auer @ 2013.05.25. 18:02
Érdekesség: kiderült ki Thorkel. Az a fura h éltemben talán kétszer játszhattam vele, egyszer tényleg hallhatta a wh mesémet.
Pozitív: visszaadta a m* Démon Átka kalandmodulomat ami kb 10 éve volt nála (vele játszó haver kérte kölcsön úgy került hozzá)
Brain @ 2013.05.16. 14:41
Riszpekt Auer. Tényleg tartottad a szavad és megírtad a cikket. A világ nekem teljesen idegen, de azért nagyjából követni tudom a sztorit. A játékosi kommentár pedig kifejezetten jó ötlet. Várom a következőt.
geza @ 2013.05.15. 22:25
Bár tudnék én is ennyit pepecselni tervezéssel.. De általában néhány alaphelyzetből és röpke vázlatokból imprózom össze a kalandokat izzadó homlokkal :hedbeng2:
Ynas_Midgard @ 2013.05.15. 13:47
@ auer
Bár nem mindenben értek egyet veled, a cikk érdekes, még ma el is olvasom a következő részt.

@ Thorkel
Ehh, a francba, erről lecsúsztam. Majd a következő trollra igyekszem hamarabb reagálni.

@ aluminiumtrioxid

(Btw., ha már úgyis W40K-nál tartunk: említettem már, mekkora awesome mutáns generátor táblát találtam?)

Én ezt használom.

@ alister

A cikk is jó, érdekes bepillantani egy olyan világban, ahol minden probléma megoldható, ha elég nagy a fegyver, és tápos a psy rank.

Tőlem is jár érte a :sor: (by the way, anno a Rifts-ről volt hasonló gondolatom)
auer @ 2013.05.14. 09:38
Nem. Felmerült a kezdetén de hatalmas munka (heti 4-5 óra plusz egy-egy blogbejegyzés alsó hangon), más nem igazán akart részt venni benne, és nem láttam "megtérülni". Továbbá lassan véget ér a kampány még van 1-2 kaland aztán átnyergelünk másik játékra.
Proximo @ 2013.05.14. 09:32
Auer, erről a kampányról nem csináltok blogot, mint a Koronus-ról?
auer @ 2013.05.14. 06:32

Példának okáért nem játszanék sose olyan mesélőnél, akinél csak az általa kitalált vége /megoldása lehet egy történetnek (már persze, ha ezt tudom előre), ez szerintem is a szerepjáték halála. Ezzel együtt becsülöm az olyan mesélőket, akik auerhez hasonló mennyiségű energiát ölnek egyetlen kaland kidolgozásába. Mert sajnos erre én képtelen vagyok.


Erre reagálnék mert lehet h nem volt egyértelmű. A moduljaimnak van egy konkrét célja amit lehet/kell érni. Ez történhet különböző módszerrel, ha vmi jót improvizálnak játék közben nem tiltom le csak mert én nem gondoltam rá. Ha sikerül elérni a célt akkor úgymond "megoldották" a modult, ha nem akkor elbukták.
Pl: megtörtént cél egy drogterjesztő hálózat megtalálása (wh40k). A parti elkezd nyomozni pár utcai díleren keresztül eljut egy maffiafőnökig. Megvan a búvóhely, bemennek, viszont a pszi alakít ezért megjelenik egy démon mindenki fut (plusz sokat tököltek a bejutással) ezért a főnök is lelép. Viszont mivel korábban elkaptak egy utcai terjesztőt azt eléggé megfenyegtve ki tudják szedni az új tartózkodási helyét (ez már imporvizált) ahol elkapva a főnököt, meg mondja h őneki ki szállította az anyagot. Utánamennek az illetőnek (egy cirkusz egyik vezetője) viszont megint túl nagy feltűnéssel állnak le lövöldözni elkapják őket, habár a célszemély meghal (egyik titkára aki kultista nem hagyhatta életben). Az inkvizítoruk csóválja a fejét de kihozza őket a sittről. A modult félig-meddig sikerült megoldani, a szükséges információkat mesélői segítséggel össze lehet szedni papírokból és egyéb helyekről is akár.

Javaslom olvasd el a következő cikket az már a konkrét modul kidolgozása lesz.

alister: :sor:
strato @ 2013.05.13. 22:09
Szerintem kár volt lesújtani a banhammerrel. A közösség tudta kezelni a dolgot (legalábbis az alapján, amit én láttam belőle), és nem is látszott kifejezetten trollnak (ahhoz túl sokat gépelt :)).
A személyeskedésen kívüli gondolatainak a kifejtését még elolvastam volna. Szerintem ezek elfértek volna itt.
Szelaví.
alister @ 2013.05.13. 19:15
Basszus, emberek, hát ezt is megértük: auerrel értek egyet. :sor:
A cikk is jó, érdekes bepillantani egy olyan világban, ahol minden probléma megoldható, ha elég nagy a fegyver, és tápos a psy rank. :)
aluminiumtrioxid @ 2013.05.13. 18:29

Példának okáért nem játszanék sose olyan mesélőnél, akinél csak az általa kitalált vége /megoldása lehet egy történetnek (már persze, ha ezt tudom előre), ez szerintem is a szerepjáték halála.


In the grim darkness of the 41st Millennium, failure is always an option :P