blaisec @ 2013.07.15. 18:22
Közben elolvastam a The Zombie Survival Guide-t is Max Brookstól, itt is végén található szerencsére fiktív törtélmi előfordulások a legérdekesebbek, én magyar kiadó (Könyvmolyképző) helyében kértem volna azt az extra lehetőséget, hogy 1-2 magyar eseményt beletehessek a listába, akár széljegyzetként...
Bulldy @ 2013.07.07. 22:00
Igen, az nem volt tiszta, hogy a korábbi, kisebb "figyelmeztető járványok" ellenére hogyan és mikor szabadult el a dolog. Én azt mondanám, hogy mindenki ignorálta, hogy mi történik, nem akart róla tudomást venni, utólag pedig már nincs meg a felelős...

A yonkers -i csatához odacsalogatták a zombikat sok mérföldön keresztül, azzal a szándékkal, hogy egyszerre semmisítsék meg mindet. Nem jött be. :)

A Japán részek valóban szánalmasak voltak, úgy tűnik az amerikai írók nem tudnak kitörni a "japán = misztikus ninja-szamuráj" kényszerképzetből. Mondjuk indulni jól indult a dolog, ahogy a netfüggő srácnak sorra "tűntek el" a netes haverjai. Csak aztán átment Zombie Slayer D -be a dolog. :(
Inkább írta volna azt, hogy a brit szigeteken hogyan nyomták le teljes lemezvért és claymore segítségével a zombikat. :)

Bulldy
G46 @ 2013.07.07. 14:10
Üdv!
A könyv egy szempontból nézve remek, más szempontból nézve nem. A remek része a társadalmi kritika, illetve az egyes országok kormányainak és lakosságának reagálása. Ez nagyon jó. A végén az újjáépülő társadalom és az utóvédharcok bemutatása szintén zseniális. A probléma igazából a zombi-terjedéssel van. A könyvből világosan kiderül, hogy itt több hónap alatt fajulnak el a dolgok- hiszen pl. vakcinát is fejlesztenek ki ellene (ami ugye nem hat...). Szal elkezdődik a zombifertőzés, média felkapja, aztán elkezd lecsengeni, aztán egyszercsak lesz rohadtsok zombi. Na, ezt a hirtelen zombiugrást nem lehet semmiféle logikával megmagyarázni. A nagy amerikai vesztes csatával nem az a problémám, hogy a sereg vezetői idióták, hanem az, hogy hogy lett egyszerre ott több millió zombi? Valaki említette a japános fejezeteket, az tényleg paródiaszerűre sikerült.
Ennek ellenére 2* olvastam, bizonyos részeket többször, mert hihetetlen jó hangulata van.
auer @ 2013.07.05. 07:18
Beszereztem elkezdtem olvasni. Érdekes ez a riport-könyv imitáció habár valahogy várom hogy "történjen" valami, mondjuk tudom hogy nem fog.
blaisec @ 2013.07.04. 17:21
Könyvet olvastam, én annyira nem estem tőle hasra. Persze lehet, hogy már akkor is bennem volt az a kétely, hogy egy alapvetően (ál)riportkönyvet, hogy lehet megfilmesíteni. Válasz azóta megjött: Jól nem lehet, úgy, hogy a lényegét ne ölje meg.
KLM @ 2013.07.04. 12:55

Ha a zombik esetében (mi hajtja őket, hogy működnek ennyi ideig stb) hajlandóak vagyunk szuszpenzálni a diszbelífet, miért szőrözünk a másik oldal realitásain?


Mondjuk a "28. nappal később" végén az éppen éhenhaló zombi (jó, azok nem igazzy zombik)
éppen ezért tetszik - nekem.

De a Dead Reign (ez egy RPG) magyarázata is kellőképp reális.

Visszatérve: ha csoszogó horda az adott "fajta" zombi, akkor a kombájn és a cséphadaró tank
(amely utánfutós tartályban húzza maga után a lángszóróhoz a naftát) adja magát - és a száraz materialista szemlélettel is megállja a helyét.
Tebolyult_Tuzmagus @ 2013.07.04. 12:35
Romero zombifilmjeiben soha nincs magyarázat a zombikra. Csak megjelennek és ellepik a világot.
Ez nála egy hasonlat az agyatlan fogyasztói társdalomra, annak tart torz tükröt, amikor elhangzik a mondat, hogy "Ők mi vagyunk"
Ettől jók ezek a filmek, mert nincsenek bugyuta, erőltetett indoklás rájuk.

Nálam Romero az etalon a zombifilmek terén.

Vannak az ő filmjei, meg vannak a rossz zombifilmek.

Kivéve persze a paródiákat, mint a Fido, Haláli hullák hajnala, Zombieland, stb.
Attila @ 2013.07.04. 09:34

Persze, 4-5, feltételezve, hogy az utak tiszták és nincsenek tele elhagyatott autókkal. Városban ennyi el sem fér egymás mellett, házak között még úgy sem (jó, persze, ezeket kitakaríthatják az egyéb fegyveres csapatok).


Ha a zombik esetében (mi hajtja őket, hogy működnek ennyi ideig stb) hajlandóak vagyunk szuszpenzálni a diszbelífet, miért szőrözünk a másik oldal realitásain? L4D-ben se akad fenn az ember azon, hogy mindenhol van szanaszét lőszer, vagy hogy bézbólütővel tankot lehet ölni...

(A SP meg szerintem csak gyenge cincogás, mint badass rohamzene. :) Sosem voltam oda értük.)


Ki szánta ezt badass rohamzenének? Ez egy mindenbe beleszaró hangulat, kérlekalássan.
KLM @ 2013.07.04. 09:16

a sörétek pár méterről már nem ütik át a koponyát, stb.).


Emberre, zombira nem skeetsöréttet lövünk - hanem 8-9mm átmérőjű söréttel. Aminek darabja
"üt akkorát", mint egy 9mm-es (9*19mm Lüger, hogy szabatos legyek) pisztolylövedék - némi szerencsével a harmadik fejből nem jön ki hátul.

Plusz van egy olyan ketyere ("duckbill shotgun"), ami a szórásképet nagyjából kör/kúp alakúból
legyezőszerűvé varázsolja - minden ajándék fejmagasságban, egy 1-2-3 méteres sávban terítve.

"Aki fegyverb**inak nevez, azt keresztüllövöm ezzel a 9mm-essel :P"
KLM @ 2013.07.04. 09:06

de a szögesdrótot kétlem, hogy át tudja vágni, inkább csak feltekeri, megcsavarja, ott meg kell állni egy idő után.


Mondjuk ez wiki, de máshol is hallottam, olvastam, Sherman Crab:
"Unlike the Scorpion, the Crab's flail was powered by the main engine. In Britain, the time and resources were available to carry out the major modifications to the Shermans' transmission that were needed to add a power take off. This removed a major problem of the Scorpion - the outside auxiliary engine with its vulnerable operator. The Crab's rotor carried 43 flails and was driven at 142 rpm by a driveshaft running down the right hand side of the tank. An innovation was the addition of cutters to the rotor that cut barbed wire and stopped the flail from becoming tangled. This feature made the Crab very effective at tearing up barbed wire obstacles."

Namost a Sherman kb. 30 tonnáját 400-470 lóerős motor hajtotta. A mai tankokban 1500 ló is ficánkol.