Seul @ 2013.11.17. 16:39
Ez nagyon jó kezdeményezés. Még ha nem is konkrét szerepjáték megy, legalább tudunk segíteni személyesen egymásnak karakterek kidolgozásában stb.
Hoild @ 2013.11.14. 22:19
Elismerésre méltó kezdeményezés. Sok szerencsét!
dekszter @ 2013.11.14. 17:57


A klubnak van esetleg mailes elérhetősége?


[color=#333333]heleledel@gmail.com címen tudtok kommunikálni a szervezőkkel :)[/color]

:sor: köszönöm :) .
Antiserver @ 2013.11.14. 17:48

A klubnak van esetleg mailes elérhetősége?


[color=#333333]heleledel@gmail.com címen tudtok kommunikálni a szervezőkkel :)[/color]
galu22 @ 2013.11.14. 15:53

A hiba szerintem egyedül abban az előfeltételezésedben van (elGabor is említette), hogy: szerepjátékos = "sorozatokat szereti." Értem, QuippeR, hogy amit írtál, elsősorban nekünk, már szerepjátékosoknak írtad (akik hagyományosan "sorozatosként" szocializálódtunk),Fura, én pont fordítva látom, sokkal "megszokottabb" a hosszú, játékalkalmakon átívelő történet, mint az "egy este egy kaland".
QuippeR @ 2013.11.14. 15:42
Urban:

Nem akarok egyik játékmód felett sem pálcát törni, mert nagy híve vagyok a váltakozó használatuknak. Az analógiák meg sajnos természetüknél fogva vesztik el az értelmüket, minél tovább használják őket. (Mondjuk ettől függetlenül itt az epizodikus sorozat vs. nem epizodikus volt az analógia, a film kihagyásával. Tehát az egyalkalmas játék értéktelensége helyett inkább arra próbáltam utalni, hogy szerintem az epizodikus kampányjáték könnyebben megunható az átívelő szálra épülőnél.)

A továbbiakat a linkelt topikban, amennyiben folytatódik a beszélgetés.
dekszter @ 2013.11.14. 15:37
A klubnak van esetleg mailes elérhetősége?
strato @ 2013.11.14. 15:34

mi most hetente játszunk így van egy kampány ami ad egy stabil alapot, és fixen tudunk rá készülni. a játékülések közt sem telik el annyi idő hogy sok minden felejtődne így van létjogosultsága a hosszabb meséknek.

Ha nálunk is összejönne a hetenkénti játék, és biztosan tudnám, hogy ugyanaz a csapat mindig ott is lesz, valószínűleg én is mernék nagyobb ívű történetekben, kampányokban gondolkozni. Mivel örülök, ha 3 hetente sikerül összetrombitálnom a többieket, megelégszem azzal, ha az új kaland laza folytatása az előzőnek, és nem töröm annyira a fejemet háttérben húzódó összeesküvéseken, meg bosszúra szomjazó visszatérő ellenségeken. Persze ezek jópofa dolgok lennének, de egyszerűen nem érdemes még csak elindulnom sem ebbe az irányba, mert egyrészt úgysem emlékeznénk 4-5 üléssel (azaz szűk fél évvel) később tisztán arra, hogy mi volt az elsőn, másrészt tutira abban a pillanatban menne a csapatból valaki külföldre, babázna le, vagy öntené el a túlóra a munkahelyén. :)
Kénytelenek vagyunk a 3 hetente 4-5 órányi játékra berendezkedni, és erre megtalálni azt a formulát, ami a lehető legkevesebb fennakadással szórakoztat. Nálam ez a Savage Worldsre váltást eredményezte, amit a csapat elég jól fogadott egyelőre, de talán ebben segített az is, hogy asztali szerepjátékot aktívabban csak az egyikünk űzött az elmúlt pár évben, és így óhatatlanul sem hasonlítgatott senki semmit semmihez.

[color=#000000][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]Az strato féle váltásnak én is érzem igényét csak én kb fél éves ciklusokban [/size][/font][/color] :)

Érdekes. Szerintem, ha én és a csapatom rendszeresebben találkoznánk, szerintem én még a mostaninál is gyakrabban igényelném a váltást, illetve azt, hogy néha más meséljen. :)

Orastesnak igaza van. Aki ezt a vonalat szeretné tovább fűzni, inkább fáradjon át mondjuk ide:
http://lfg.hu/forum/index.php?showtopic=3604
Urban @ 2013.11.14. 15:23

A probléma megoldását amúgy nem abban látom, hogy megpróbálunk egy-az-egyben áttérni a filmekre, hanem abban hogy a sorozat pilot-része előtt nem tervezzük be fél évre előre a heti szórakozásunkat, mert tisztában vagyunk vele, hogy csak az első pár rész után dönt a csatorna is, meg mi is a sorozat sorsáról. És persze filmeket is nézünk, a változatosság kedvéért.


Ez összességében egy nagyon jó hasonlat volt, szépen érzékeltette a különböző igények és elvárások keretét.

A hiba szerintem egyedül abban az előfeltételezésedben van (elGabor is említette), hogy: szerepjátékos = "sorozatokat szereti." Értem, QuippeR, hogy amit írtál, elsősorban nekünk, már szerepjátékosoknak írtad (akik hagyományosan "sorozatosként" szocializálódtunk), de a cikk az utánpótlásképzésről szólt, akik nem feltétlen ilyenek. Nagy hiba összemosni saját igényeinket az elképzelhető hozzáállásokkal, mert úgy a lendülettel a lehetséges érdeklődők fele is kiszitálódik.

Gondoljunk csak egy Breaking Bad és CSI esetre. A CSI emészthető, óriási sikere is van, de a Breaking Baddel nem mérhető össze valódi értékben, meg se tudja karcolni azt a mélységet.

Ez meg inkább csak jól hangzó analógia, de szerintem fals. Életem legjobb játékalkalmát, amely ténylegesen katartikus volt, egy kb. 4 órás Fiasco játékkal értük el, pedig egészen kezdésig nem gondoltam volna, hogy van kedvem a "Született feleségek" szetthez. Szóval ízlések-pofonok.
QuippeR @ 2013.11.14. 15:21
Azért az epizodikussághoz tegyük hozzá (saját példámnál maradva): nem véletlen a TV-sorozatok esetén sem, hogy az utóbbi évtizedben látványos az epizodikus sorozatok kritikai fogadtatásának hanyatlása, vagy mondjuk inkább, hogy az átívelő szálra épülő szériák sikere. Az epizodikussággal ugyanis koncepciójánál fogva nem érhető el olyan mélység, ami folyamatos építkezéssel megvalósítható.
Gondoljunk csak egy Breaking Bad és CSI esetre. A CSI emészthető, óriási sikere is van, de a Breaking Baddel nem mérhető össze valódi értékben, meg se tudja karcolni azt a mélységet.