Vorador @ 2014.09.19. 07:59

Szeretem az X-menes What If történeteket is (például mi lenne ha Rozsomák vámpírrá változott volna). :)

 

Ez nem csak What If sztori, hanem ténylegesen is megtörtént. :)

Drakov @ 2014.09.17. 15:58
Vorador: köszi a cikkekért! Nagyon élvezetes olvasni a kedvenc képregényemről. Remélem a spinoff/kapcsolódó képregények közt szó lesz majd az Exilesról vagy az Age of Apocalypse-ról. Szeretem az X-menes What If történeteket is (például mi lenne ha Rozsomák vámpírrá változott volna). :)

Az következő cikkben remélem lesz említés Genosháról, ezt szeretem az X-menben, hogy képes elég felnőtt témákhoz is nyúlni, például ebben a történetben megjelennek a náci koncentrációs táborokhoz hasonlító mutáns átnevelő/átalakító központok, ahol Vadócot a helyi katonák szexuálisan bántalmazzák (nem, nincsen grafikusan ábrázolva, ez nem *olyan* képregény), a szadista őrök agymosást hajtanak végre és ahol a mutánsok gyerekvállalása halálbüntetéssel jár (csak a Genosha által ellenőrzött célzott tenyésztés az engedélyezett).

A Rozsomákos különcikknek én is nagyon örülnék, hihetetlen mennyire megváltozott a karakter egy pár évtized alatt. Eleinte Rozsomák szinte képtelen uralkodni állatias énje felett, többször is majdnem megöl/súlyosan megsebesít "ártatlanokat" is (akik csak útban vannak vagy ellentmondanak neki), mindenre a megoldás a "nyírjukki", igazi magányos farkas (de ezért lesz érdekes látni mint az X-men vezérét) és jó párszor saját X-menes társai kell leszerelniük őrjöngő bajtársukat. A regenerációja sincs még isteni szinten, egy jól irányzott lövés is képes leteríteni (nemhogy egy koncentrált össztűz). De azért kihoztak pár jó történetet az adamantium allergiából (Wolverine: The Best There Is az egyik legjobb minisorozat). Párkapcsolatai is eléggé érdekesek, bár a Jean Grey- (és Mariko) affér helyett inkább a Viharral való kapcsolatát emelném ki (akinek a Fekete Párduccal való kapcsolata is megérne egy misét).
strato @ 2014.09.15. 10:31
Egy friss cikk az indexről - nem tartozik szorosan a témához, de azért mókás:
http://index.hu/tudomany/til/2014/09/15/a_mutansok_nem_emberek/
Vorador @ 2014.09.14. 08:26

Bár az utóbbi 1,5 év X-Men képregényeit nem olvastam, de észrevettem, hogy most fut egy "Death of Wolverine" című sorozat.

Tegyétek meg tétjeiteket: vajon mennyi idő lesz, míg Rozsomák feltámad? :) Feltételezve persze, hogy valóban meghal. :)

 

Egyébként nem fura, hogy ha elolvasod a wikipedián vagy valahol egy képregény szereplő élettörténetét, akkor nem nagyon látsz olyan "Death" alcímű bekezdést, amit ne követne rögtön a "Resurrection" szakasz? Vagy sokszor eleve csak ez a bekezdés alcíme: "Death & Return". :)

Glowface @ 2014.09.14. 05:12

Vorador: hol lehet ezeket beszerezni, akár digitális formában is, emberileg elfogadható áron?

Én mostanában a marvel.com-on elérhető Marvel Unlimited előfizetést használom. Havi 10 dollár, vagy évi 70. Ezért az összegért, amíg az előfizetésed tart, annyi marvel képregényt nézhetsz digitálisan, amennyit akarsz. Az elérhető kínálatba általában kb. félé év késéssel kerülnek fel a legújabbak, de historikusan SZINTE minden elérhető.  Lehet PC-n böngészni, de nekem leginkább a nagyobb méretű tableten, oldalankénti nézés jött be. (Kisebb tablet/telefonokhoz lehet kockánkénti böngészést is kérni).

 

Időnként rábukkanok egy-egy történetszálra, amit nem ismertem, ilyenkor napokra beásom magam...

Avangion @ 2014.09.11. 21:14
"Ha viszont valami nagyjából hasonló hangulatot akarsz, akkor ajánlom Claremont 2009-ben indult X-Men Forever című sorozatát, melyben ott folytatja a történetet, ahol 1991-ben abbahagyta a távozásakor."

Akkor ez gondolom valami párhuzamosan futó sztori a "hivatalos" történetszál mellett. Érdekesnek hangzik, biztos ránézek. :)

Vicces egyébként, hogy kb egy éve úgy gondoltam, hogy ne most jól szintre hozom magam legalább X-men témában a Marvelnél, és nekiálltam a teljes szériának. Ez kb úgy az első 60-70 számig teljesíthetőnek tűnt(már leszámítva az iszonyatos kezdeti korszakát az Xmennek), aztán egyre szaporodtak a kereszthivatkozások más magazinokra. :) Most vagyok a 200. szám környékén, de már most látszik, hogy a rengeteg X-random sorozatot lehetetlen lesz mind elolvasni.
Vorador @ 2014.09.11. 14:51

Vorador: köszönöm a választ, megnézem az ajánlott minisorozatot (bár kicsit félek, hogy nagyon nem ugyanaz a hangulat lesz, amit Claremontnál szeretek).

 

Egyáltalán nem olyan a hangulata, mint Claremontnak. Még Claremont ezredforduló utáni műveinek nagy része sem olyan hangulatú, mint az 1975-1991-es korszaka. :) De attól, hogy valami nem olyan, mint Claremont, még lehet jó. :) Pl. Milligantől az X-Statix vagy Peter Davidtől az X-Factor szerintem minőségben eléri Chris szintjét (jelentőségben persze nem, de hát az lehetetlen is lenne).

 

Ha viszont valami nagyjából hasonló hangulatot akarsz, akkor ajánlom Claremont 2009-ben indult X-Men Forever című sorozatát, melyben ott folytatja a történetet, ahol 1991-ben abbahagyta a távozásakor.
 

Avangion @ 2014.09.11. 14:20
Vorador: köszönöm a választ, megnézem az ajánlott minisorozatot (bár kicsit félek, hogy nagyon nem ugyanaz a hangulat lesz, amit Claremontnál szeretek).
Bulldy @ 2014.09.11. 13:19

Akkor most Bulldy-t okoljuk, ha később fog folytatódni a cikksorozat, mert többoldalas spoilereket írat veled? :D

 

Nyugodtan, elbírom! :D

 

Vorador:

Spoiler

 

Bulldy

strato @ 2014.09.11. 12:30

Akkor most Bulldy-t okoljuk, ha később fog folytatódni a cikksorozat, mert többoldalas spoilereket írat veled? :D