cdanil @ 2014.01.21. 18:44

Hát sajnos el kell ismernem hogy én voltam a gyökér, mert az alapján az egy cikk alapján kötöttem bele a cikk íróba, amikor egyáltalán nem is kellett volna belekötni senkibe. Még nem voltam túl az első kávén és a fanboy rage is szerepet játszott, bocsánat.

 

Mondjuk akkor se szeretném nintendo-t "csak" egy játékgyárosként látni, még nem temettem el őket, vissza tudják ezt ők hozni.

BePe @ 2014.01.21. 14:20

cdanil

"Amúgy tényleg elírtam és összemixeltem a billió és milláird szavakat, üpsz, de én ezért is nem írok cikkeket."

Ja. Fikazni konnyu. Azt fekve is lehet.

 

Amugy meg bizonyara azert esett az arfolyam 20%-ot, mert a sok tudatlan uzletember es broker nem olvasta az ign cikket, cserebe pl nehany masikat igen:

http://www.forbes.com/sites/insertcoin/2013/12/10/it-may-be-time-for-nintendo-to-make-games-not-consoles/

http://thediplomat.com/2013/06/will-wii-u-be-nintendos-last-console/

 

Elokeressem a Forbes ujsagirojanak elerhetoseget, hogy neki is elmeseld, mekkora gyoker?

 

strato @ 2014.01.21. 14:15
A következő két Kotaku cikkel árnyalnám a történetet:
http://kotaku.com/nintendos-toughest-year-ever-starts-pretty-much-now-1503448737
http://kotaku.com/my-dream-nintendo-doesnt-make-consoles-1505332491
cdanil @ 2014.01.21. 14:03
forrás : http://www.ign.com/articles/2014/01/17/does-it-really-matter-if-the-wii-u-fails
Linkeli több korábbi írását, részletes számosított elemzésekkel hogy miért is 10 milliárd. Amúgy tényleg elírtam és összemixeltem a billió és milláird szavakat, üpsz, de én ezért is nem írok cikkeket.

Nem írja hogy nintendonak vége:
konkrétan cikk vége :"Elemzők szerint a Nintendonak nincsen sok választása: ha túl akarják élni a Wii-U fiaskót, új üzleti modellre kell áttérniük, amiben a játékfejlesztésre és kiadásra fókuszálnak, és az 1977-ben megkezdett konzolgyártást pedig a Sega-hoz hasonlóan befejezik." koporsószög stb.

A konklúzió a gyökérség az egészben, miszerint menjenek el kiadónak és ne gyártsanak több konzolt.
Morak @ 2014.01.21. 13:14

cdanil: Te nem szerettél volna bunkón hozzászólni, hanem AKARTÁL. Fontos különbség valóban.

 

A cikket pedig tudnod kellene értelmezni. Az, hogy mennyi milliárdjuk van a bankban az egy dolog, de a Nintendo is sok-sok részvényesből álló komoly cég, és ha a részvényeket elveszítik, akkor a milliárdok is elvesznek. Ezek a megtakarítások nem úgy működnek mint a zsebpénzed a bankban ami szép lassan apad, ahogy egyre többet kell kivenned belőle, hanem majdnem biztosan a sok-sok részvényes közös pénze.

 

Ha pedig rendesen elolvasod a cikket, az is benne van, hogy a részvényeik ára 20 százalékot esett. Komoly pénzek ezek. Néhány kisebb város több évi költségvetését megoldaná idehaza.

 

Bár minek is magyarázzam ezt Neked, hiszen te ezek szerint profi vagy nem is egy komoly pénzügyi szakterületen, ergo jobban tudod ezeket nálam.

 

Azért felhívnám a figyelmed arra, hogy a múltban már nem is egy, korábban hihetetlen vagyonokat bezsebelő kiadók és egyéb vállalatok mentek csődbe.

És arra is felhívom a figyelmed, hogy egyik cikk sem [ez sem és a normálisabbak a neten] írják azt, hogy "a veszteségek miatt a Nintendonak vége", hanem azt, hogy a jelenlegi modellje nem jó és most már a cég vezetőinek is észre kellene venniük, vagy idővel tényleg helyrehozhatatlan bajok lesznek.

 

Van még kérdésed? :)

BePe @ 2014.01.21. 13:09

cdanil

- ha nem akarsz bunkon hozzaszolni, akkor elarulod megis mivegre ez a tahoid stilus?

- kerlek forrast jelolj a 10 billiard dollaros bankszamlahoz.  :falbaver: 

/1 billiard = ezerbillio... biztos, hogy jo hatvanyra gondolsz es nem az angol billion = magyar milliard zavart meg?/

 

 

cdanil @ 2014.01.21. 12:47

Nem szeretnék bunkón hozzászólni, de ez a cikk úgy baromság, ahogy van és az írója vagy ctrl c ctrl v-zett valami régi cikket vagy lefordított valami hasonlóan pocsék angol cikket.

 

Igen WiiU elég nagy bukta volt, ezt mindenki elismerheti, hogy miért ,az nem a játékok hibája szerintem, hanem a marketingé és a másik kettő sokkal jobb hardverrel rendelkező jó marketingű konzolé.

Ezzel együtt is a Nintendo még az okostelefonok mellett is uralja a handheld piacot a 3DS-el, de ha ez se lenne igaz az se lenne baj. Tudjátok miért? A nintendonak most is van 10 billiárd dollárja a bankban, mert 3 eddigi konzoluk is piacvezető volt. A mostani éves veszteségük mellett a következő harminc évben elméletben nyugodt szívvel lehetnének ennyire veszteségesek, persze akkor már beszélhetnénk a cikkben említett bajról, de akkor sem olyan mértékben mint ahol ott írják.

 

Már 10 éve olvasom ezeket az idegesítően ismétlődő, fantáziatlan és mindenek felett ostoba cikkeket a nintendo haláláról vagy pc-s játékpiac haláláról és csak annyit szeretnék kérni, hogy ha inkompetensek vagytok a témában, akkor hagyjátok inkább másra. Forrásokról hallottatok már egyébként?

strato @ 2014.01.21. 11:32

Felteszem az se sokat segít, hogy sokan azt se tudják, hogy ez egy új konzol és nem egy Wii kiegészítő....

Na igen. Még a Wii 2-vel is jobban jártak volna. :)

 

De akkor már ide sorolhatjuk azt is, hogy a tavalyi E3-on nem volt konferenciájuk, ahol ezt a félreértést tényleg minden játékos számára tisztázhatták volna. Inkább tartottak egy kis inszájder webcastot, amit persze többnyire csak a Nintendo fanok néztek végig. Fail. :)

Attila @ 2014.01.21. 11:28
Felteszem az se sokat segít, hogy sokan azt se tudják, hogy ez egy új konzol és nem egy Wii kiegészítő....
strato @ 2014.01.21. 11:22

Bár sosem láttam Wii U-t élőben, szerintem technikailag nincs vele feltétlenül baj. A Nintendo inkább ott rontotta el a stratégiát, hogy nem szerződött le elég kiadóval jó előre, hogy legyen egy korrekt induló játékfelhozatal az új konzolra, ami összehozza a folytatáshoz szükséges kritikus tömeget. Azt gondolták, hogy meg tudják ismételni a Wii sikerét, és elég nagyjából a szokásos Mariós meg Zeldás felhozatallal indulniuk, a többi majd megy magától. Csak azt mérték el, hogy a Wii U különösen a Wii után nem mutat fel akkora innovációt, hogy a konzol eladja önmagát.