Bulldy @ 2014.06.24. 20:41
Callinicus: nézd meg a Your Highness! c. filmet, pontosan olyan egy szerepjáték parti, ha összeül pár 13-16 éves. :)

Azt a fajta játékot kihagyni olyan, mintha a felnőtté válásból kihagynád a tinédzser éveket. Vagy lásd még az aláírásomat. :)

Petrus, ha eljössz egyszer valami szerepjátékos rendezvényre - KaTa, HH tábor pl - akkor mesélhetnél egy ilyet, én kipróbálnám. :)

Bulldy
aluminiumtrioxid @ 2014.06.24. 17:13

...Egyszer akartam egy steampunk-vámpírvadászos játékot mesélni ebben a rendszerben, de a játékosaim leszavazták. Pedig még kibővített (666-os) random táblát is írtam hozzá :sadpanda:

Petrus @ 2014.06.24. 15:37

Anno én is belefutottam ebbe a szabálykönyvbe, volt néhány részlet amin igen csak fenn akadt a szemöldököm, miután ideiglenesen túlléptem azon, hogy alapvetően ördögtől valónak tartok minden véletlenszerűséget egy karakteralkotási folyamatban.

Az alap stat-okon kívül szinte minden más újradobható, vagy választható, vagy a Master simán megszabhatja, hogy a settinghez mi illik és mi nem, sőt, konkrét előírásokat is tehet és ilyenkor dobás sincs. Amit te kifogásolsz és felsorolsz, azok jellemzően a totál random játékstílusban szoktak előjönni, de ott eleve ez a fun és pár óránál tovább úgysem tart ki. :)
Callinicus @ 2014.06.24. 14:00
Lehet, hogy az mentett meg az ilyesmitől, hogy már 16 évesen is, jellemzően 30+ éves játékostársaim, és mesélőm volt, akik vigyáztak a lelki épségemre. :-) (Hogy végül nem jártak sikerrel, más kérdés.)
Bulldy @ 2014.06.24. 13:54

Szerintem abban az életkorban minden játékban megtalálja az ember az ilyesmit.

 

Nekünk D&D3E még nem volt, de Cyberpunk karakterekkel szerintem mindenkinek befigyelt a Mr. Studd. :)

 

(Az AD&D és a Shadowrun - bár igen jó játékok - bántóan kiheréltek ilyen szempontból. Bár az előbbi netes kiegészítővel pótolható, kár, hogy akkoriban nem volt net elérésünk. Meg úgy általában net se nagyon. :) )

 

Bulldy

Callinicus @ 2014.06.24. 13:25

Az említett játék néhány illusztrációját, leírását és kasztját (és az ördögtől való random stat generálást) figyelembe véve, ezen nem lepődöm meg...

Én abban a korban DnD3-t meg SR3-t játszottam, azok nem voltak perverzek. :-)

Bulldy @ 2014.06.24. 12:58

Callinicus: Hidd el, 14-16 éves korban egy szimpla M.A.G.U.S. - kaland is tud legalább ilyen perverz lenni!  :felvon:  :lol:  :gyagya:  :hiszti:  :para:  :titanic:

 

Bulldy

Callinicus @ 2014.06.24. 12:25

Anno én is belefutottam ebbe a szabálykönyvbe, volt néhány részlet amin igen csak fenn akadt a szemöldököm, miután ideiglenesen túlléptem azon, hogy alapvetően ördögtől valónak tartok minden véletlenszerűséget egy karakteralkotási folyamatban.
 
Nem játszanék vele, mert nem játszom női karaktert, nem szeretek női karaktert játszó férfi mellett játszani, sem mesélni neki. (Na jó, ha mesélek helyből letiltom ennek a lehetőségét, és az ellenkezőjét is, szóval ezzel nincs gond. Játékos társként, meg valahogy elviselem.) Trollbabe-et is ezért nem próbáltam ki, pedig a koncepció amúgy szimpatikus lett volna.
 
Kidobhatóak olyan dolgok, amik miatt nem lepődöm meg rajta, hogy a játéknak negatív hírneve van.
Gusztustalanba, kínosba, vagy fájdalmasba egyaránt könnyen el tud menni első látásra ez a játék. Nehezen tudnám szórakoztatónak elképzelni.

A japánokat bírom, és az animék közül is van amit igen. A kedvenc animém a Code Geass, és abban pont van egy olyan szobalány karakter, akiről a történet egy részénél kiderül, hogy cyber-ninja-titkosügynök, a Maid valahogy ezt nem tudja úgy átadni, hogy ne tűnjön betegesnek a koncepció.

 

Nem olvastam rendesen el a szabálykönyvet, de néhány lehetséges dobás opció, nagyon szúrta a szemem.

 

Spoiler

 

Az minden esetre számomra nagyon fura, hogy a (majdnem) tökéletesen ártatlan és kedves Golden Sky Stories, ugyanattól a személytől származik, mint a Maid. Valahogy nem tudok rá "kedvesen" gondolni.

Urban @ 2014.06.24. 11:51
Én is félrevezető információkat hallottam eddig a játékról. Az ismertető alapján teljesen rendben van és úgy tűnik, jól lett összeállítva.
auer @ 2014.06.24. 08:01

Beteg.

De legalább tudom mi ez pontosan mert mindig csak félinfókat hallottam eddig.