Callinicus @ 2013.12.05. 05:20
Valaki aki olvasta a szabálykönyvet, el tudná magyarázni, hogy a "Thread"-s pontosan hogy működik, lehetőleg valami példával?
Nagyjából elolvastam a szabályokat - nincs sok - de a Threads homályos.

Például story végén, vagy connection 3-3 az egyik játékostárshoz, connection 4-5 a másikhoz, és két NPC-hez mondjuk 2-2 és 4-2.
Ezekből hogy lesz Thread? Mit kell írni a karakterlapra?
Mi törtnéik ezekkel a Thread-ekkel ha újra találkozik a karkater a következő mesében ezekkel az NPC-kel?
Nagyon kevésnek tűnik a hely, ami Thread-ek jegyzetelésére van a karakterlapon. :/

Valahol le vannak írva a példakarakterek statjai? Csak mert hivatkozik rá a könyv, hogy lehet használni a példa meséhez, a példa rókát, és a hátrányait meg lehet tippelni a leírásból, de a statjait nem.
Morak @ 2013.12.02. 20:10

Fórumos játék? Senki? :(


Én! De sajna nincs rá idő. :(
Callinicus @ 2013.12.02. 18:13
Fórumos játék? Senki? :(
Malitia @ 2013.12.02. 17:16
Technikailag* a "Chi's Sweet Home" ( http://en.wikipedia.org/wiki/Chi%27s_Sweet_Home ) is Slice of Life Seinen. :3

* Seinen magazinban futott eredetileg.
Callinicus @ 2013.12.02. 10:09
Pont az ilyesmi az, aminek nagyon örülök, hogy nincs a GSS-ben, mert megölné az egész ártatlan cukiságát.

Egyedül az 58. oldalon van egy, hát legalábbis megkérdőjelezhető kép, illetve a Collar weaknesst akár lehet úgy is értelmezni, hogy... (meglepő módon pont egy kutyaszellem van az 58. oldalon lévő képen is)
De nem értelmezem így, mert az egész leírása, hangulata, nem ezt sugallja.

Mellesleg, attól, hogy te 15 éve olvasol mangát, és minden ilyen szónak tudod a jelentését, könnyen lehet, hogy valaki nem. Én is csak onnan ismerem, mert valamennyire animézek, de még nem vettem észre, hogy a slice of life és a seinen erre utalna. (Bár nem tudom mennyi sol-t nézhettem, elég unalmas kategória.)
Mellesleg lehet, hogy egyedi megélésről van szó, véletlenül, pont ilyenekbe futottál mindig bele. :)
Azt meg végképp nem hiszem, hogy minden ilyen manga loli lenne.
Malitia @ 2013.12.02. 08:11
Attól hogy slice of life meg seinen még taggelni kellett volna ecchinek is az oldalnak, mert attól hogy valamire "számítani lehet" még nem biztos, hogy "van". :/

Amúgy konkrétan a ruha lekerülése még nem is zavart volna különösebben (főleg ha átlapozható a fanservice epizód/jelenet). Meglepő módon tudom mit várjak mangáktól (elvégre csak 15 éve olvasok ilyesmit). Ami konkrétan kiborított az a random H és/vagy molesztálós képivilággal tálalt amúgy teljesen szexmentes események a "gyerekekkel". Ha jól sejdítem ezeket viccesnek kéne látnom, de nem megy, sőt totál kizökkentenek ami agyonvágja az olvasásélményemet.
SlyZero @ 2013.12.02. 01:19

(Addigi pályafutásom során talán az Until The Death Do Us Part volt az egyetlen kivétel ez alól, de ott elég komplikáltak a karakterekkel kapcsolatos licencjogok.)

Oké, késő van. Az UTDDUP nem sol, csak szintén olyan kategóriába tartozik, ahol az ilyen típusú fanservice felbukkanására számítani lehet (bár, a sorozat még fut, szóval...)
SlyZero @ 2013.12.02. 00:57
Ha már ezernél több mangát olvastál el tudod, hogy ha valami sol seinen és aranyos kisgyerekek (vagy annak látszó karakterek) vannak benne, akkor csak idő kérdése mikor kerül le róluk a ruha. A Neko Musume Michikusa Nikki esetében pl.: a 11. fejezetben.
(Addigi pályafutásom során talán az Until The Death Do Us Part volt az egyetlen kivétel ez alól, de ott elég komplikáltak a karakterekkel kapcsolatos licencjogok.)
Callinicus @ 2013.12.01. 22:04
Egyik sem jelenti az ecchi-t, a lolicont és semmi "ero" utalást sem.

Csak a wikipédiáig megyek el:

In anime and manga, "slice of life" is a genre that often parallels teen melodrama in addition to using slice-of-life narrative techniques

Seinen manga (青年漫画?) is a subset of manga that is generally targeted at a 18–30 year old male audience, but the audience can be older with some manga aimed at businessmen well into their 40s. In Japanese, the word Seinen means "young man" or "young men" and is not suggestive of sexual matters.
SlyZero @ 2013.12.01. 21:55

Belelapoztam a "Neko Musume Michikusa Nikki"-be mert a kedvenc helyemen magas olvasói pontszámot kapott és nem jelölték ecchinek. -> Lehet túl érzékeny vagyok, de erősen kiskorúnak tűnő főhősnő mellett kifejezetten zavar a "does-this-remind-you-of-anything?" meg a kötelező molesztálós szereplő. :/

Én szóltam, hogy SoL és seinen...