plazma @ 2013.06.05. 08:58
Külön örülök, hogy végül nem izzik a lovag szeme, ez annyira elcsépelt már :)
Pozsgay @ 2013.06.04. 16:05
Nem gondolom úgy, hogy minősíteni kell bárkit is annak kapcsán, hogy milyen "sapkát" választott a lovagnak. Mivel gyorsan kellett kitalálni, hogy milyen szereplő legyen a képen, így gyakorlatilag kiforrott koncepció nélkül kezdtünk el keresni valamit. Ebbe szerintem belefér az, hogy megnézünk, majd elvetünk dolgokat. A történetben sem biztos, hogy azonnal tudni lehet, ki van a páncél alatt. Én mérnökként jobban kedvelem a jól működő dolgokat, mint pl. az első sisak, grafikusként pedig szívesen játszom olyan dolgokkal, amik inkább csak a látványt szolgálják. Író barátom pedig érthetően teljesen más dolgokat lát bele a képbe. Ez a szépsége egy ilyen folyamatnak... :)
strato @ 2013.06.04. 14:41
Szép munka!
A végeredményről csak az nem derül ki, hogy az ábrázolt "személy" valójában egy csontváz, de ez ugye inkább a megrendelőt minősíti. :)
oil_ali @ 2013.06.04. 13:45
Hát őszintén szólva nekem az volt az első gondolatom a cikk végigolvasása után, hogy mekkora öröm lehet egy ilyen megrendelővel dolgozni. :)

Azt is meg kell mondjam, hogy bár egy vagyok az ezerből, de nekem a legelső koncepció tetszett, és a könyvet is jobban megvenném egy kevésbé agresszív borítóval. Az elkészült képre ránézve tudom, hogy miről szól a könyv - és nem érdekel.

Egyébiránt ha mégis érdekelne, mert épp debil hangulatomban vagyok, akkor a csatamén koponya "ékszerét" hiányolnám...

De a kép végső soron szép, a megjegyzés inkább a kiadónak szolt.
Eberen_Orkodo @ 2013.06.04. 13:19
Nagyon szép lett, látszik, hogy jó vagy a munkádban!
Nekem is jobban tetszett a trófeás változat, meg a végleges sisak nagyon Skyrimes.
Narmi @ 2013.06.04. 10:16
Jó cikk.
Érdekes volt végigkövetni egy borító megszületését, annak (s az alkotó által) megtett útját.
A sisak nélküli lovag, a rúnázott kard és a ló szügyén lógó trófeák nagyon tetszenek, de gondolom korhatár besorolás és "klasszikus fantasy" jegyek miatt kerül rá az átlagos sisak és sárkány jelkép. :)
megthorlo @ 2013.06.04. 10:07
Nagyon jó kép! Hogy legyen ellenvélemény is az előttem szólókkal, nekem az új sisak jobban tetszik... oké, hogy nem annyira praktikus, de az ellenfél elrettentése fél győzelem... meg így sejtelmesebb, azt látsz alá amit akarsz.

Nekem az a szép boltíves rom hiányzik egy kicsit a háttérből, az valahogy hozzátett a kép hangulatához!

Szóval elismerésem! Ha sok pénzem lenne és létezne festményben is simán megvenném! :)

Birbin @ 2013.06.04. 09:47
Jó cikk.
Az első sisak jobb volt, mert lehetett látni, hogy egy koponya van alatta.
Gondolom családbarátabb verziót akart a kiadó.
chomy @ 2013.06.04. 09:07
Nagyon szép, és tényleg érdekes betekintést nyerni az alkotói folyamatba.

A lovagnak szerintem is jobban állt a felhajtott rostélyos változat, de továbbmegyek: az eredeti koncepció sokkal jobban tetszett. Hangulatosabb, és megvan tőle az "ablak egy fantáziavilágra" érzésem. :)
Bulldy @ 2013.06.04. 08:47
Jó kép, érdekes cikk. A végeredményen nekem a sisak nem jön be, jobban tetszik az eredeti, sisakrostélyos változat, vagy a sisak nélküli.

Ezzel a sisakkal az a bajom, hogy lerí róla, hogy csak azért ilyen, mert egy fantasy könyv borítójára készült, valójában senki nem hordaná. Így számomra ki is lövi az ábrázolt karakter mögül a történetet. Az eredeti, sisakrostélyos megoldásnál el tudtam képzelni, hogy a karakter valaha tényleg lovag volt és lehet egy érdekes története, ahogy "halállovag" lett belőle.

Ez persze csöppet sem csökkenti az alkotó érdemeit, ő csak azt rajzolta, amit a megrendelő kért. :)