Cthulhu @ 2014.06.03. 14:28
Ha már vélemény: Nekem is jobban bejönnek a "dúsított" hírek. Ami esetleg még tetszene nekem, ha lenne pár mondat azokról a társasoktól, amikkel már van valamennyi játéktapasztalat is - persze tudom hogy ez több meló, és új megjelenések esetén nem igazán kivitelezhető...
Inkább egy amolyan "követő cikk" formájában képzelem el a dolgot. Mondjuk januárban jön a hír, hogy márciusban megjelenik XY társas, az áprilisi rovatban meg mondjuk szerepel róla pár mondat, hogy januárban megírtuk, márciusban megjelent, mostanra kipróbáltuk, az első 1-2 játék után ezek a tapasztalataink - kb egy bekezdésben.
De ez csak amolyan ötlet...
dekszter @ 2014.05.31. 13:11

*a pálya széléről*

Nekem nagyon (jobban) tetszik a mostani "kövérebb" Villámhírek, ebből kifolyólag az ilyen jellegű (hosszú) társasjáték hírek is. Informatívabb és megspórol nekem némi keresgélést, hogy pontosan miről is lenne szó. Egy-egy "megjelenési hír + kép" páros után lehet, hogy elszaladok fölötte és soha nem kerül a szemem elé, viszont ha tudom, hogy nagyjából eszik vagy isszák, akkor mindjárt más a hozzáállásom :) . Szóval köszönet a több munkáért :sor: :sor: :) .

strato @ 2014.05.31. 12:59

Lehet át kellene strukturálnom a híreket villámhírekké. Lehet, hogy az 21. századibb, és lehet az olvasók is jobban szeretnék, mint az én gondolataimat olvasni.


Érdekes, én pont az eheti Villámhíreknél kezdtem azzal kísérletezni, hogy a Twitterbe beférő félmondatokat kicsit kibővitem a cikkben, szóval félig-meddig az ellentettjétt tettem, mint amit te tervezel. Kétségtelenül több meló, még úgy is, hogy csak további tényekkel egészítettem ki a híreket, és szubjektív véleményeket nem igazán vittem bele (ilyet nem is nagyon tervezek, bár néha szándékosan olyan szavakat használok, amik valamennyire kifejezik a hozzáállásomat). Talán ez lesz az arany középút a két cikkforma között, bár egyelőre még aránytalanul munkásabbnak tűnik, mint az eddigi Villámhírek összeollózása.

Mindettől függetlenül én javaslom, hogy használd te is úgy az @lfghu Twittert, ahogy én: ha szembejön valami, feldobom egy csiripbe egy mondattal es egy linkkel. Így egyrészt az LFG Twitter és a Facebook követői frissen is megkapják a híreket, másrészt mire elkezdenél cikket írni belőlük, addigra már van egy elég jó, tárgyilagos vázlatod.
Annak ellenére, hogy az azonnaliság mostanában erény, elég sokan csak az ilyen ritkább és nagyobb cikkekből informálódnak, szóval a két dolog teljesen megfér egymás mellett. Nyilván, aki amúgy is rajta tartja az ujját a társasjátékos világ ütőerén, az úgyis előbb fog értesülni mindenről, amit ezekben a cikkekben vagy akár a Twitteren összegyűjtesz, de hiába gyorsul fel az információs rendszer, nem mindenki akarja vagy tudja felvenni a fordulatszámot.
Talán a társasjátékok világában nem akkora baj, ha a híreket egy-két hetes késéssel olvassák az emberek (a videojátékoknál ennyi idő pont elég lehet arra, hogy mindenki végigjátssza őket, és lecsengjen az érdeklődés), szóval szerintem a havi ritmust nyugodtan tartsd meg. Nem marad le senki semmiről, és a te életed is nyugodtabb. ;) Én a személyesebb hangvételt sem bánom, de ha ezt árként meg tudod fizetni azért cserébe, hogy átfogóbb képet adj, akkor lehet, hogy érdemes megpróbálni a következő cikknél. Ha nem megy, még mindig vissza lehet álkni a régi kerékvágásba.

Akárhogy is lesz, én várom a következő havi cikket is, illetve köszönet az eddigiekért! Keep up the good work! ;)
zsolln08 @ 2014.05.31. 06:39
BGA-n elérhető a Through the Ages: a Story of Civilization

http://forum.boardgamearena.com/viewtopic.php?f=10&t=4402
zsolln08 @ 2014.05.28. 18:01

Köszönjük a híreket, ahogy a korábbiak Nekem ez is megfelelő volt. 

 

A villámhírek felé hajlás lehet jó lenne, több társas férne bele (több minden felkerülne de nem kellene véleményezned őket, ami azért melóval jár ezért is köszönet ismételten). 

 

Cthulhu @ 2014.05.28. 15:32

@Cthulhu: Évente kb. 700-800 úk társas jelenik meg, ezekenek egy jelentős része kártya-, vagy kártya motorú játék. Más része meg táblás stb. Nem érzem jellemzőbbnek a kártyajáték irányt a többinél, egyszerűen ez most egy ilyen válogatás lett.

@virusbuster: Igen van még jó pár hír, próbálom a BGG hotness-list alapján összeszedni az új híreket, ez most kimaradt, meg nyilván sok más is. :)

 

OK, akkor ez egy ilyen szórás volt.

 

Már csak a kaukázusi kalóz és kínai állatfigurák kapcsolatát nem értem a szamurájos témával, de ez igazából csak amolyan "költői" kirohanás részemről. :blahblah:

Biztos van akinek ez hozza meg az echte japános-katanás-szamurájos hangulatot...

flyinghair @ 2014.05.28. 15:27
Semmi sértődés nem volt a részemről. Én is örülnék ha több mindenről lenne időm írni, meg több mindent összevadászni, a kiegészítést meg nem bánom.

Lehet át kellene strukturálnom a híreket villámhírekké. Lehet, hogy az 21. századibb, és lehet az olvasók is jobban szeretnék, mint az én gondolataimat olvasni.
virusbuster @ 2014.05.28. 14:49
@flyinghair: Ne haragudj nem "leugatásnak" szántam a mondandómat, inkább csak a cikket szerettem volna kiegészíteni. A cikk minőségével, tartalmával semmi problémám. Szóval hidd el a rossz megfogalmazás ellenére, a legjobb szándék vezérelt. :D
flyinghair @ 2014.05.28. 14:16
@Cthulhu: Évente kb. 700-800 úk társas jelenik meg, ezekenek egy jelentős része kártya-, vagy kártya motorú játék. Más része meg táblás stb. Nem érzem jellemzőbbnek a kártyajáték irányt a többinél, egyszerűen ez most egy ilyen válogatás lett.

@virusbuster: Igen van még jó pár hír, próbálom a BGG hotness-list alapján összeszedni az új híreket, ez most kimaradt, meg nyilván sok más is. :)
demate @ 2014.05.28. 13:30
Bocsánat, bal oldali a Xaviér, túl sok lett a jobb oldali.
...
Ez nem direkt volt.