lordgabeta @ 2014.09.25. 10:19
Sziasztok! Van-e a játéknak magyar nyelvű kiadása?
Miritar @ 2013.04.15. 19:16
Madovick: hasonló tapasztalat:
nálunk nagy csatában a nehéz lovasság bizonyult a rendszert követve túl erősnek. Egy képzett nehézlovas egység (20 fő) minden nehézség nélkül szétvert volna egy veterán gyalogságot (100 fő). Kitaláltunk hirtelen szabályokat, h ellensúlyozzuk a dolgot (lerántás,stb). Persze mondhatá az ember, h egy lovas katona felér akár 10 gyalogossal, de ha fennakad a lovas roham és körbe vesz a gyalogság (ami 20 lovas esetén nem nagy művészet) akkor vége a dalnak...
gorduin19 @ 2013.04.15. 17:42
Köszönöm szépen az ismertetőt, nagyon tetszett a leírás és őszintén mondom, kedvet kaptam magához a játékhoz is; ami már meg se tudnám milyen régen történt csak velem (és ezt kimondottan a játékismertető színvonalának és nem a könyv-filmsorozat népszerűségének tudom be :) )
Madovick @ 2013.04.15. 16:08
Mi nagyon sokat játszottuk a SIFRP-t tavaly nyáron, az alábbiakban foglalom össze a tapasztalatainkat.
Pro: A játék tényleg nagyon jól hozza a könyvek hangulatát, a rendszer pedig első ránézésre kitűnően leképez mindent, ami fontos a szériában. Tetszett, hogy a seregszintű csaták és az intrika gyakorlatilag a harccal egyenrangú alrendszert képeznek a SIFRP-ben, amire lehet és érdemes ugyanúgy specializálódni. A család megalkotása valóban óriási erőfeszítés és rengeteg időbe kerül, de szerintem ez része a játéknak. Mi nagyon élveztük, amíg kidolgoztuk a saját házunkat, beleértve a részletes történelmet, birtokokat és a családfákat is.
Kontra: Ahogyan már előttem is írták, a SIFRP rendszeréről messziről ordít, hogy mennyire teszteletlen és átgondolatlan. Megfelelően fejlesztett karakterekkel könnyű óriási kockakészleteket összecsalni, ráadásul bizonyos fejlesztések sokkal előnyösebbek, mint a többi, például a braavosi kardforgató a harcban szinte verhetetlen. Az intrikarendszer jó ötletnek tűnt, de valahogy nem állt össze igazán. A legrosszabbul mégis a csatarendszer teljesített nálunk. A SIFRP-ben a tapasztalt íjáaszok aránytalanul erősebbek minden más egységnél, így a nagyjából a harmadik csatára kitapasztaltuk a lehetőségeket annyira, hogy egy lövészárokharc szintjére hoztuk az ütközetet: az egymással szemben álló íjászok azonnal lemészárolnak akármilyen egységet, amelyik besétál a lőtávjukba, a támadás ezzel gyakorlatilag lehetetlenné válik.
Összességében jó játéknak bizonyult a SIFRP abból a szempontból, hogy lehetőségünk volt egy kicsit kibővítenünk Martin világát és megalkotnunk a saját történetünket Westeros történelmében, ugyanakkor a rendszer miatt senkinek nem ajánlanám ezt a játékot, aki nem olyan fanatikus, mint mi voltunk abban az időben.
GothPunk @ 2013.04.15. 15:40
Annak idején én is próbálkoztam vele és nekünk rövid úton kiderült, hogy nagyon broken a rendszer. Eleve fura volt, hogy gyakorlatilag sima kezdő karakterek vívásban messze verték Jamie Lannistert, de ez ment bármilyen skill esetében a vonatkozó űberpotentáthoz képest. Nagyon könnyű volt benne sok kockát összerakni és a célszámok ehhez mérten nagyon gyengécskék voltak. Játszottunk egyszer-kétszer, kidolgoztunk egy házat jó alaposan, én mesélőként a környéket, szépen fokozatosan "megismerhető" módon, de aztán egyreszt a rendszer brokensága, másrészt időhiány miatt végül abbahagytuk.
Miritar @ 2013.04.15. 15:04
"A rendszerhibákkal együtt, ha valaki szereti a regényeket, akkor legalább egy próbát megér a játék."

Ez így van! Tényleg érdemes kipróbálni! Mondanom sem kell, hogy maga a rendszer alapjaiban magasan veri a D20-at!
Proximo @ 2013.04.15. 14:53
Köszönöm mindenkinek a kiegészítéseket!

Sajnos a játékon tényleg érződik, hogy nem tesztelték, a Trónok Harca kiadáshoz már a megjelenést követő hónapban új errata került napvilágra és még ez is kiegészítésre szorul.

A Night's Watch kiegészítő megismétli az alapkönyv házalkotási logikáját, csak itt nemesi udvar helyett a Fal egyik helyőrségét vagy vadaknál a törzset dolgozzuk ki.

A rendszerhibákkal együtt, ha valaki szereti a regényeket, akkor legalább egy próbát megér a játék.
Miritar @ 2013.04.15. 13:16
ez így van Krynn, ám mivel Trónok Harcáról van szó, nem hinném, hogy egy éjjeli őrségeges, fantasy-hez hasonó (Falon túl) kalandozásos játék céljából ülne le valaki SIFRP-t játszani.
Természetesen ízlések és pofonok, de ha már SIFRP, akkor az intrika áztatta Westeros nemesi házainak tetteit modellezni hivatott rendszert véleményem szerint vétek szimpla "kalandozzunk mert az jó Westeroson is" típusú játékokra használni.
Krynn @ 2013.04.15. 12:56
A rendszer legnagyobb előnye, hogy a könyvekben olvasott figurákat nagyon jól meg lehet vele csinálni, érezhető a trónok harca hangulat a karaktereken.

"[color=#000000][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]Maga a nemesi ház teljes kidolgozása több órát vesz igénybe (egy egész játékalkalom), de ezen kívül gondolni kell a környékre is."[/size][/font][/color]
Ez csak az egyik játékmód, bár valószínűleg a legérdekesebb. A könyv javasol még másik 3-4 játékmódot is emlékeim szerint - az éjjeli őrséges játékhoz még külön kiegészítő is jelent meg.
Callinicus @ 2013.04.15. 11:19
Ebből szerintem nagyon jó fórumos, vagy levelezős játék lehetne. :)
Néha össze lehet ülni egy-egy harcolászásra, de azokat is lehet akár Vassalon tolni.
Vagy van ilyen, csak én nem tudok róla?