Radivoj @ 2014.02.26. 19:08
Jatszani nem jatszottam de alaposan atfutottam es a rendszer egyik iteraciojat, a pulp/planetary romance Rocket Age.et be is szereztem
Mondjak h a vortex engine ami a doctor who a primeval es a rocket age mogott van a cinematic unisystem szellemi orokose.
a rendszer pofonegyszeru, stat + skill + 2d6 valtozo celszamok ellen. vannak elonyok hatranyok a szokasosak. dramapontok is vannak ez valo az eselyjavitasra meg az instantkillek ellen de ebbol uzemelnek a csodas kepessegek is. tehat kolteni kell belole ha valami pszionikus kepesseget kivansz hasznalni. dramatic editing is ebbol megy.

ezek eddig nem hangzanak valami hu de egyedinek. a finomhangolas viszont jol sikerult szerintem. a rendszer sallangmentes a kepzettsegek jol vannak meghatarozva az elonyok es hatranyok szorosan kotodnek a licencelt vilagokhoz es tobbnyire szellemesek is.

a harcrendszer eleg porgos. ami szinten nem ujdonsag a cineuni es a savage worlds utan. viszont az egyes fazisok mindig kotott sorrendben jonnek egymas utan. aki csak beszelni akar mindenkeppen a harci cselekvo elott jon. a mozgo detto. ahogy az a doctor who sorozatban lenni szokott: a szo mint lebeszeles vagy meggyozes csataszituacioban is megoldast hozhat. gyorsabbat a fegyvereknel.

ami furcsa, olyan h hp eletero stb. igazabol nincs. minden sebzes valamelyik tulajdonsagot roncsolja. igy serulesnel egyre gyengebben mennek a dolgok, ilyet is lattunk mar, srunban, wodban, lotrban, de utobbival szemben ez a deathspiral nem nyujtja el a vegtelensegig a harcot. a harc elegge rizikos vallalkozas, akar a doctor whos ellenfelek akar dinodzaurusxok jonnek szembe, ha a tamadasuk sikerszintje a nomalnal magasabb, hat boven van instantkill. ezert fontos a beszed. az hamarabb jon, es kimenthet a kulimaszbol. vagy ha bekaptal egy lethalis sebet es meg van dramapontod akkor van mod tulelni. csak hat dramapontbol olyan keves van es annyira klassz dolgokra lehet hasznalni oket...

na tehat a rendszernek egyed elemei onmagukban nem jelentenek ujdonsagot, de az osszeepitesukkel szerintem eddig meg nem volt minoseget hoztak letre cubicle7-ék, gyorsat, szellemeset a rulesmedium jatekok koreben. foltetlenul ajanlom barki figyelmebe.

ja, nagyon keves a kepzettseg, azt hiszem 13 van (tulajdonsagbol 6), de sikerult minden fontos szoba joheto tevekenysegi kort doctorwho primeval es planetaryromanc cselekmenyvilagokban lefedni.

es meg ami jopofa: a sikerkategoriak. az tobb mint franko. lehet h ezt robin d lawstol es a gumshoe.bol vettek de tradicionalis stat plusz skill rendszerben en meg nem lattam no...and / no / no...but / yes...but / yes / yes...and sikerbeosztast.
mar ez meger egy miset.
strato @ 2014.02.26. 13:39
Bevallom, hogy a teljes Doctor Who sorozat úgy repült el mellettem, mint a szél (egy részt láttam véletlenül a tévében, ami az ellenszenves főszereplő dacára tetszett), így a belőle írt szerepjáték meg aztán még távolabb esik tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől.
Játszik itt valaki ezzel? Tudna róla írni pár szót?