11.15. 19:15
Nekem is tetszett, bár a párbeszédek néha eléggé körülményesek voltak. Mindenesetre a krániakkal történő találkozás tényleg érdekes volt. Az egyetlen nagy gondom az volt (sok apró, de nem túl lényeges - pl. boszi haláltápsága - mellett), hogy mi a túróba töltenek együtt egy estét a csapatok, azon kívül hogy így szépen ki lehet domborítani a különbségeket? Nekem logikus lett volna hogy találkoznak, méregetik egymást majd megbeszélik amit kell és kész.
Ennek ellenére érdemes volt elolvasni, úgyhogy jöhet több is.
Areios @ 2012.11.10. 19:02
Szerintem nem volt rossz, es ez egy MAGUS irasnal nagy szo nalam. ELveztem, sokszor atjott a hangulat is.
Kulon tetszettek a brazil jitsu elemek. :D
Sphynx @ 2012.11.10. 08:44

[color=#000000][font=Arial,]- Sphynx és Aldor: [/font][/color] :lol:[color=#000000][font=Arial,] a krániak nem bőrszerkósok (itt) hanem ninnya-ruhát viselnek, plüsz a lány sem bombázó...[/font][/color]


Rögtön gondoltam. De ha már felvetették, nyomtam egy linket az első filmről ami eszembe jutott ... :D
daekow @ 2012.11.09. 22:00
Hali.

UI.: Amúgy miért mindig a kedvenc kasztomra huzzák rá a "fa*z" szerepét?
Na mind1, ez úgy is az első szeletben volt kirívó, itt a második szeletben többnyire a körülmények tették azzá.

Ez kire vonatkozik...?

Egy néhány észrevétel:
- Abból indultam ki, hogy nem a paplovag a zöldfülű, hanem a boszorkány a vérprofi.
- Ahogy nem a hőseink gyengék, hanem a világ kegyetlen.
- Sphynx és Aldor: :lol: a krániak nem bőrszerkósok (itt) hanem ninnya-ruhát viselnek, plüsz a lány sem bombázó...
- Klisé karakterek: nem hiszem. A Ranagol-papnak komoly szerepe van: hogy daekow bele tudja írni a novellába egyik kedvenc Epidemic-dalszövegét. A boszorkány szerintem pont nem klisés... az lenne, ha csak az álcáját néznénk... Illetve hogy pontos legyek: a szándékom az volt, hogy ne legyen klisés... ha az írói eszközökből ennyi tellett, akkor azért sikerült így.
- A főhős legyak mindenkit: igen, általában, de nem véletlenül nem mer emberkedni a krániakkal.
- Fordított bivalyszarv hárítás: egyrészt nem kérem tanácsot senkitől írás közben (ingyenes hobbinovellánál a kész anyagra adott reakciót sokkal többre tartom), másrészt irl harcművészetekből le lehet fordítani hasonló hajmeresztő dolgokat.
- Az érzelmeket tudatosan elnyomják, rossz esetben elleplezik. A tartásuk lehet úgy is feszült, ha az arcukon, beszédükön nem látszik.
- Nem volt szándékomban választani az oldalak közt a kráni - pyar "szembenállás" során. (A kráni - gorvikinál igen.) Ha az asztrálmágus majomként itta a kráni szavait, az megint az írói eszközök gyengeségében keresendő...
- Kiirthatatlan ynevizmusok - igyekszem kerülni, hogy bárki epigonja legyek, de valóban Ynevre írok, Mágust... :D Mondjuk nem nagyon olvasok fantasyt, mert inkább sci-fi rajongó vagyok, de Ynevet nagyon szeretem.
- NagyZöld vs Summarium - nálam utóbbi, gondolom nem meglepő. Az rpg.hu Krán fórum iszapbirkózásainak egyik részeredménye Hargh és csapata; meg a "Krán és Pyarron kényszerű szövetségre lép" saját szájam íze szerinti magyarázata.

Még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy a novella (kisregény?) elolvasásával és észrevételezésével megtisztelt; örülök, ha kellemes perceket szerezhettem, a kritikákat pedig köszönöm!

:sor:
d.
MysticR @ 2012.11.09. 14:42
Az elején nagyon szenvedtem a sereg aprólékos elemzésétől, féltem, hogy nem lesz jelentősége annak, hogy ennyire aprólékosan megismerjem a sereg összetételét.
Furcsa volt, hogy egy zöldfülű lovagot küldenek el felderíteni a sivatagban.
A krániakkal együtt lévő rész érdekes volt. Kicsit nehezen esett le a szereplőknek, hogy kikkel találkoztak, másabbnak képzelem a krániak viselkedését, de ezzel együtt tetszett.

Összességében megérte elolvasni :)
Sidaries @ 2012.11.09. 07:04
Érdekes volt, a krániak külön jók voltak. A harcművész hancúrja mondjuk kiszámítható volt, de ennek ellenére nagyon tetszett az egész. Jöhet több is.
Blob @ 2012.11.09. 06:15
Hááát, nem is tudom... gördülékeny mondatok, az tény, de valahogy nem sikerült elképzelnem olyan embert, akin a feszültség látszik, de nem látszik rajta érzelem. A feszültség nem érzelem?

S hát egy kicsit übermensch tanítja az alacsonyabb rangú embert érzület lengi át az egészet, ahol a tanonc majomként issza a szavait... nem csak a gorviki vs. kráni viszonylatban, hanem a pyarr vs. kráni viszonylatban is.
Sphynx @ 2012.11.08. 22:15

[color=#000000][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]elvégre ki ne hancúrozna szupermájer harcművészként, a tipikus jéghideg bőrszerkós csajszival, némi bunyóval (azaz ynevi szadó-mazó) karöltve???[/size][/font][/color]
[color=#000000][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]Na ugye. [/size][/font][/color] :)


Aldor_a_harcias @ 2012.11.08. 17:16
Így mostmár kerek a történet, jó volt a kránozás... tetszett az odavissza wtf, ahogy felsorolják egymásnak az elvileg nyilvánvaló tényeket, aztán hopp... "Nem gondolkodunk róluk." :D

A többi a szokásos, várható sablon, de valahogy az ember mindig szívesen éli bele magát...
elvégre ki ne hancúrozna szupermájer harcművészként, a tipikus jéghideg bőrszerkós csajszival, némi bunyóval (azaz ynevi szadó-mazó) karöltve???
Na ugye. :)

UI.: Amúgy miért mindig a kedvenc kasztomra huzzák rá a "fa*z" szerepét?
Na mind1, ez úgy is az első szeletben volt kirívó, itt a második szeletben többnyire a körülmények tették azzá.
Alfdam @ 2012.11.08. 12:44
Tele volt a krániakkal, akik érdekesek voltak.
Viszont akkor nem értem, hogy a novella elején miért kerül bemutatásra egy csomó ismeretlen ember és seregtörzs.
Semmi közük a történethez.