QuippeR @ 2014.05.23. 15:33

BePe:

Nem igazán létezik még ez a kategória, szóval akár azt is mondhattam volna, hogy ezek a típusú játékok érdekelnének, ha léteznének.

 

A már említett Village-ben vannak érdekes mechanizmusok, ahogy a régi generáció meghal, és van különbség az egyes bábuk között is, mert "megtanulhatnak" szakmákat. De ettől még az egy munkáslehelyezős játék marad egy generációs csavarral.

Munkáslehelyezősök közül valamiért eszembe jut még a Caverna, de ott meg csak az egyes törpök "kalandozó szintje" az egyetlen megkülönböztető tulajdonságuk, gyakorlatilag ezen kívül mindannyian ugyanolyanok, függetlenül attól, hogy szülők, vagy gyermekek a családban. (Amit nem is jelölünk sehogy a játékban egyébként.) Szóval ez csak ilyen fura asszociáció részemről, nem biztos, hogy ide tartozik.

 

És a másik irányból megközelítve vannak azok a játékok, ahol nem generációk vannak ugyan, de egyfajta ranglétra érvényesül személyiségek között. Szerintem ezek viszont szorosan ide tartoznak, és a Nothing Personal meg a Kremlin című társasok ugranak be róla elsőre.

flyinghair @ 2014.05.23. 14:50

@BePe: A szerzőnek - Michiel J. Hendriks - ez az első játéka. Kire gondolsz? Ignacy Trzwiczek a kiadót vezeti, de ő maga is társasjáték- és szerepjátékszerző.

 

Ismert "generációváltó" a Village, ami nyert Kennerspiel des Jahres díjat is korábban, és kiadták magyarul is.

BePe @ 2014.05.23. 12:24

Flyinghair

koszi az ismertetot, ha megvan a keszito elerhetosege, akkor szivesen csinalnek vele egy interjut a jatekairol :)

 

Quipper:

tudnal az ilyen familiaepiteses jatekokbol jokat mondani? elore is koszi!

 

QuippeR @ 2014.05.23. 10:43
Valamiért kifejezetten érdekelnek a generációs játékok, mind társas- mind szerepjátékban, szóval már egy ideje szerepel ez is a listámon. Sajnos nem érzem úgy, hogy a csapatom ugyanúgy lelkesedne érte, ezért nem szereztem még be.