scaurus @ 2013.06.14. 11:50

...
Martin nem egy történetet ír, hanem történelmet. Márpedig a történelmet sok-sok-sok ezer, százezer, millió ember tettei alakítják.

Csak azt meg minek, ha nincs valamilyen íve a történetnek?
Ha történelmet akarok, akkor előveszem a történelem könyvet.
Szerintem egy regényben azért jó ha van valamilyen koncepció, s tartok tőle, hogy ezért sem halad a széria, mert már a szerző is elvesztette a szem elől (ha volt egyáltalán).
Callinicus @ 2013.05.14. 14:12
A Kardok Vihara volt az utolsó amit olvastam.
Ekkorát könyvben még nem csalódtam, ritka szemét darab, oldalakat tudnék regélni róla, hogy miért gondolom így, de tessék elhinni, hogy nem csak azért, mert kényelmetlenül hosszú és unalmas.
A Varjak Lakomájára már némely elvetemült rajongó is azt mondja, hogy unalmas, szóval azt már nem merem elkezdeni. Olvastam tankönyvet, ami jobban lekötött mint a Kardok Vihara.

Viszont ennek ellenére, ha megvételt nem is, de egy rápillantást ér majd ez a könyv, mert Tyrion a Tűz és Jég Dala egyik jó karaktere, aki nem hal meg, és nem is szerepel keveset.
Vary és Petyr jók, de alig szerepelnek.
A Véreb és a Vörös Vipera meg, hát tudjuk mi lesz velük.
Az összes többi szereplő nagyjából annyira érdekes, mint a pók a falamon. (BASSZUS EGY PÓK VAN A FALON!)
Andal @ 2013.05.10. 11:41
Szvsz a 4-5. kötet is csak sima lehúzás volt, nem csak ez a gyűjtemény lesz az.
Morak @ 2013.05.10. 11:10
Az igazat megvallva nem olvasom a kezdetek óta Martin történet gigászát, csak pár hónapja kezdtem el az első könyvet, és már az ötödik felénél járok.
Összességében így, egyben elolvasva, szünetek nélkül minden egyes sor - számomra - arany. Vagy platina. Vagy gyémánt. Nem tudom hirtelen most mi a legdrágább anyag a földön. :P

A lényeg, hogy pont azt szeretem benne, amit sokan nem: Martin nem egy történetet ír, hanem történelmet. Márpedig a történelmet sok-sok-sok ezer, százezer, millió ember tettei alakítják.
Desrix @ 2013.05.09. 11:07
Én is csatlakozom, nekem is Davos az egyik kedvencem. A harmadik könyv ráadásul az egyik legizgalmasabb, aki odáig eljut, az ne hagyja abba, mert jönnek a "könyvetfalhozcsapós" részek a vége felé. :)

Nekem az egyik kedvenc regényfolyamom, érdemes olyan szellemben olvasni, hogy tudatosítjuk magunkban, ez biza egy folyamatosan változó szituációkkal operáló könyv, így hirtelen nem is tudom, mivel lehetne végleg befejezni, mert jelenlegi állás szerint lehetne folytatni generációkon keresztül.
Archnihil @ 2013.05.09. 09:51
Egyetértek, Davos nekem is az egyik kedvencem.
alister @ 2013.05.08. 22:45

Komolyan, ki rágja le a körmét a Greyjoy família vagy a Hagymalovag káprázatos kalandjai közben?

+1
Ráadásul Davos simán az egyik legjobb (erkölcsi értelemben) ember a nézőpontkarakterek közül.
Catles @ 2013.05.08. 18:58Csatlakozom. Martin papa elveszítette a fonalat, és ahelyett, hogy a megkezdett történetszálakat dolgozná ki, mindig újabbakat és újabbakat talál ki-ráadásul egyre érdektelenebbeket. Komolyan, ki rágja le a körmét a Greyjoy família vagy a Hagymalovag káprázatos kalandjai közben?Én. Komolyan.Ahogy én is. de az igaz, hogy kissé sok szálat indít még most is el, csak legyen ideje lezárni őket...


Hát lehet hogy én sem leszek szimpatikus, de én is . (Mondjuk én elég későn - az első széria megnézése után - lettem rajongó, így egyszerre vettem meg az 5 könyvet, de azokat egyvégtében olvastam el)

Az elmés mondások gyűjteménye viszont tényleg eléggé visszatetsző.

Üdv

Catles
Kolorad @ 2013.05.08. 15:51


Csatlakozom. Martin papa elveszítette a fonalat, és ahelyett, hogy a megkezdett történetszálakat dolgozná ki, mindig újabbakat és újabbakat talál ki-ráadásul egyre érdektelenebbeket. Komolyan, ki rágja le a körmét a Greyjoy família vagy a Hagymalovag káprázatos kalandjai közben?Én. Komolyan.Ahogy én is. de az igaz, hogy kissé sok szálat indít még most is el, csak legyen ideje lezárni őket...
Raksi @ 2013.05.08. 09:49
Köszönöm. Hasznosak voltak a válaszaitok. Közben megtaláltam azt is, hogy még két regény van hátra.