tuzszalamandra @ 2013.09.11. 20:08
Ha így folytatjuk, akkor (kicsit mindenkihez jobban kapcsolodó futurizmushoz kapcsolódóan) 2040-re, ha atom katasztrófák nem is, de mindenki az srun Mátrixa szerintem már létezni fog.

A végén lévő fps party meg ne legyen meglepő, léteznek ilyenek, vannak klubbok, amik ilyen rétegeket céloznak meg, és ahová nem mozizni ülsz be, hanem egy FPS mecset megnézni. Akkora keletje van japánban lassan mint a szumónak. Nem véletlen, hogy a sonynak egy egész felhőkarcolónyi területe van.
Ezekben a klubbokban nevezhetsz csapattal, egyéniben, és komoly ranglétrák vanank, és vannak olyan rajongóik a jobbaknak mint itthon egy két celebnek nevezett tehetségkutatóból kiokádott tehetségtelen senkinek.
Giltintur @ 2013.09.11. 07:41
Dark Souls II :gerjedek:
strato @ 2013.09.10. 23:57

strato, nagyon érdekes amiket írsz, én is ugyanígy érzek. De ez már egy poszt Scott Pilgrim világ, nem? Tizenkét évesen mindketten kajálnánk!

Sajnos a műveltségem, nem terjed ki Scott Pilgrimre, így érdemben válaszolni nem tudok.

Annyival tudnám kiegészíteni a korábbi gondolataimat, hogy én ezt elvben most is kajálnám (a gyakorlatban még játszani se nagyon van időm), csak tele vagyok biztonsági jellegű fenntartásokkal (amik lehet, hogy 12 évesen még nem voltak meg bennem, de akkor még nem voltam annyira okos és tájékozott sem, mint most ;)).
Urban @ 2013.09.10. 22:00
strato, nagyon érdekes amiket írsz, én is ugyanígy érzek. De ez már egy poszt Scott Pilgrim világ, nem? Tizenkét évesen mindketten kajálnánk!
strato @ 2013.09.10. 14:44
Lehet, hogy ez amolyan generációs különbség (vagy csak szimplán öreg vagyok), de nekem fenntartásaim vannak az olyan jövőképekkel kapcsolatban (legyen szó fikcióról vagy realitásról), amelyekben mindig mindenki "be van csatlakozva", és az a ritka, ha valakit nem érsz el azonnal, nem pedig az, ha bejelentkezik chatre.

Pontosabban mondva valahol lenyűgöznek és csodálattal töltenek el azok a dolgok, amiket többek között ebben a videóban is láthatunk. Rengeteg fantáziát és lehetőséget látok bennük, de magamat nehezen tudom aktív résztvevőként beleképzelni.
Én szeretem a magánügyeimet megtartani magamnak, és nem hiányzik, hogy boldog boldogtalan rám köszönjön, amint bekapcsolom a telefonomat vagy a játékkonzolomat.
Persze tudom, hogy a biztonsági beállítások minden szociális rendszerben testre szabhatók, és azt is én döntöm el, hogy automatikusan elinduljon-e az IM/chat/szociális alkalmazás, vagy ne, de azt is látom, hogy egy ilyen rendszer a maga összes csillogó-villogó feature-jével csak akkor tud jól működni, ha mindig mindenki online van és megosztja, hol van, mit csinál, mivel játszik, kivel van együtt, stb..
Én valahogy mégsem akarok ennek az önkéntes adatszolgáltatásnak a részese lenni. Rengeteg visszaélési lehetőséget látok az ilyen rendszerekben, bármennyire is csábítók az általuk nyújtott lehetőségek...
@ 2013.09.10. 14:36
A video eredeti címe "egy nap a playstationnel tövig a számban".
Kappadokiai_Epeiros @ 2013.09.10. 13:25
A felettem lakó srác élete szinte pont ez (a csajokat meg az egyetemi udvari meccset leszámítva, mert nincs barátnője és nem jár egyetemre). Amúgy az egyetem, ahova tavaly jártam csinált hasonló partykat (pontosabban paatii a neve). Csajozásra elvben jó, kb mint egy sulibuli.
Kétségtelen, hogy ez max itt Japánban elképzelhető, de itt abszolút. Én is bekajáltam, szóval jöhet a PS4!