Lord @ 2014.07.23. 19:22
Hálás köszönet a szkennelésekért! Bár meglenne a többi is.. :D
Meglivorn @ 2014.06.20. 14:04

HÖL!! Imádom ezt a cikket :)

 

Köszi a szkennelést, és az összes munkát a dologgal, tényleg. Ugyan megvan a polcon az egész, de jó, ha az embernek van egy digitális tartaléka.

 

Major @ 2014.06.19. 20:03
kabal: Erőt vettem magamon és regisztráltom, hogy megnézzem ezt a Rúna dolgot. Sajnos ott csak az eddig is elérhető tré változat van. Ami azt jelenti, hogy nem szkennelt változat, és csak a magusos dolgokat tartalmazza. Gyakorlatilag a fórumon van egy magusos szekció. Szóval a Rúna magazin dolog továbbra is nyitott.
kabal @ 2014.06.19. 18:28

Rám írt valaki, hogy a canadahun fórumán fent van a teljes Rúna archívum szkennelve. Most azért nincs kedvem regisztrálni, hogy utánanézzek, de ha így van, egy projecttel kevesebb.

Kadmon @ 2014.06.19. 18:06

A lelkes szkennelőknek: itt nem is az a kérdés, hogy mit szeretnétek, vagy mi van meg, mert egy csomó magazin már így is be van szkennelve. Például a Bíborholdak egy része is megvolt, a Rúnákból szinte az összes. Amire itt szükség van, az a jogtulajdonos engedélye. A Bíborhold ugye megszűnt, a jogtulajdonosa egy ideig nem engedélyezte, aztán most mégis, így felkerült ide.

Az Alanori Krónikák a Beholderé, de egy csomó cikk a FASA-tól lett átvéve.

A Fanfár a Delta Visioné, de sok WotC cikk volt benne. A Dragon nagyja is WotC volt, de a magyar cikkek abban is érdekesek voltak.

A Talizmán, ha jól emlékszem a Cherubioné (vagyis a Delta Visioné az is).

A Mágikus lapok a Guru melléklete volt, nem tudom, hogy azzal mi van.

A Troll tartalmának nagy része Games Workshop cikkek fordítása volt, meg CP2020 anyagok.

A Keeper, Démon, Pergamen saját tartalommal jött. A készítőknek lehet, hogy megvan digitálisan az anyag, és akkor nem kell szkennelni sem.

Ami még érdekes lehet, az egy csomó fanzin és netes magazin, ami itt-ott megjelent, azokat is össze lehetne szedni egy helyre.

 

Major @ 2014.06.19. 16:35
Örömmel veszem a készülő cikket. Várom. Azt lehetne csinálni, hogy szervezéssel lehetne teljes a sorozat. Pl. Fanfárom nekem is van 1. :) Nem kötelező minden számot ugyanannak feltöltenie nem igaz? Rúna is akad néhány, valamiből kettő is.
kabal @ 2014.06.19. 16:24

Én most írogatok egy cikket az újságszkennelésről és szerkesztésről, ha a főnököm is úgy akarja, jövő hétre készen lesz. Hátha vannak olyanok, akinek vannak teljes újságsorozataik, kedvük és scannerjük is, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Nekem talán csak a Rúnából és a magyar Dragonból van egy teljes szériám, de azok ugye jogilag aggályosak. Keeper, Démon, Troll, Fanfár, Talizmán csak egy pár van, csonka archívumnak meg nincs értelme (pedig a Talizmánra nagyon fájna az én fogam is).

Major @ 2014.06.19. 15:06
Megjött a válasz a beholdertől Alanori Krónika ügyben:

"Igen, van ilyen tervünk, hogy a beholder oldalra feltesszük az AK-kat. Jó
pár számmal már meg is vagyunk. A találkozó után nekiállunk és
feltesszük az oldalra őket utána pedig folyamatosan, ahogyan elkészülnek.

Köszönjük a lelkesedést, de egyelőre nem adnánk engedélyt a scannelt
AK-s verzióra.

Igyekszünk minél hamarabb feltenni őket. :)

Köszi a megértést."

Úgyhogy ez ugrott. Nem tudom valakinek van e valami ötlete más magazinra, vagy nem kell ezt erőltetni?
Major @ 2014.06.19. 12:18
Thirten: Megkerestem őket a dologgal, ha érkezik válasz megírom az eredményét.
Thirlen @ 2014.06.19. 10:30
Major: Keresd meg a Beholdereseket, mert anno azt mondták, azért nem raknak fel több régi AK cikket, mert tervezik az összes beszkennelését és felrakását. Persze ebből mindmáig nem látni semmit, de hátha örülnének a lehetőségnek.