Xellos @ 2014.11.24. 12:39

Néhol kicsit túl harsány nekem. Cserébe jó az alapötlet, jó a dizájn és a rendszere is játszhatónak tűnik így első olvasásra.

Eddig a HALÁLOS - Csillaghajó - Európai Éjfélt tekintem Tier 2-nek, a betyáros a Tier 1, ez pedig kb. 1.5 Néhol kicsit harsányabbnak és erőltetettebbnek érzem a szükségesnél, de ez talán csak az én ízlésem. [JELOLOM]

kabal @ 2014.11.12. 09:46

Ja, és a Comic Sans fontért mínusz 1 pont. :)

kabal @ 2014.11.12. 09:20

Ha nem játszottam volna a Brütal Legenddel, eredetinek tartanám. A Pandemonium RPG kalandgenerátora pedig egy fokkal jobb volt.

Seraph @ 2014.11.12. 08:45
:) Eredeti ötlet, behaltam rajta :D "Egy öntudatra ébredt szinti tönkretette Ossy Osbornt" LoL Egyből beugrottak a legszebb Munchkin-es élmények.
Viszont, ha már kőkemény metál a koncepció, akkor Ossy Osbornt illett volna Ozzy Osbourne-nak írni... annál is inkább mert egyeseknek ő az alvilág... izé.. szóval a metál istene :)
Cthulhu @ 2014.11.11. 23:21

Koncepció:

Bevallom őszintén, engem nem igazán fogott meg, de ettől még lehet nagyon jó – megjegyzem ez a véleményem abszolút szubjektív része. Ha tárgyilagosabban nézem a dolgot, akkor szerintem remekül illik a kategóriába, nevesen hogy ez egy mikrojáték. A hangulatot valahogy mégis olyan felemásra sikerülnek érzem – hol marad a klasszikus „sex, drugs, rock&roll” érzés ha a dolgok fele nincs benne? Meg aztán az alkohol...

 

Tálalás:

Szerintem teljesen rendben van. Talán lehetett volna egy kicsit vagányabb, rockosabb (vagy metálosabb), de igazából így is jó.

 

Szabályok:

Szintén rendben lévőnek tűnnek így ránézésre. Talán egy kissé túlkomplikáltnak érzem a mágikus muzsika részt, de nem vészesen. A Parnasszust fenyegető veszélyeknél azért szerintem ki tud jönni pár érdekes kombó (pl. nem értem miért olyan piszok veszélyes, ha egy kapzsi menedzser gazdaggá teszi a Brit Királynőt unalomból). Az sem világos, hogy ha a karakterek elvileg a múzsák kegyeltjei, akik ugye bármikor ki-be léphetnek ebbe a világba, akkor miért olyan nehéz nekik kikeveredni azokból az eldugott pontokból ahova meghalás helyett kerülnek? Úgy értem, nem tudnának egyszerűen csak kilépni az egész Parnasszusból?

 

Összbenyomás:

Szerintem alapvetően jól belőtt, eltalált játék – feltéve hogy a csapatnak bejön a témája. Nekem valahogy a hangulata tűnik satnyának – közel 10 évig részese voltam a zenei világ emlegetett részének (metál/rock zenekarok, próbák, fellépések, zúzás, stb.), és a játék nagyjából sehogy sem hoz legalább nyomokban hasonló hangulatot. De az is lehet hogy ezt csak én érzem így...

A másik dolog ez a Parnasszus – eléggé MacGuffin-nak tűnik. Érteni vélem hogy mi az apropója, de ha a sallangot leszedem róla, akkor azon kívül hogy meg kell menteni, lényegi hozzáadott értéke nem nagyon van. Szerintem vagy jobban ki kellett volna dolgozni (több lehetőséget rakni bele), vagy kihagyni és valami más módon elindítani az eseményt (pl. közvetlenül a múzsa kerül veszélybe). Ha megpróbálom feélretenni a szubjektív benyomásokat, akkor amúgy szerintem egészen jó.

zsirvezer @ 2014.11.11. 18:03
"A kiírás alatti párbeszédben felmerült a kérdés, hogy játékinfók nélküli borítókép mehet-e a 4 oldal mellé, és igen volt a válasz, szóval ez ne befolyásolja senki ítéletét a versenyben! :sor:"

Erre szeretnék válaszolni, nem a viszály keltést végett, de más véleményem van. A kiíró "gyengesége" ,hogy engedett a "nem-e lehetne-e kérdéseknek". Így lehetővé tette az eredeti szabályok feszegetését, véleményem szerint a trükközést. Nálam a négy oldal 4 oldal, nem 4 +1. Fafejű vagyok, hát lehet. De legalább tudok számolni. Illetve nem volt megkötés arra nézve, hogy hogyan értékeljünk, tehát nem gondolom, hogy bárkinek meg kéne mondania , hogy mi és hogyan befolyásolja az ítéletet.

Béke veletek.
bbface @ 2014.11.11. 16:12
@strato
Annyira nem fogott meg, hogy jelöljem, de talán egy próbajáték és pár sör után ez még változhat.

(OFF)A Vasvilla és Fáklyafényt jelöltem, de a kommentem meghaladta a 100 szavas limitet. Az ilyen hozzászólások érvényesek lesznek?(/OFF)
QuippeR @ 2014.11.11. 16:10
Ezt a játékot teszteltük LFX-en, ezért biztosra merem állítani, hogy működik. A kaland ez volt: Egy kiégett Múzsa elcsábította a Brit Királynőt Kim Jong Un parancsára.

Vicces, hangulatos játék, egyértelműen [JELOLOM]
strato @ 2014.11.11. 14:09

Egy másik negatívum az 5 oldal, emiatt erősen gondolkodtam a jelölésen. 

 

A kiírás alatti párbeszédben felmerült a kérdés, hogy játékinfók nélküli borítókép mehet-e a 4 oldal mellé, és igen volt a válasz, szóval ez ne befolyásolja senki ítéletét a versenyben! :sor:

zsirvezer @ 2014.11.11. 13:50
Jópofa. Tematikus, egyszerű. A szabályok híven reprezentálják a játék koncepcióját, igaz ettől én egy kicsit már inkább érzem egy asztali táblás játéknak. De nem az! Csak valamiért így érzem.
Ezt az érzést erősíti – szvsz erőltetett– kalandgenerátort. Ha a mesélő ezt használja akkor van ugye 1296 meseötlet, ami gombócból is sok nem ,hogy metálosokból… Erőltetett, mert nem tudom, hogy Miki egér és az angol királynő őfelsége mit keres a „kivel?” oszlopban. Ezeket a „kilengéseket” , „metálos testidegen” részeket eltekintve, nagyon jó, hogy minden a metálról szól. Ötletesen oldja meg továbbá a karakterek együttműködését, a tulajdonságok használatát.
A „respawn” megoldás megjelenése a játékban is kifejezetten kreatív. Ki ne szeretne, ingyen sört és örök életet? Ja, igen a metálos életforma folyékony kenyerét hiányoltam, az kaphatott volna szerepet a játékban. Mert azt már az Ossián is megénekelte, hogy : Sörivó vagyok….
Egy másik negatívum az 5 oldal, emiatt erősen gondolkodtam a jelölésen. De van benne annyi ötlet ízlésesen adagolva, hogy jár az a [JELOLOM]