Dalnok @ 2014.05.29. 11:18
Én sose voltam oda a japán Godzilla filmek ért, ezért is tetszett a '98 Emmerich-es. Abban a Godzilla valóban egy a sugárzás miatt gigászira nőt állat volt, kinézete és a viselkedése is ezt sugallta. A film emellett látványos és pörgő nem is próbál mélyebb értelmet adni a filmnek, annál ami. A karakterek pozitívan klisések, lehet velük azonosulni. Nem butábbak, mint annál amilyen a személyiségük. Vagyis egy ízig-vérig Hollyiwoodi film.
Az új Godzilla.... Kezdem avval ami tetszett benne, a MUTOK, amikor a két MUTO találkozik és a hím hoz egy nukleáris rakétát nászajándékba az év legromantikusabb jelenete. Tetszett amikor a főszereplő Tokióban várja, hogy kiengedjék az apját. Jók voltak még a szörnycsaták.
Ami nekem nem jött be: a film látványvilága, mert szürke, unalmasan szürke. A betegebbnél-betegebb karakterek,kik között a tudós apa a csúcs annyira, hárítja a felesége halála miatti felelősségét, hogy az már klinikai eset. Az admirális meg értelmi fogyatékos "Atomot nekik!- De uram ezek zabálják az az atom energiát, nem használ ellenük!- Akkor még több atomot nekik!- . A katonák szintén értelmi fogyatékosok, átrepülnek a civilek feje felett, de eszükbe se jut figyelmeztetni őket a veszélyre, aztán az épületek tetejéről teljesen hatástalan géppisztolyokkal lövik Godzillát, de miért? Szárazföldön, majd vízen, de mindig a MUTOK óra előtt cipelik az atombombát, aztán csodálkoznak, hogy ellopják. Persze az mát túl egyszerű lett volna, hogy tengeralattjáróról vagy rakéta silóból lőjék ki egy robotrepülővel. A MUTOK mit ellenség,de miért is? Mert zabálják a rádióaktív sugárzást? Ezért inkább hősöknek kéne lenniük, de megoldják a filmben, mert csak a rombolás kedvérét pusztítanak, íme már gonoszok is, kár hogy Godzilla is csinál ilyeneket, például a Golden gates hidat is lerombolja, mert túl snasz lenne alatta átúszni. A szörnyek kinézette szintén értelmetlen volt, mert azt mondják a film elején, hogy az őskörből még a dinoszauruszok idejéből származnak ez már a medve és sárkány zabigyerek kinézettű Godzillánál is nevetséges, de az űrrovar MUTOKnál már siralmas ez a magyarázat. Folytathatnám, ehelyett azt mondom csak az nézze meg a filmet aki egy retrógodzillát akar látni.
Morak @ 2014.05.27. 21:08
Annyian szidják ezt a filmet, hogy kezdem elhinni, hogy tényleg rossz.
Nocturna @ 2014.05.27. 10:44
De jo, ujra filmismertetok az oldalon. :)
Kösz, dekszter! Ezt a filmet igy kihagyom, az X-men irasod meg egyelore nem olvasom el egyelore, mert csüt. este meglesem en is.
Ravenheart @ 2014.05.27. 07:35
Én imádtam. Bár több Bryan Cranston és több színészi játék Aaron-Taylor Johnson részéről jót tett volna a filmnek, elégedett vagyok. Nem zavart a hosszú felvezetés, szélesen vigyorogtam ahányszor a szörnyek egymásnak estek vagy Godzilla taraja felizzott és tetszett a szemszög is, amiből láthattuk a filmet. No meg hogy nem rángatták össze-vissza a kamerát.
dekszter @ 2014.05.27. 07:23
strato: szerintem mindkét oldal hatalmasat csalódik. A fan elvárásokkal ül be, az új ember pedig kíváncsian... és unatkoznak. Eddig két emberről hallottam, akik elaludtak film közben - az egyik esetet tanúsíthatom, mert mellettem ült az illető.
Másik vetítésen a mozi előtt álltam amikor kijöttek dohányozni páran és megkérdezték, hogy "Ebben mikor lesz Godzilla?". :(

Darklight: igazad van, csak ennyit írtam a külsejéről, hogy "egészen fantasztikusan néz ki", fogalmazhattam volna pontosabban, hogy ez végre a klasszikus Godzillára hasonlít - már amikor látni :( .

Kiegészítés: del Toro fejében alakulgatott egy Godzilla/Pacific Rim crossover, de jelen állás szerint az kútba esett(?).
strato @ 2014.05.26. 22:15
Egy nem ős-Godzilla-rajongónak mennyire ajánlanád a filmet? :aboci:
Darklight @ 2014.05.26. 22:15
Nagyjából egyetértek a kritikával.
Nem értem én sem, hogy egy pacific rim után miért kellett ilyen szégyenlősen mutogatni a monsztereket. A film első félórájában még okés lett volna, hogy csak nyomait látjuk, a vízből kiemelkedő hátat, a sziluettjét a füstben stb. de gyakorlatilag még a film vége felé is van olyan jelenet ahol a szörnyek harcát csak valami monitoron keresztül mutatják a háttérben.
A sztori valami eszement lassan indul, az első félóra - amikor megismerjük a főhőst és családját - sztem kínszenvedés és teljesen érdektelen. Arra ültünk be a moziba, hogy óriásszörnyeket nézzünk akik letarolnak egy várost. Miért érdekelne helyette valakinek a lelki vívódása?

Viszont a kritikából sztem kimaradtak a pozitívumok. Godzilla végre úgy néz ki ahogy kell! A '98-as rémálommal az egyik fő baj az volt, hogy a szörny inkább valami t-rexbe oltott alien volt, mint a gumiruhás japán kaiju. Itt sztem sikerült felidézni az eredeti Godzilla bumfordiságát de mégsem nevetséges, hanem hihető és félelmetes lett a dizájn.
A sztori néhol sztem elég kaotikus, de az nekem tetszett, hogy ahogy próbálták ráhúzni az első Godzilla film mondanivalóját. Erőltetett persze, de mégis legalább próbált hű lenni az eredetihez...
Nem tudom, hogy szerepel a kasszáknál de ha lenne folytatása, arra is beülnék, mert azért nem volt olyan reménytelen, mint a '98-as bohóckodás.
kabal @ 2014.05.26. 22:15
Szerencsére lesz második rész, és remélhetőleg tanulnak a kritikákból, amik mind megegyeznek a fentivel: egy Godzilla film szóljon Godzilláról.