Attila @ 2013.06.24. 18:10
Hopp, tudtam, hogy valamit elfelejtettem...

A kérdésem nem kötekedés, pusztán érdekelne a bővebben kifejtett véleményed.


Részben, amit a többiek is írtak: hasonló DRM megkötésekkel operál a Steam is, nekem úgy tűnt, a Microsoft is ilyesmire készült eredetileg. (Pár hónapja pl egy majdnem Steam-kategóriás vásárt is csináltak, amiről eléggé sütött, hogy tesztelik a reakciókat.)

A másik ok meg a netes hivemind hülyeségei. A Microsoft kijöhetne a rák gyógyszerével is, divat félinformációk alapján reflexből fikázni őket, míg pl a Valve szó szerint körbe van nyalva akkor is, ha történetesen Gabe Nevell nekiáll patkánykodni. (Diszklémer: elégedett és aktív Steam-user vagyok, aki a steambox koncepciót a Valve konkurrenciától való rettegése miatti, halvaszületett idiotizmusnak tartja.)


Egyik konzolt se fogom megvenni egyébként, de a meccs szerintem messze nincs lefutva. Az Xbox merészebb, előre gondolkodóbb húzásnak látszik bármelyiknél; nagyon mély integrációra készülnek a PC-s meg a mobiltelefonos platformokkal, ami jót tesz a fejlesztéseknek; plusz a Microsoft jelenleg is tele van lóvéval, bőven van energiája hosszú távon játszani, ellentétben az elég sok sebből vérző Sonyval. (Itt azt se szabad elfelejteni, hogy a konzolok eleinte veszteségesek...)

Amin jelenleg az xbox szívhat szerintem: a 100 dolcsis árkülönbség, az amerikai megfigyelési balhé miatt kevésbé jól hangzó cloud alapok, illetve a hisztérikus félinformált hülyék ugrálása a neten... De legrosszabb esetben az elején kibekkelik ugyanazzal, mint amit az előző generációban a Sony művelt: tolják tovább a 360-at, amíg az új xbox lendületet kap.
DiMalto @ 2013.06.20. 20:11

Bár én nem szeretem a konzolokat, az a része tetszik a konzolnak, hogy van egy fix konfig, és azon elmegy a crysis is, meg a fez is, nem kell félévente százhúsz ezerért vga, meg hatvanért proci.

Ez tényleg lényeges vonás, csak aztán az életciklus végén/közepén nehogy jöjjön az fps-drop, mint ahogy most is, sok játéknál! GTA4 valaki?
SlyZero @ 2013.06.20. 18:58
Attila:

Persze, hogy gyártják a mémeket, de teljesen mindegy, mert a lényeg úgyis az, hogy ez, vagy a japánok konzolja figyel-e majd ott a kis Johny nappalijában. Már pedig az előző bejelentések alapján nem véletlenül nevezték az Xbox One-t a legjobb dolognak, ami az elmúlt tíz évben a Sony részvényeivel történt.
StB @ 2013.06.20. 16:14

A Microsoft következő konzolját számos kritika érte megjelenése óta

Én mindenről lemaradok.
strato @ 2013.06.20. 16:11

nekem az az érzésem, hogy akinek van PC-je nem fog Steam Boxot venni, hogy Steam játékokkal játszhasson. A PC-től viszolygó "konzolosok" körében pedig nem tudom mennyire csábító a lehetőség.

Ha sikerül jó paramétereket belőni a Steamboxnak, akkor az új konzol vásárlásában gondolkozók közül is ki tudnak fogni jó párat maguknak (akciókban a Steam jobb és rugalmasabb tudtommal, mint bármelyik konzol online boltja), meg talán a Windows 8-at otthonra már nem bevállaló, de konzolra azért nem szívesen váltó felhasználók közül is. Az előbbihez mostanában kellene lépniük, az utóbbi eredményessége meg hosszabb távon fog csak kiderülni.
Ugyanakkor egyáltalán nem kell lemondaniuk a jelenleg PC-n, Macen vagy Linuxon játszókról sem, hiszen azért mert lesz egy (vagy többféle) Steambox is, feltételezem, hogy a jelenlegi kliens még ugyanúgy letölthető lesz és működni fog.
@ 2013.06.20. 16:05
Bár én nem szeretem a konzolokat, az a része tetszik a konzolnak, hogy van egy fix konfig, és azon elmegy a crysis is, meg a fez is, nem kell félévente százhúsz ezerért vga, meg hatvanért proci.
Morak @ 2013.06.20. 16:00
Így, elolvasva a hozzászólásaitokat valóban elképzelhető, hogy erre gondolt. Ha nem, majd kifejti, ha akarja. :)

A Steambox [Vagy Steam Box ahogy egyes helyeken írják] azért valóban érdekes koncepció. Egy jól megválasztott árral lényegében óriási piacot nyerhetnek vele. Vagy nem...hisz nekem az az érzésem, hogy akinek van PC-je nem fog Steam Boxot venni, hogy Steam játékokkal játszhasson. A PC-től viszolygó "konzolosok" körében pedig nem tudom mennyire csábító a lehetőség.
strato @ 2013.06.20. 15:29
Szerintem Attila pont ezt akarta mondani. Mivel a Steamnél eleve van DRM és az online állapot is szinte folyamatosan szükséges, ott ujjongva fogadta volna a "konzolt" a nép, míg ugye az Xbox esetében ezek eddig nem voltak, nem is csoda, hogy elindult a hőbörgés, amikor az Xbone-nal kapcsolatban be akarták vezetni ezeket.
@ 2013.06.20. 15:09

...
Szerintem ha a Valve ugyanezekkel a feltételekkel és szolgáltatásokkal tolta volna be a kicsit vaporware szagú Steamboxot, az E3 közönsége letaposta volna egymást Gabe Nevell lábának csókolgatása közben
...


Pontosan így történne, amennyiben a DRMet a steambox-szal vezetnék be, csakhogy a steam beépített DRMmel rendelkezik, sokak állításával ellentétben. A steambox-szal kapcsolatban az lenne a meglepetés, ha nem lenne benne DRM.
Morak @ 2013.06.20. 14:52

Szerintem ha a Valve ugyanezekkel a feltételekkel és szolgáltatásokkal tolta volna be a kicsit vaporware szagú Steamboxot, az E3 közönsége letaposta volna egymást Gabe Nevell lábának csókolgatása közben...Miért is?
A kérdésem nem kötekedés, pusztán érdekelne a bővebben kifejtett véleményed.