strato @ 2013.06.03. 18:46
Elindult az open beta:
http://scrolls.com/
strato @ 2013.05.30. 13:46

Én is. De míg élőben havi párezret rá kellene költenem, hogy up-to-date maradjak, addig a számítógépes játékot egyszer megveszem és kész.

Már amelyiket. És ezzel a társalgás megkapta a keretes szerkezetet. :)
Bulldy @ 2013.05.30. 13:41
Én is. De míg élőben havi párezret rá kellene költenem, hogy up-to-date maradjak, addig a számítógépes játékot egyszer megveszem és kész.
Major @ 2013.05.30. 13:27
Én a gyűjtögetős kártyajátékokat inkább élőben szeretem játszani, semmint gépen.
Bulldy @ 2013.05.30. 12:49
Én a kampányt passzoltam, de a duel részbe durva idők mentek bele. Akkoriban rendes paklival is toltam a Magic -et, meg mellette gépen gyakoroltam. :)

Bulldy
strato @ 2013.05.30. 12:12

Itt is van: magic the gathering shandalar

Ja, megvolt. Nem volt rossz. A térképen mászkálós rész egy agyrém volt elsőre, de egy idő után megtanulta az ember kezelni. :)

Nekem a Spectromancert ajánlották még:
http://spectromancer.com/
Talán egyszer megnézem, ha épp kártyás lázba jövök. Elvileg kipróbálható ingyenesen is.
Bulldy @ 2013.05.30. 12:04

Az Etherlords 2-vel például nagyon szívesen játszottam anno, és ajánlom mindenkinek, aki szereti a műfajt, de nem kíván kereskedővé válni, vagy végeláthatatlanul fizetni a kiegészítőkért.


Vagy volt egy régi Magic: the Gathering játék is, ami sima kártyázós volt. Story módban mászkált az ember, csatázott, nyert lapokat, azokból építkezett. De volt valami gyakorlás vagy duel, ahol olyat rakott össze az ember, amilyet akart.

Itt is van: magic the gathering shandalar

Bulldy
strato @ 2013.05.30. 11:34
Amíg a Minecraft egy elég egyedi és újszerű játékmenetet mutatott be, addig ezt a gyűjtögetős kártyajáték témát már nagyon sokan próbálták és próbálják sikerre vinni több-kevesebb eredménnyel. Meglepne, ha a Scrolls sikeressége elérné a Minecraftét, de sok jót nekik hozzá!

Engem alapvetően érdekelnek az ilyen kártyás taktikai játékok (nem véletlenül írtam a PoxNoráról ismertetőt is), de a kereskedős/cserélgetős résznél rendre elbukik nálam a műfaj. Egyszerűen nincs se időm se kedvem folyamatosan csere-berélni, aukciókon részt venni, random boosterekkel szinten tartani a paklimat, hogy versenyképes maradjak.
Sokkal jobban élvezem a játék taktikai csata részét, mint a kereskedős menedzsment oldalát. Egy zárt, egyszer fizetős modellel szívesebben játszanék, mint egy olyannal, ami folyamatosan azt az érzést kelti bennem, hogy le fogok maradni, ha akár csak egy hétre nem figyelek oda. Az Etherlords 2-vel például nagyon szívesen játszottam anno, és ajánlom mindenkinek, aki szereti a műfajt, de nem kíván kereskedővé válni, vagy végeláthatatlanul fizetni a kiegészítőkért.
BePe @ 2013.05.30. 09:44
ha csak fele olyan sikeres lesz, mint a minecraft, akkor mar nem lesz gondjuk oregkorra az alkotoknak :)