galu22 @ 2013.01.16. 14:17

Amúgy mindig mondtam, hogy a M.A.G.U.S. is alkalmas - megfelelő szellemiségben játszva - az oldschool típusú szerepjátékra. :)


Ha elhagyod a morális szabályt, nem csinálsz 0.szintű városőr NPC-ket akkor simán. (nekem DnD-be nem fér bele a "kiválasztottság", a karakterek saját maguk miatt lesznek erősek, ha lesznek)

Egyébként elég megnézni az Ynevi kalandozások előtti modulokat: ami nekem megvan (A démon átka?) az egy egész jó többszintes dungeon, legfelül ásogató orkokkal, alatta földalatti törpe várossal, legalul pedig elárasztott termekkel.
Gulandro @ 2013.01.16. 14:02
hysteria: a Kastély című darab is egy érdekes "mesterhármas". Még nem volt alkalmam mesélni-játszani, de most megjött a kedvem hozzá.

A M* gyökerei is az ADD-hez kötik. A kaland még azon a határértéken belül tartalmazott labirintust, amennyit még a játékosok elviselnek.
@ 2013.01.16. 00:59
Részemről a megtiszteltetés! :) Öröm olvasni, hogy ilyen sok formában/játékhoz fel lehet használni egy ilyen egylapost. Ez véleményem szerint elGabort igazolja: minél kevesebb körítést tartalmaz egy modul, annál szélesebb körben alkalmazható. Lásd még: nemtommelyik régi Bíborhold magazinban a Kastély c. modult, mely gyakorlatilag csak egy helyszín volt. Adeptus CoC-hez, Setét Patkány Shadowrunhoz, Massár Mátyás pedig AD&D-hez körített minimodult köré.
Amúgy mindig mondtam, hogy a M.A.G.U.S. is alkalmas - megfelelő szellemiségben játszva - az oldschool típusú szerepjátékra. :)
Gulandro @ 2013.01.13. 13:58
Nagyon köszönöm a fordítást. Remek kalandot kerítettem köré és jó bevezetés volt egy új játékosnak is a szerepjátékba. Kis módosításokkal M*-ban meséltem le és a kaland jól viselte a tranzakciót. Örömmel várom az újabb egylapos darabokat.
Bulldy @ 2013.01.07. 14:41

Buildy: Összevetettem, de sok különbséget nem észleltem.


A donjon kreálta labirintus egy tök random dolog, mindenféle átgondoltság nélkül. Random x*x -es szobában van egy random szörny vagy tereptárgy. Semmi fogódzó, hogy mi-mi lehet, vagy mit csinálnak ott. Ráadásul steril az egész.

Az egylapos modulok vagy az elGabor által linkelt oldal moduljaiban pont annyi plusz van a sterilséghez képest, hogy elindítja a fantáziát. A különbség, bár hajszálnyi, mégis lényeges.

Bulldy
grungi @ 2013.01.07. 11:53
Létezik olyan map generátor ami tartalmaz Dyson térképet is:

http://davesmapper.com/
Marvin @ 2013.01.07. 11:38
Buildy: Összevetettem, de sok különbséget nem észleltem.
@ 2013.01.07. 00:57
Marvin: Mint másvalakinek is írtam, ízlések és... engem kimondottan szórakoztatnak a klisék, és az a gyakorlat (nem kis mértékben a játékosaimnak köszönhetően), hogy a legsablonosabb vázból is egyedi és emlékezetes élmény kerekedik, ha mindenki belepakolja, amit kell.
elGabor: Naná, a következő egylaposom, ami már csak jóváhagyásra vár, épp Dyson egyik modulja, a The Goblin Gully. Eszméletlen mit tud alkotni a fickó!
Strato: Ez csak természetes - a nagy közösből nem csak kivenni kell, néha beletenni is... :) Én is örülnék, ha többen lennének aktívak, akár még azok is, akik nem merik vállalni a munkáikat - néha azok a dolgok a legjobbak, melyeket alkotójuk gyengén sikerültnek tart.
Narmor: Email hamarosan megy :)
Narmor @ 2013.01.06. 21:49

elGabor:

Köszi a tippet, ezt nem ismertem!


Dyson Logos egy ász. Imádom a térképeit, s egyben irigylem is rendesen a srácot. Elképesztő, miket alkot. :)
Bulldy @ 2013.01.06. 20:21
elGabor:

Köszi a tippet, ezt nem ismertem!

Marvin:

Vesd össze a saját linkedet az elGaboréval és lásd a különbséget.

Bulldy