Nocturna @ 2014.10.08. 17:16
Baka jol mondja szerintem. Erre nem tudnek en sem egzakt valaszt adni - erosen karakter-fuggo: van, akinel mar ennyi alakoskodas sem fer bele az erkolcsi kodexed szerint. Mivel, ha nagyon sarkosan nezzuk, akkor "hazudtam", mikor rosszulletet szinleltem. Ugyanakkor, ezzel tovabbi (teljesen felesleges) verontast kerultunk el, ami pedig jo, hisz a szamuraj egy-egy daimjo ertekes "alapanyaga". Szoval, ha van is becsulet veszites egy ilyen helyzetben, szerintem akkor is csak keves (persze ez az aktualis ertekedtol fugg: minel tobb van, annal konnyebben buksz tobbet).

"Viccesebb belegondolni, hogy a jellemzően ultra-becsületes oroszlán nagykövetség mennyi honort veszít kollektíve amiért túszul ejtik a vendégeiket ha történetesen sikerrel járnak."

Abszolute. :)
A kovetkezo beszamoloban kiderul majd, amit mi sem ertettunk meg ekkor: mi a turoert probalkoztak be ezzel, raadasul ilyen direkt modon?

Talan a kronikaba vegul nem irtam bele, de az incidens utan nem sokkal kuldtem egy levelet az Oroszlan erodbe, miszerint "koszonom az aggodalmukat es a felto kiseretet hazaig, de csupan mulo rosszullet volt, amibol mar felepultem & a hazigazdat termeszetesen semmilyen felelosseg nem terheli ezert". :)
Baka @ 2014.10.08. 09:24

Easy_Rider:

 

 

Nem igazán ismerem a japán/rokugani kultúrát, ezért kérdezném, hogy az Oroszlánoknál megjátszott rosszullét járt volna-e valamilyen dicsőség, becsület vagy bármi ilyesmi vesztésével?

 

Szvsz ez egy teljesen mintapélda arra amikor az ember Sincerity-t dobat. Érthető ha nem vesztenek honort, érthető ha a mesélő dobáshoz köti, az automatikus honor vesztés már kicsit túlzás.

Viccesebb belegondolni, hogy a jellemzően ultra-becsületes oroszlán nagykövetség mennyi honort veszít kollektíve amiért túszul ejtik a vendégeiket ha történetesen sikerrel járnak. :rohog:

Easy_Rider @ 2014.10.07. 21:26
Örülök hogy végre folytatódott a beszámoló, nagyon jó, összeszedett sztori, gratula! Azért vissza kellett olvasnom a korábbiakba, mégis ki-kicsoda...

Nem igazán ismerem a japán/rokugani kultúrát, ezért kérdezném, hogy az Oroszlánoknál megjátszott rosszullét járt volna-e valamilyen dicsőség, becsület vagy bármi ilyesmi vesztésével? Vagy csak akkor, ha kiderül az igazság; addig pedig a karakter képes elszámolni a saját lelkiismeretével, hogy ezzel mentette az - ő és társai - életét, és emiatt nincs levonás?

Várom a - mielőbbi - folytatást. :)
Arcana @ 2014.10.07. 21:23
Teknőc. :) Nem inkább Teknős?
Spoiler
Továbbra is élvezetes a sztori!
Nocturna @ 2014.10.07. 20:25
Köszönjük!
Az, hogy ennyi kimaradással végül csak megjelent a 3. rész, most visszahozta a megcsappant kedvem a folytatáshoz - így még 2 beszámoló van hátra (ha megjelenik), és a végére minden szál lezárul majd. Itt még amúgy nem is gondoltuk, hogy mekkora lesz majd a tét a végén, ill. hogy az általam többször is előre látott jövő hogyan teljesül be.

@Hoild: de, azt hiszem a "Sunjai" lenne a jobb írásmód. A krónika során többször voltam gondban a nevekkel, és nem sikerült mindenhol zöld ágra vergődnöm velük - ráadásul ő egy indus, mint majd kiderül. :)
Baka @ 2014.10.07. 20:11

Jó kis sorozat volt!

 

Spoiler

Orastes @ 2014.10.07. 17:41
Nagyon jó írás! :hc:
Hoild @ 2014.10.07. 17:08
@Nocturna: Az a "Sunjaj" nem Szundzsaj (rom. Sunjai) véletlenül?
Eberen_Orkodo @ 2014.10.07. 08:42
Ez szuper jó volt, köszi!