LordKortez @ 2014.01.07. 23:50
A képhez csak annyit, hogy az a személyi kultuszépítésem első lépése kívánt lenni. :) No viccet félretéve a szerkesztőség a netről vadászta le valahogy és a tudtom nélkül berakták. Elég ciki, de így utólag nem tudtam leszedetni velük. No sebaj, legalább felfigyeltek a FIX-re...
LordKortez @ 2014.01.07. 23:42
A FIX a vasárnapi Fejér Megyei Hírlap hasábjain. Köszönet a megtisztelő érdeklődésért. Remélem, hogy az asztali szerepjátékok ezen új generációja segít, hogy a fiatalok újra ráleljenek a kreatív társasági időtöltés szépségeire.

http://feol.hu/hetvege/igazi-kozossegepito-jatek-1593646
LordKortez @ 2013.12.12. 16:46
Kadmon, köszönöm! Működik.
Kadmon @ 2013.12.12. 15:33
LordKortez: Az elkallódott levelekhez úgy tudsz hozzáférni, hogy az LFG.hu-n rákattintasz a Fórum menüpontra, és máris látod a leveleidet.
LordKortez @ 2013.12.12. 14:48
Sziasztok!

Rövid keresgélés után sikerült olyan szerepjátékos boltost találni, aki nem kívánja az árat szürreálisan fölverni. Így most Budapesten már üzletben is elérhető a kötet annyiért, amennyi az on-line vásárlással az Önköltsége lenne.

Akiket érdekelt, illetve akik e-mailben érdeklődtek így most már kezükbe is foghatják a munkát.

További minden jót!
LordKortez @ 2013.12.11. 15:45
Üdvözletem!

Aluminiumtrioxid, Xever, Ynas_mindgard és Baka köszönöm a tippeket. Feljegyeztem, majd szép fokozatosan átrágom magam azokon, amelyeknek a címe jobban megfogott.

Rorimack, igen egy kicsit a név írásába belebakiztunk. Most nem jövök azzal, hogy az orilyani általános nyelvben nincs "ly", úgy mint a magyarban, mivel attól még ez egy magyar szerepjáték. Így tehát meghajlok a vélemény előtt és a jövőben ha más nem az on-line felületeken a fonetikus írás (is) feltüntetésre kerül. Egyébként fura volt, hogy a nevet is volt aki kritizálta. Nálunk is működött, de akkor már tudom hol volt a hiba.

Egyébként nem hagyjuk elveszni a konceptet. Egyfelől biztos vagyok benne, hogy a setting működőképes, azonban elismerem, hogy ezt nem sikerült megfelelően kommunikálni. A kritikák fényében most készül egy új ismertető a FIX weblapra, hogy azok, akik a jövőben ráakadnak mélyebb és célirányosabb infókhoz jussanak.
Rorimack @ 2013.12.11. 06:28

A világ nevét oriliánnak ejtik, nem orijánnak.


Elnézést, vesszőparipa: akkor miért nem így írtátok? Az Orilián tökéletesen működne.

A szépirodalmi művekben, a sajtóban, az általános és középiskolai oktatást szolgáló vagy kiegészítő kiadványokban a nem latin betűs írású nyelvek neveit és szavait a magyar ábécé betűivel (vö. 10.), lehetőleg a forrásnyelvből (tehát más nyelv közvetítése nélkül) írjuk át.

MHSz, 218.

Kiváncsi vagyok, mi lesz az e-verzióból.

Illetve ha jól láttam, még csak hivatkoztak rá, az utolsó bekezdésig érdemes végigolvasni:
http://www.indie-rpgs.com/articles/9/
Baka @ 2013.12.10. 19:16
Esetleg Ars Magica, Legend of the Five Rings, Exalted, Mouse Guard(+1) hogy mit is jelent a 21. században egy eredeti ötlet köré felépített szerepjáték.
Ynas_Midgard @ 2013.12.10. 19:10
(OFF)

nyitott vagyok új rendszerek felé is. Nem titok, hogy a Helvéczia pl. felkeltette az érdeklődésemet (elsősorban, mint szintén magyar fejlesztésű szerepjáték rendszer), de a MAGUS és a DnD is érdekel

Vagy mondjuk:(/OFF)
Xever @ 2013.12.10. 18:43


nyitott vagyok új rendszerek felé is. Nem titok, hogy a Helvéczia pl. felkeltette az érdeklődésemet (elsősorban, mint szintén magyar fejlesztésű szerepjáték rendszer), de a MAGUS és a DnD is érdekel.


A helyedben inkább az új Hackmaster, a DCC RPG és a Dragon Age felé kacsintgatnék a MAGUS és a DnD helyett.


Én ajánlanék valami narratívabb megközelítésű rendszert, már csak a kontraszt végett is. Tetszőleges WoD rendszer, Unknown Armies, ne adj Isten Nobilis vagy lényegében akármelyik kvázi egylövetű indie játék.